Reklama

Reklama

Mission: Impossible Odplata - První část

  • USA Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ethan Hunt (Tom Cruise) se s týmem Impossible Mission Force tentokrát vydává po stopách děsivé zbraně, jež má potenciál zničit celé lidstvo, aby ji zajistil dřív, než se dostane do rukou nějakého šílence. Při svém zběsilém a nebezpečném pátrání se však musí neustále ohlížet přes rameno, protože z jeho dávné minulosti se vynořil až příliš živý přízrak. Gabriel (Esai Morales) znal Ethana v dobách, kdy ještě nebyl elitním agentem, a ví o každé jeho slabině. Ethan, pro kterého bylo vždy zdraví a bezpečí jeho blízkých a členů týmu víc než úspěšně splněná mise, možná bude tentokrát muset své priority přehodnotit. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (609)

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Když přeskočim ty typický pozitiva jako práci s kamerou, herecký výkony, nabušenej soundtrack, kaskadérský kousky, bojový scény na jedoucím vlaku nebo nahánění v úzkejch uličkách Benátek, tak jediný co musím filmu trošičku vytknout, je ten nedávnej hollywoodskej trend, že každej film větší frančízy musí bejt rozdělenej na dvě části. V tomhle roce už je tohle třetí film, kterej je tzv. Part 1 ze 2, hned po Fast X a Across The Spider-Verse. I přesto, že tomuhle novými trendu nefandim, tak aspoň uznám, že z předem zmíněnejch filmů působí Dead Reckoning, Part 1 jako nejucelenější a ne jako film, kterej se tvůrci rozhodli náhodně ukončit s nápisem "To be continued...". Stejně je ale paradox, že předchozí díly byly v rámci stopáže vždycky kratší, ale přesto dokázaly odvyprávět kompletní příběh, kterej má začátek, prostředek a konec. I přesto, že tohle nebude patřit do mý TOP trojky Mission Impossible filmů, tak musím film všem fanouškům týhle frančízy a Toma Cruise doporučit, protože se pořád jedná o jeden z nejlepších blockbusterů tohohle roku a já můžu jenom doufat, že nám stávka herců neprodlouží to čekání na Part 2. Více ZDE! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem nakonec neodolal a musel jsem to už taky vidět i když na filmovém víkendu jsem se s tím minul, ale co taky dělat o dnešním deštivém večeru. No čím bych začal, že se pojede na efekt a v podobném duchu jako v předchozím dílu to bylo jasný už z trailerů. Zkrátka překonáme všechno viz téměř půlhodinová úvodní sekvence, ale bolestná pravda je ta, že pořádné akční scény se dočkáme až po hodině filmu. Do tý doby je to takový okecávání s tím, že se mluví hrozně špionsky a záporný postavy jsou totálně v pozadí a o jejich motivaci nevíme zpočátku vůbec nic, protože přeci tohle je teprve první díl a všechno to do sebe teprve zapadne v tom druhým a toho jsem se přesně obával. Naštěstí aspoň v druhý půlce týhle první části se to začne všechno jakž takž profilovat až do předimenzovanýho finále kde Cruise seskokem padákem z vrcholu hory do jedoucího vlaku definitivně posouvá tuhle sérii do žánru sci-fi. No uvidíme jak se to celý vyvrbí v pokračování. Po šestce jsem valný očekávání neměl a nemám ho ani od osmičky, ale třeba tentokrát sudý díl překvapí a celý to kvalitně zakončí. Kdo ví...55% ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Několik skvostně nadupaných akčních sekvencí v za mne celkově problematickém filmu. MI se sice tváří smrtelně vážně/osudově/whatever, ale obávám se, že inteligencí zápletky se už pohybujeme na úrovni série Rychle a zběsile. Celá ta splašená umělá inteligence je naprosto absurdně vymyšelná, zápletku pořád někdo z postav musí doslovně vysvětlovat, aby se divák alespoň rámcově chytal, ale stejně to moc nepomáhá. Pokud bychom zapomněli na řemeslé zpracování a zamysleli se jen nad dějem jako takovým ... tak nevěřím, že to někomu dává smysl. Třeba ta dialogová přestřelka na benátském hudebním večírku, WTF. Přes dvě a půl hodiny hledáme klíč, příště se budeme přes dvě a půl hodiny potápět k ponorce, pak Cruise ten klíč narve umělé inteligenci do prdele a ona zkrotne, nebo tak něco. 83 procent a 620. nejlepší film, můj ty bože. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ethan Hunt vs. AI přináší příliš mnoho otázek nad tím, jak to vlastně tvůrci celé (vy)mysleli, až se kvůli tomu nemůžu naplno ponořit do děje a nepřemýšlet přitom nad technologickými děrami ve scénáři. A že jich tam je. Tenhle soupeř je totiž až přehnaně dokonalý a nechybující = trochu se vytrácí gradace. Takže za mě určitě o level horší než brilantní, fyzičtější akcí nabitý Fallout. Třeba to bude lépe fungovat dohromady za rok. Zatím jen opatrné nadšení. [IMAX] ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Co začne jako Hon na ponorku se v italských ulicích přepne do Malérů pana účetního a poté přijde Oko dravce, rámované prázdnými dialogy jak z druhého a třetího Matrixu, a podtržené vykradeným Zimmerovým batmanovským soundtrackem. A k tomu řada wtf momentů, ať už obecně zbytečných (infiltrace do velína, ze které Hunt nic nezíská a tudíž ji nemusel podnikat), nebo jen dramaturgicky mizerně vystavěných a tedy bez funkčního napětí (letiště, kde se nebojíme, protože logicky víme, že s Huntem uvnitř neexploduje, honička s Fiatem, kde nefunguje návaznost ani pocit rychlosti a v trailerech propagovaný seskok z motorky aneb největší oslí můstek filmové historie). Scéna ve vlaku už pak byla ryzí parodie. Atwell, ta jediná obhajuje existenci sedmičky. A minimálně zajímavé mi přijde, že už jde po Mumii o Cruiseův druhý film, který okatě vykrádá herní Uncharted. Každopádně dobře pro ty, co si Odplatu užili. Pro mě podivnou atmosférou, matným záporákem a nedotažeností scénáře na úrovni dvojky. 50% ()

Galerie (85)

Zajímavosti (34)

  • Nicholas Hoult mal byť pôvodne obsadený do úlohy hlavného záporáka priamo na popud Toma Cruisea, ktorému sa páčil na konkurze na film Top Gun: Maverick (2022), v ktorom mohol hrať Bradleyho „Roostera“ Bradshawa (Miles Teller), pričom ho uznali za mimoriadne talentovaného herca, ktorý sa na túto rolu jednoducho nehodí. Nakoniec kvôli posunu v natáčaní a konfliktom v plánovaní rolu prevziať nemohol. (Arsenal83)
  • V únoru 2020 se mělo natáčet asi 3 týdny v Benátkách v Itálii. Kvůli hrozbě nákazy koronavirem bylo ale natáčení přerušeno. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • Orient Express používá elektrické a dieselové lokomotivy poskytované místní železnicí a nepoužívá uhlí. (sator)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama