Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když nehoda zanechá právnické eso Henryho Turnera (na Oscara nominovaný Harrison Ford) zcela bez paměti, musí on i jeho žena (na Oscara nominovaná Annette Bening) čelit obrovské výzvě a znovu vybudovat svůj vztah a začít znovu. Společně zjistí, že druhá šance na život může být druhou šancí na lásku. (Magic Box)

Recenze (59)

Porp 

všechny recenze uživatele

Neviem, prečo to má tak slabé hodnotenie. Väčšina amerických filmov je postavená na jednom základnom omyle alebo ak chcete na princípe "amerického sna", že človek môže sám seba len tak zmeniť: že z loosera sa stane hero, že z chudáka boháč, zo škaredého pekný, atď, atď ... Tento film s týmto faktom tiež pracuje, ale s jedným dôležitým prvkom: premena osobnosti sa udeje po strele do hlavy. Takže všetko, čo som tu videl na mňa absolútne fungovalo. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Jeden z najviac podceňovaných filmov, ktorým som sa stretol. Niekedy aj „celkom jednoduchý“ scenár je problematický zahrať. Svoju úlohu opäť perfektne zvládol H. Ford, ktorý dokázal, že mu sedia aj „iné“ veci. Mňa to prekvapilo, zapôsobilo to na mňa. Konečne som pochopil, že naozaj málo stačí k tomu, aby sa nás život zmenil o 180 stupňov. Osobné hodnotenie: 90% (*****) ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný film, v němž Ford dokázal jediné, a sice že není ani Hoffman (Rain Man), ani De Niro (Čas probuzení). Ve Státech, kde se každý soudí s každým a právník patří k nejnenáviděnějším povoláním, možná ve své době tahle vyprávěnka rezonovala, ale mě při posledním záběru napadla tatáž otázka, co na konci Nicholsova Absolventa: A co jako dělali dál? Paní Turnerová se vrátila ke zvedání telefonů v Harper´s Bazar? Fakt ale je, že vrátit se k Annette Beningové z rehabilitačního střediska bych se na místě titulního hrdiny nezdráhal, naopak, běžel bych jako o závod. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Taková pohádka. Má asi hodinový a něco rozjezd a úvod (do 15 minut dojde k prostřelení hlavy a pak se věnujeme v detailu rehabilitaci zhruba hodinku), a když už tedy čekáme, že Henrymu docvakne, co dělal a začne dělat v právnické firmě pořádný bugr, tak k ničemu takovému nedojde. V podstatě je to celé takové uhlazené, bez větších konfliktů a konfrontací, k nimž to svádí a láká, ale nedojde na ně. Henryho "prozřením" je zde možnost krásné konfrontace dvou odlišných světů, ale tvůrci je trestuhodně nevyužita. Nebýt Harrisona Forda a hlavně jeho rehabilitačního bratra v podání Billa Nunna, tak tuhle báchorku není problém poslat do odpadu. A jak je u pohádek zvykem - nedozvíme se, z čeho budou dál žít, kde si vydělají na živobytí... hlavně že rodina je spolu. S tím vyzněním nemám problém. Ale až dolehne na rodinu tíže chudoby, pak bych chtěl vidět, jak jim budou držet dál jejich ideály. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jeden z tych menej znamych Fordovych filmov, ktory nepravom zapadol medzi jeho ostatnymi hitmi. Drama o tom ako sa z klasickeho slizkeho pravnika po par gulkach do xichtu a naslednej straty pamäti stal lepsi clovek, manzel a otec. Proste zas jeden z filmov v ktorom Ford dokazuje, ze vie aj hrat a ked predvadza vystraseneho bezbraneho chlapika, ktory sa absolutne v nicom neorientuje, tak je neskutocne roztomily. Najkrajsie je jeho postupne zblizovanie sa s manzelkou a dcerou s ktorymi bol uz aj predtym dost odcudzeny. Manzelku hra Annette Bening v jednej z mala uloh v ktorej mi je sympaticka. Okrem nich este zaujme postava pohodoveho ukecaneho osetrovatela (Bill Nunn), ktory pomaha Fordovi sa zotavit. Je pravda, ze tento zaujimavy namet je spracovany idealisticky a vsetko sa skonci skoro az rozpravkovo dokonale, ale kedze to po kazdej stranke funguje, tak s tym nemam najmensi problem. 8/10. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Malé cameo si zahrál JJ Abrams. Dělal poslíčka, co donesl do Henryho domu jídlo. (Terva)
  • Nechybělo mnoho a Harrison Ford úlohu Henryho odmítl. Důvodem byla obava, aby nebyl zaškatulkován do role právníka, kterého ztvárnil již ve snímku Podezření (1990). Když ale zjistil, že postava Henryho představuje právníka jen okrajově, na nabídku kývl. (oje)
  • Ve filmu si měl zahrát i Rob Reiner. Jeho scéna však byla vystřižena. (Terva)

Reklama

Reklama