Reklama

Reklama

Black and Blue

  • USA Black and Blue (více)
Trailer 1

Akční thriller Black and Blue pojednává o začínající policistce (na Oscara nominovaná Naomie Harrisová), která na svou služební kameru nevědomky zachytí vraždu mladého drogového dealera. Když si uvědomí, že ji spáchali její zkorumpovaní kolegové, spojí síly s jedinou osobou ze své komunity, která jí nabídne pomoc (Tyrese Gibson), zatímco prchá nejen před zločinci bažícími po pomstě, nýbrž i před policajty zoufale usilujícími o zničení inkriminující nahrávky. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (123)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Celkom originálne vymyslená adrenalínová krimi odohrávajúca sa zrejme v priebehu jedného dňa. Scenár využíva k rozohratiu inak otrepanej hry na kočku a myš kameru pripevnenú na telo policajtky, čo je podľa mňa slušný východiskový bod. Podstatnejšie ale je, že všetko naplno šľape od začiatku až do samotného konca. Ten síce nie je zvládnutý tak ako predchádzajúca akcia, ale dojem mi nestihol pokaziť. Mimochodom by som pokojne prijal aj pokračovanie so súdnym procesom so všetkými obvinenými, vrátane teda aj priekupníkov z ghetta. Naomie Harris a Tyrese Gybson hrajú veľmi slušne, démonický záporák Franka Grilla je ale dokonalý. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Všechno podle klasické šablony, navíc ještě v moderním hávu, tzn. hlavní hrdinka je černá žena, navíc bývalá vojanda a jako jediná čestná a hodná mezi zkorumpovanejma (hlavně) bílejma policajtama a obyvatelsvem ghetta. Všichni v tom jedou, nikdo jí nechce pomoct atd., no znáte to, nic novýho. Do půlky celkem fajn, potom to začne plašit čím dál víc, navíc hlavní záporák je nejchytřejší, nejlepší a hlavně asi nesmrtelnej (nestačí ani cca 8 ran kovovou tyčí přes záda). Nic se nemá přehánět, a to je taky důvod, proč má tenhle snímek vydřený 3*. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jak už název napovídá, jedná se o ideologický snímek probírající věčnou rasovou problematiku na policejní půdě. Bílá rasa je u moci a černá to všude pociťuje. Název ´Černá a modrá´ je v tomto případě znakem spravedlnosti. Černá pleť v modré uniformě. Nepřítelem je rasa bílá coby znak korupce a jiných lumpáren. Dějově tu tedy máme plně zapálenou začínající policistku, která předtím byla ve službách armády nasazena v Afghánistánu. Tento motiv je snad už nekonečný. No, a jednoho krásného dne je v nějaké staré továrně svědkem nemilosrdné popravy drogového dealera zkorumpovanými policajty, kteří jí jdou okamžitě po krku. A to je vše. Ano, správně, nic nového pod sluncem. Zásadní však je, že ona je černoška, dealer byl černoch a ti policajti běloši. A ani to policejní vedení, kde jsou samozřejmě běloši také, jí to zrovna neulehčuje. Zkrátka a dobře, máme tu černošku pod bílou nadvládou, která jí to dává setsakramentsky sežrat, což je hlavní výpověď tohoto snímku. Jako akční thriller nevyznívá zrovna nejhůř, i když se mnohé konflikty neustále opakují. Zřejmě pro zvýraznění dané problematiky, kterou nemá nikdo vůli řešit. Jde především o to, že se tu někdo odvážně staví za to, co je správné, bez ohledu na důsledky. V tomto případě nic proti ničemu, jen kdyby ta rasová ideologie z toho všeho tak intenzivně nezářila. Někdo to sice může hodnotit jako snímek překvapující svou upřímnosti ve snaze stát se adekvátně aktivním, a co si budeme povídat, v současnosti hodně aktuálním projevem v oblasti rasismu a korupce. Býlí policajti a černý zločinec. Už z médií víme, jak to většinou dopadne. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Príbehom nič extra, ale musím uznať, že je to celkom dobre natočené, atmosféra tomu tiež nechýba. Je to v podstate od začiatku až do konca taká naháňačka, aby hlavná hrdinka neudala svojich skorumpovaných kolegov, ktorých nachytá pri vražde. Frak Grillo ako záporák to dobre hraje veď ma už nacvičené s iných filmov, ale tým, že je ten film postavený ako naháňačka, tak ma práve že celkom dobre tempo, fajn plynie a tým pádom nuda nehrozí. 70% - 3* ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Myslíš si, že když jsi černá, tak jsou to tví lidé?“ Výtečná hodina. A pak nesmyslný ústup ze čtyřhvězdičkového hodnocení. Odkroutila si zahraniční misi v Afghánistánu, na policejní stanici je zatím pár týdnů. Nemá rodinu, upíná se k práci. A jedné noci natočí, jak její parťáci s plackou odkrouhnou trojici dealerů. Navíc jeden z nich byl synovcem velkého bosse. A i tomu zkorumpovaní poldové namluví, že právě ona za jeho smrt může. Postřelená, zoufalá, po dvojité šichtě. Jak píšu, hodinka je skvělá. Atmosférická, ze strany Naomie Harris velmi dobře zahraná, napínavá, slušně nasnímaná (kameraman Dante Spinotti). Ovšem v posledních desítkách minut se projeví špatný scénář a jeho nelogické momenty, a rovněž režisér, který má za sebou akorát kupu špatných béček. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v meste New Orleans, v americkom štáte Lousiana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama