Reklama

Reklama

Chobotnice

(seriál)
  • Itálie La piovra (více)
Itálie / Francie / Rakousko / Španělsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrají:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Policejní inspektor Corrado Cattani je přeložen na Sicílii s manželkou a dvanáctiletou dcerou Paolou. Jelikož se specializuje na mafii a s ní spojené obchodníky s drogami, jejichž transakce jsou kryty bankou a jeví se jako legální obchody, brzy se stane terčem vyhrožování. Po únosu své dcery je Cattani donucen odvolat žalobu proti hlavnímu podezřelému, a to i přes pohrdání svých kolegů. Paola se po únosu vrací v zuboženém stavu a Corrado se pouští do nemilosrdné odvety vůči zločincům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

Al44... 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První seznámení s komisařem Cattanim, který přijíždí na Sicílii plný sil a odhodlání. Hned z počátku se mu daří a snad i věří, že se mu může podařit uspět v boji s italskou mafií. Bohužel se mýlí. Karta se totiž záhy obrátí a podsvětí Cattaniho tvrdě srazí na kolena. Co je dobré je perfekní vykreslení psychologie hlavního hrdiny a velmi propracované dialogy. Skvělé jsou i záporné charaktery mafiánských bosů v čele s advokátem Terazinim nebo Laudeem. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na televízny kriminálny seriál "Chobotnica" (La piovra) som spolu s mojimi rodičmi pozeral s otvorenou hubou a zatajeným dychom. Písal sa rok 1985, mal som vtedy osem rokov, mnohému z toho som vôbec nerozumel, ale zachvátila ma atmosféra, dramatickosť a akcia tohto koprodukčného titulu. V nudnej programovej štruktúre štátnej socialistickej televízie to bolo niečo nezvyčajné. Silne som držal palce odvážnemu policajnému inšpektorovi Corrado Cattanimu v jeho zarputilom boji s mocnou sicílskou mafiou. *** ()

amirgal 

všechny recenze uživatele

Chobotnice v sobě samozřejmě nese jistou dávku morálního poselství a didaktizující části. Nicméně civilní a přitom zajímavá atmosféra spojená s inteligentním a poměrně uvěřitelným scénářem určitě stojí za to. Teď s odstupem času mám možnost posoudit mrzačení autorského pojetí, které vykonávala česká televize. Design titulků, ustřižená úvodní znělka nahrazená jakýmsi podivným spořičem, která zachovává hudbu skladatele, který se podílel pouze na první sérii (Riz Ortolani), a je aplikována i na série ostatní, detailem už jsou chybějící titulky a údaje. Chválabohu je to již minulostí. Velmi zajímavá kamera, která sleduje zaostřený detail nebo polodetail a přesně kopíruje pohyb zaostřeného bodu v čase: kamera Sebastiano Celeste. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na svou dobu naprostá pecka... . a pokud je dneska někdo jako já přesycen kriminálkami anděl a las vegas tak vám chobotnice přijde jako parádní temná kriminálka, u které si řeknete , že takhle to tam opravdu chodilo. Atmosféru dokonale dokresluje prostředí ( samozřejmě že se nenatáčelo na sicílii, protože autorům vyhrožovali ), herci, ale především hudba, jejíž dva základní motivy jsou strašidelné samy o sobě. Bravo ! ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Italsko-americký herec Martin Balsam se v  seriálu Chobotnice (od r. 1984) objevil hned dvakrát. Poprvé ve 2. sérii jako Frank Carrisi a podruhé v 5. sérii jako Don Calogero Barretta. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama