Reklama

Reklama

Chobotnice

(seriál)
  • Itálie La piovra (více)
Itálie / Francie / Rakousko / Španělsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrají:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Policejní inspektor Corrado Cattani je přeložen na Sicílii s manželkou a dvanáctiletou dcerou Paolou. Jelikož se specializuje na mafii a s ní spojené obchodníky s drogami, jejichž transakce jsou kryty bankou a jeví se jako legální obchody, brzy se stane terčem vyhrožování. Po únosu své dcery je Cattani donucen odvolat žalobu proti hlavnímu podezřelému, a to i přes pohrdání svých kolegů. Paola se po únosu vrací v zuboženém stavu a Corrado se pouští do nemilosrdné odvety vůči zločincům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi pěkný a velmi pravdivý seriál o Italské mafii. Dlouho jsem uvažovala, jak seriál ohodnotit. Celkově se mi seriál hodně líbil, ale docela často obsahoval slabší scény, které nebyly pro děj zase až tak důležité. Obzvlášť ze začátku se příběh rozjížděl docela pomalu. Navíc seriál obsahuje až příliš mnoho jmen, které si musí člověk pamatovat, aby dokonale chápal všechny souvislosti. S tím se ale samozřejmě u této tématiky počítá, jenže je problém to všechno na první shlédnutí pochytat. Chobotnice se mi opravdu hodně líbila a velmi ráda se k ní zase někdy vrátím. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Skvělý rozjezd, který charakterizuje nezapomenutelný - naštěstí neberlusconiovský - italský seriál, jej přiřazuje především v jeho první řadě ke skvostům italského neorealismu (srv. např. opět Damianiho DEN SOVY). Zdá se ovšem, že zadání první řady a její divácký úspěch si vynutily prodlužovaná pokračování. Zprvu byla nesena původním záměrem, od zhruba čtvrté řady se ovšem syžet i scénář viditelně začínají drolit. Mnohé asi naznačil Placido, když se pro jistotu scénáristicky nechal zavraždit ve 24. díle CHOBOTNICE. Bez ohledu na to však v trvalé paměti zůstávají jak skvostné herecké výkony Michele Placida, Patricie Millardetové nebo Barbary de Rossi, tak hloubka a procítěnost popisů prostředí italské "nóbl" i "méně nóbl" společnosti včetně podsvětí. A cesta seriálu směrem k dnes již také historické akci italské justice MANIPULITE (Čisté ruce) dodatečně oslabuje mnoho z mých výhrad. A tak se loučím ve znamení znělky, která je víc než evergreen. Je totiž tento seriál sám. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mafie se rozrůstá vysoko, hluboko i do šíře. Jako rakovina prorůstá společností. Tlumí, mate a odráží její imunitní reakce. Má mnoho hlav, mnoho podob. Jsou v ní různí lidé, od opravdových padouchů, kterým záleží jen na sobě až po lidi, kteří si jen chtěli trochu přilepšit. Od hlavounů až po pěšáky. V prvních šesti dílech se střet Cattaniho a mafie teprve začíná, v síti uvíznou jen malé ryby a velké teprve začínají uznávat, že někdo jako komisař existuje a že s ním budou problémy... Chobotnice je jedním z těch mála seriálů, který ukazuje, že boj proti organizovanému zločinu je trpký, obtížný, nekonečný, žádá si trpělivost, žaludek a nestačí, že jste odvážný, chytrý a máte kolem sebe pár spolehlivých přátel. Slabší **** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na úvod musím říct, že tenhle kultovní Italský krimi seriál mi dlouho unikal. teď ani nevím jak jsem si na něj vzpomněl, ale každopádně si zaplním tuhle mezeru ve vzdělání. No mám za sebou tuto úvodní sérii a musím konstatovat, že je slušná i když taková hodně rozjezdová. Mimo dominantního hlavního hrdiny je tu spousta vedlejších postav, spousta vedlejších dějových linií a není tak úplně sranda se v tom orientovat. Každopádně tato první série zatím všechno jenom slibně naťukává nejde ještě do hloubky je jasné, že o tom budou až ty další série. každopádně únos a znásilnění 12 letý dcery hlavního hrdiny je na rozjezd celkem nepříjemný. Očekávám dle komentů, že je to, ale ještě pohoda ve srovnání s tím co nás čeká. Každopádně tady ještě nejde o žádný velký ryby, ale někde je třeba začít a prostě toto bylo teprve první kolo. Já se pustím do dalších a této úvodní sérii udílím zatím lepší 3* Uvidíme jak se to celý bude vyvíjet dál.65% ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě to není špička celé série, nejsou zde známé postavy z dalších řad, hudbu nemá na starosti Morricone, ale přesto je to obdivuhodné - detektivní seriál bez logických kiksů, s reálným a uvěřitelným příběhem, kde ti dobří nakonec nemusí vyhrát. Pamatuji si, jaká to byla v 80. letech bomba - zaslouženě. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Vila, ve které spolu žijí Ester Rasi Cariddi (Simona Cavallari) a Tano Cariddi (Remo Girone), je ve skutečnosti Villa Melzi d'Eril v Bellagiu v Itálii. Vila, kde bydlí Antonio Espinosa (Bruno Cremer), je ve skutečnosti Villa Giovanelli Fogaccia v Římě v Itálii. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno