Reklama

Reklama

Fantasy Island

  • USA Fantasy Island (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Ve filmu studia Blumhouse nazvaném Fantasy Island mění charismatický pan Roarke v luxusním, leč odlehlém tropickém rezortu tajné sny svých šťastných hostů ve skutečnost. Když se však fantazie stanou noční můrou, musí hosté záhadu ostrova vyřešit, aby si útěkem zachránili život. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (235)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Po rozprávačskej a dramaturgickej stránke je Fantasy Island vyložene tragický ..a nepodarený je aj vo všetkých ostatných aspektoch (vrátane zmätených hereckých výkonov). Problém pritom nie je primárne v tom, že tvorcovia na jeho natočenie nemali dosť peňazí (7 miliónov dolárov je skutočne extrémne veľa), ale hlavne v tom, že film skrátka odflákli, prípadne boli neschopní a film sa im rozpadol pod rukami do neuveriteľného blábolu. Predovšetkým je dej filmu neskutočne debilný, nekonzistentný a nezmyselný, okrem iného aj preto, že nie je akokoľvek definované, či tie splnené priania sú realita, divadlo, sny, halucinácie, mágia alebo kombinácia všetkého a prípadne i čo z toho vyplýva a aké to má potenciálne dôsledky. Hrdinovia filmu sú strašne zle zapísaní a správajú sa v lepšom prípade hlúpo, v horšom prípade nepochopiteľne. Fantasy Island zlyháva ako dobrodružný film, ako horor, ako komédia i ako mysteriózny thriller. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Idiotsky to začíná, pokračuje i končí. A hlavně je to plný idiotů. A taky nesobeckejch mantáků, kterým většinou víc než na svým životě záleží na ostatních, aniž by je vlastně pořádně znali. Jako shnilá třešnička na nepovedeným dortu v hlavních rolích musí bejt samozřejmě barevně smíšenej pár, gayové, looserka s traumatama ze střední a podobnej cirkusáckej ansámbl, kterej v dnešním doleva se naklánějícím progresivním světě frčí jako privilegovaná norma. Ale i když tohle všechno vynechám, je to prostě blbý a špatný. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Fantasy Island“ je takovou lehkou fantasy hororovou moralitou, která ale z mého pohledu celkem funguje, tedy funguje primárně jako něco, co by mělo být zábavné. A to se docela daří. Je to lehce předvídatelné, jsou tu problémy s tím, že to není extra nápadité, ale vlastně jsem se přistihl při tom, že mě tahle lehká hororová podívaná docela bavila. Není to tak špatné. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Na filmu je vidět, že stál jen 7 milionů dolarů. Přání protagonistů, kvúli nimž přijeli se opravdu nějakým způsobem vyplní. A byť se ze začátku zdá, že za jejich realizací skutečně stojí majitel hotelu, tak po pár scénách již nemůže být pochyb o tom, že za vše může cosi nadpřirozeného. Ve skutečnosti totiž ta přání plní přímo onen ostrov, z jehož podzemí vyvěrá kouzelná voda, plnící libovolná přání podle nějakých daných pravidel (která nejsou příliš srozumitelná, protože jsou dodržována nekonzistentně). A navíc je ten ostrov značně škodolibý, protože se všem hostům ta přání postupně zvrtnou způsobem, který nezamýšleli. Po vypravěčské a dramaturgické stránce je totiž Fantasy Island vyloženě tragický a nepodařený je i ve všech ostatních aspektech (včetně zmatených hereckých výkonů). Ke konci už je to daleko za hranicí nechtěného smíchu. Postavy s vážnou tváří neustále pronášejí nějaké absurdní dialogy. Ve finále není uspokojivě vysvětleno vůbec nic. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem byl napjatý a těšil se na to, co tento film odkryje. Ve výsledku neodkryl téměř nic - prostě prezentoval ostrov, kde se lidem plní přání, a s logikou si hlavu nelámal. Příběhy některých postav (vlastně jen dvou) byly celkem zajímavé, ale pozdější zvraty a skutečnosti z toho udělaly leda frašku. Nemůžu říct, že bych se dobře nebavil - překvapivě jde o zkouknutelný a nikterak přehnaně násilný horor/thriller. Ale... co si budeme, je to blbost. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • „Kalašovi zabijáci“ používali ve filmu československé samopaly vzor 58. (SsgtJira)
  • Protože je film z dílny notorického šetřílka Jasona Bluma, stál i navzdory exotickým lokacím a několika známým tvářím v obsazení pouhých sedm milionů amerických dolarů. (Petr.Kocfeld)

Související novinky

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno