Reklama

Reklama

Black and Blue

  • USA Black and Blue (více)
Trailer 1

Akční thriller Black and Blue pojednává o začínající policistce (na Oscara nominovaná Naomie Harrisová), která na svou služební kameru nevědomky zachytí vraždu mladého drogového dealera. Když si uvědomí, že ji spáchali její zkorumpovaní kolegové, spojí síly s jedinou osobou ze své komunity, která jí nabídne pomoc (Tyrese Gibson), zatímco prchá nejen před zločinci bažícími po pomstě, nýbrž i před policajty zoufale usilujícími o zničení inkriminující nahrávky. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (123)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Všechno podle klasické šablony, navíc ještě v moderním hávu, tzn. hlavní hrdinka je černá žena, navíc bývalá vojanda a jako jediná čestná a hodná mezi zkorumpovanejma (hlavně) bílejma policajtama a obyvatelsvem ghetta. Všichni v tom jedou, nikdo jí nechce pomoct atd., no znáte to, nic novýho. Do půlky celkem fajn, potom to začne plašit čím dál víc, navíc hlavní záporák je nejchytřejší, nejlepší a hlavně asi nesmrtelnej (nestačí ani cca 8 ran kovovou tyčí přes záda). Nic se nemá přehánět, a to je taky důvod, proč má tenhle snímek vydřený 3*. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Obstojné řemeslo s extrémně snaživou a výborně hrající Naomie Harris, která dokazuje, že dokáže být nejen hezkým talismanem nových bondovek, ale zvládá spolehlivě i plnokrevnou hlavní roli v drsném policejním akčňáku, který občas pokukuje jako Ayerovka, chvíli to hřmí jako Johannson ze Sicaria, ale kvalitativně to není ani jedno. Místy rozpačitý scénář zachraňuje getto feeling New Orleans a překvapivě dravé akční scény, Malé plus za přímočaře načrtntou rasovou problematiku a nepřiměřené chování policie. Což je věc velmi aktuální. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Black and Blue je v podstatě dost klasickým policejním akčním krimi thrillerem, s vážně tuctovou zápletkou, nicméně celé zpracování tohoto filmu je zatraceně zábavné a především svižné, takže výše zmíněné výtky tu tentokrát nehrají zas až tolik zásadní roli, nehledě na to, že se tvůrcům podařil i výrazný casting, který celou tuto podívanou též povyšuje na skutečně svěží podívanou. Kdybych měl tomuto snímku tedy ale něco opravdu vyloženě vytknout, byla by to absence větší nekompromisnosti, jelikož jak drsnost prostředí, tak syrovost atmosféry k tomu přímo vybízeli, ale tvůrci se přeci jen drželi v tomto ohledu krapet při zdi, a ještě mi tu chyběl nějaký ten moment překvapení, jelikož to přeci jen celé plyne až příliš předvídatelně a bez možnosti jakýchkoliv zvratů. Jinak je to ale vážně super jízda, které nechybí skvělá akce, napětí, spád, působivý styl zpracování a jak jsem již zmiňoval, silné obsazení, se sympatickou Naomie Harris a charismatickým Frankem Grillem v čele. Já tak zkrátka sice na jednu stranu nemohu tento film nějak vyloženě velebit, neboť přes všechny své klady nedokázal ani na moment opustit pomyslné žánrové mantinely, na druhou stranu ale v rámci pravidel a možností právě onoho daného pomyslného mantinelu zároveň nabízí opravdu fungující a působivou zábavu, která dokáže naplnit a uspokojit jistá divácká očekávání. Takže hodně silný průměr. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $22,055,313Tržby Celosvetovo $22,738,740▐ Rozbeh pútavý, ostrý, len škoda že to režisér lepšie neustojí a zmení sa to postupne len na akčnú nahánačku. Toto by bola téma ako vyšitá pre Davida Ayera. /60%/ ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jak už název napovídá, jedná se o ideologický snímek probírající věčnou rasovou problematiku na policejní půdě. Bílá rasa je u moci a černá to všude pociťuje. Název ´Černá a modrá´ je v tomto případě znakem spravedlnosti. Černá pleť v modré uniformě. Nepřítelem je rasa bílá coby znak korupce a jiných lumpáren. Dějově tu tedy máme plně zapálenou začínající policistku, která předtím byla ve službách armády nasazena v Afghánistánu. Tento motiv je snad už nekonečný. No, a jednoho krásného dne je v nějaké staré továrně svědkem nemilosrdné popravy drogového dealera zkorumpovanými policajty, kteří jí jdou okamžitě po krku. A to je vše. Ano, správně, nic nového pod sluncem. Zásadní však je, že ona je černoška, dealer byl černoch a ti policajti běloši. A ani to policejní vedení, kde jsou samozřejmě běloši také, jí to zrovna neulehčuje. Zkrátka a dobře, máme tu černošku pod bílou nadvládou, která jí to dává setsakramentsky sežrat, což je hlavní výpověď tohoto snímku. Jako akční thriller nevyznívá zrovna nejhůř, i když se mnohé konflikty neustále opakují. Zřejmě pro zvýraznění dané problematiky, kterou nemá nikdo vůli řešit. Jde především o to, že se tu někdo odvážně staví za to, co je správné, bez ohledu na důsledky. V tomto případě nic proti ničemu, jen kdyby ta rasová ideologie z toho všeho tak intenzivně nezářila. Někdo to sice může hodnotit jako snímek překvapující svou upřímnosti ve snaze stát se adekvátně aktivním, a co si budeme povídat, v současnosti hodně aktuálním projevem v oblasti rasismu a korupce. Býlí policajti a černý zločinec. Už z médií víme, jak to většinou dopadne. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v meste New Orleans, v americkom štáte Lousiana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno