Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(18)

Novinář se snaží vyrovnat se smrtí svojí manželky. Začne se chovat nevrle, aby od sebe odehnal ty, kteří se mu snaží pomoct. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (181)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Iný Ricky Gervais. Viacej civilný a viacej ľudskejší. Kráčajúci malomestom a sledujúci osudy jeho obyvateľov. Konfrontuje sa s tvrdou realitou straty niekoho, kto je mu blízky a zároveň sa snaží vysporiadať s banalitami, ktoré mu strpčujú život. Gervais vie hovoriť o živote a rovnako mu ide dobre láskavý humor. A postavičky, ktoré do tohto príbehu vložil sú milé a majú svoje vlastné osudy. Páčilo sa mi to. Hoci to nehovorí o nových veciach ani neprináša nový pohľad na danú tému. Je očakávateľné ako sa to skončí ale aj napriek tomu sa na to dobre pozerá. Pretože je to len potvrdenie akýchsi životných právd, ktoré sú známe všetkým nám, ktorý trochu rozmýšľajú a majú aspoň kúsok empatie. A takéto potvrdenie občas treba. Bolo to dosť príjemné a zhltol som to za jeden večer. Čo sa stáva málokedy. Nie dokonalé. Ale och veľmi oldschoolovo príjemné. 1.séria - 80% Nie som asi taký nadšený ako ostatní. After Life prvú sériu beriem ako zaujímavý projekt. Hoci určite nie najlepší v rámci toho čo Ricky vytvoril. Problém ale mám, že aj keď sa ukázalo, že Tony prechádza zmenou, tu sa ako keby znova dostal do starých známych vôd. Jeho postava mi tou sebaľútosťou a neustálym vysvetľovaním svetonázorov začína liezť na nervy. Funkčné sa tak stávajú všetky vedľajšie postavy o ktorých by som sa chcel dozvedieť viac. A sledoval ich vývin a vzťahy. Lenže čas si pre seba berie Ricky a hoci to má množstvo pekných momentov je tam aj veľké množstvo zbytočných a spomaľovacích motívov. Tie sa bohužiaľ opakujú, neprinášajú nič nové a idú po typickej rovine klišoidných zvratov a vyústení. Žiadal by som si niečo premyslenejšie. Možno pozitívnejšie. Z tohto som zostal deprimovaný aj ja. 2. séria - 55%. Značný pokles. Mal som po slabšej druhej sérií obavy. Musím ale povedať, že Ricky prekvapil. Netlačí na pílu a emócie podáva postupne. To, že tu absentujú pre mňa dve zaujímavé postavy ( Sandy a Roxy) je škoda. Pre mňa dosť veľká a do určitej miery ma mrzelo, že tieto dve postupne budované charaktery nedostali priestor pre správne ukončenie ich životných ciest. Mimo to sú ale vedľajšie postavy tým najsilnejším, čo seriál má. Ricky sa stále točí v emočnom kruhu a od prvej série neponúka nič nové. Ale je lepidlom pre všetky osudy v mestečku a tie zaujímavé sú. Koniec je správne dojemný a zároveň je tretia séria aj plná pekných vtipov. Ale ako vravím, netlačí to na pílu. Dôstojné zakončenie seriálu, ktorý nie je tým najlepším čo Ricky spravil, ale haniť ho za to určite netreba. 3 - 80% ()

Pavkan 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl najít seriálovou definici pro nádherný Hrabalův neologismus Krasosmutnění, vybral bych jednoznačně tuhle Gervaisovu lahůdku, která je smutně krásná, krásně smutná a prošpikovaná originálním humorem, který umí už snad jen on. Mockrát jsem měl pocit, že jsem nervově labilní, protože na záchvaty smíchu bezprostředně navazoval pověstný "knedlík v krku". Dostal mě. ()

Reklama

kollis 

všechny recenze uživatele

Ricky Gervais stále umí být velmi vtipný, ví, jak načasovat pointu a rád obnažuje lidskou blbost a šije do věcí, které ho štvou. Oproti Kanclu se ale téměř vytrácí práce s trapností, a nárůst "lidsky" dojímavých scén a pronášení mouder už bohužel není vybalancovaný jako u Extras, a více vyplyne jejich plytkost. A Ricky "hrdina" z několika scén by zasloužil zesměšnit svým minulým já. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 85% - Svět je prostě někdy to nejhorší místo k žití, to zná každý, komu někdy něco nevyšlo - aniž by se muselo jednat o tak smutně definitivní neštěstí jako u Tonyho. Jednomu pak dokáže nenávratně zkazit den i nevinný konzument zbytečně hlasitě křupajících křupek. Když se takovým světem protlouká Ricky Gervais, který v permanentní přinasranosti neselhává, je rozhodnuto. Tony je mi proto blízký jak v pocitech bezmoci, kdy na něj padá smutná prázdnota okolního světa, tak naštěstí i v kouzelných přelétavých okamžicích malých radostí, kvůli kterým stojí za to žít. I přes epizodičnost jednotlivých příhod a jen opatrně vybudovanou soudržnost se navíc víc než o seriál jedná o tříhodinovou introspekci po všech zákoutích vlastní duše. O to víc mě překvapuje, že chtějí Netflix i sám Gervais zkusit něco tak neuchopitelného zopakovat v další sezóně. 2. série - 85% - Chtělo by se říct jen "to samé v bleděmodrém", ale v takto specificky dramedickém zaměření (tím spíš, když se k dramatu přiklání čím dál silněji) si zopakování úspěchu zaslouží pochválit dvojnásob. Čím jsem starší, tím vzácnější je stav, kdy mě seriál dojme k slzám, After Life to mávnutím kouzelného proutku zvládá doslova každou epizodu. Na to, jaký je Gervais zpravidla poděs, je jeho vyzrálé doznání (v čele s vlastním úžasným hereckým výkonem) upřímné a cituplné. Kdyby se v něm navíc nevyskytoval vulgární psychiatr, patřilo by k němu i nejvyšší hodnocení. 3. série - 70% - Občas se stane, že potkáte člověka, se kterým se dáte do řeči a okamžitě víte, že vám má co říct. Spoustu toho jste věděli nebo znali, ale i tak mu visíte na rtech, protože dokáže zdánlivě obyčejné věci pojmenovat jinak. Když ho potkáte podruhé a on spustí na stejnou notu, poslechnete si ho rádi znovu, protože vám napoprvé mohlo něco uniknout. Jenže když začne o tom samém i potřetí, už máte pocit, že jste klidně mohli být někde jinde. Nebo si alespoň povídat o něčem jiném. Zkrátka a dobře, Tonyho pohled na svět zase zvládne za šest epizod udělat několik veletočů, přestože začínal na stavu permanentního sundávání všech, co se v jeho okolí vyskytnou. A já jsem natolik loajální, že by mě to nerozhodilo a rád bych s ním tu procházku absolvoval zase. Ale co dělá v příběhu Brian, to mi hlava nebere. Když už zmizel otravný psychiatr, dostává se do popředí právě místní vágus, který nejenže napovídá jen a pouze historky plné vulgárních nesmyslů, ale pro jistotu se ještě pokaždé vrátí s nášupem. Právě kvůli téhle chodící nechuti jsem původně s hodnocením byl ještě níž, ale nechal jsem se uplatit dokonalým finále, které nějakou záhadou nikdy nesklouzne do laciného slzopudu a stejně ze mě vyždímalo úplně všechno. I nekonečně dojímat se totiž dá s chlapským nadhledem. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NEMŮŽEŠ CHODIT PO SVĚTĚ A BÝT NA VŠECHNY HRUBÝ...“ … „PRÁVĚ, ŽE MŮŽEŠ. TO JE TA KRÁSA. BÝT MILÝ A OHLEDUPLNÝ, PEČLIVÝ, ČESTNÝ, TO NENÍ ŽÁDNÁ PŘEDNOST. JE TO SPÍŠE NEVÝHODA...“ /// Tonyho omrzel život. Umřela mu žena a tak kolem sebe na důkaz smutku šíří sarkasmus. Často vzpomíná u videa. Mluví sprostě. Má hodně truchlících keců… Drama s komediálními prvky. Podezírám všechny, co dali víc jak tři*, že je to za ten optimisticky hezkej poslední díl. Dokázal totiž po těch předchozích pohladit na duši a šířit pozitivní myšlenky. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Umřela mi stará. A sere mě to! (– jinak na to nečum). 2.) Neustále přemejšlím, jak je můj život zbytečnej… 3.) Thx za titule „Perverz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (71)

Zajímavosti (4)

  • Novinový titulek „Life of Brian“ odkazuje na stejnojmenný film Life of Brian (1979) skupiny Monty Python. (velkyvezir)
  • Druhé rodné jméno Tonyho (Ricky Gervais) manželky je Jane, což je také jméno dlouholeté partnerky Rickyho Gervaise ve skutečnosti. (MeanWhile)
  • Tonyho pes se jmenuje Brandy a je rasou německého ovčáka. (Petr490)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama