Reklama

Reklama

Brahms: Chlapec 2

  • USA Brahms: The Boy II (více)
Trailer 3

VOD (1)

Poté co se rodina přestěhuje do Heelshire Mansion, spřátelí se jejich syn s panenkou Brahmsem. Tato hračka vypadá jako živá. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (107)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Našel jsem ho vykuchaného v lese." V jedničce jsem chválil, že se autoři nevydali cestou duchařiny. Zde naopak se ukazuje, že za temnou loutkou stojí temná duše, která ovládá toho, kdo se jí otevře. Protože u současného duchařského podžánru hororu se většinou vůbec nebojím, tak jsem z toho příliš nadšený nebyl, ale rozhodnutí autorů chápu, jinak by totiž doslova kopírovali předchozí snímek. Film mi nakonec spadl do slušného průměru - solidní herecké výkony (Ch. Convery mi připomněl Damiena z The Omen), dobrá kamera, slušná hudba, pěkné lokace - staré domy, les a místy i napětí. Mrazivá atmosféra tu sice není, podivné tajemno ano. Lekačky si bylo možné odpustit, zejména oblíbené třískání do piana. Nabodnutí na kůl bylo fajnové. Trojky bych se ale už obával, zda nepůjde kvalitativně směrem ke dnu.... ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

(Může obsahovat spoilery) Na čem první díl stavěl většinu svého úspěchu, a to sympatická hlavní herčka Lauren Cohan, poutavý a originální nápad a solidní závěrečné rozuzlení, se ve druhém díle úplně ztratilo. Herci působí nevěrohodně, nápad o posedlé panence jsme viděli už Xkrát a závěr nestojí moc za zmínku. Co ale film dostalo alespoň na ten průměr, je závěrečná třetina, kde se (konečně) přidá na tempu a pospojují se kousky společné s prvním dílem, které naznačují, že možná to není jen o psychopatovi žijícím za stěnami, ale že je samotná panenka celou dobu (několik století) posedlá a původcem Brahmsova řádění. Z původního strachu, že origin Brahmse ve druhém díle nebude srovnaný s prvním a nebude dávat smysl, jsem nakonec v rámci možností spokojený za rozšíření nápadu z prvního dílu, a i když to má pár logických nedostatků, tak ty slabší 3 si to nakonec zaslouží, ale i tak je to ve výsledku nucené a nepotřebné pokračování dost povedeného předchůdce. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie „The Boy“ z roku 2016. Z hľadiska žánru je to film s klasickou štruktúrou a neobsahuje nič také, čo by sme už nepoznali. Celkovo je však trochu menej výrazný ako prvé dielo. Tá začiatočná scéna ma trošku vytočila – lúpež v dome nie dotiahnutý do konca. Scéna sa náhle skončí – nevieme , že čo sa stalo, čo odniesli, ako to matka a jej syn prežili. Viem, že z hľadiska príbehu niektoré časti tejto scény sú „irelevantné“, ale aj tak – je to trošku školácka chyba (pán W. B. Bell nie dneska začal točiť filmy). K. Holmes hrá celkom dobre, podobne ako aj Ch. Convery (malý Jude). Oni dvaja nesú celý film na svojich pleciach. To, že film má otvorený záver pre prípadné tretie pokračovanie už asi nikoho neprekvapí. P.S.: Za tú nedotiahnutú úvodnú scénu mierne nižšie hodnotenie. Osobné hodnotenie: 69% (**) ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Druhý díl The Boy je pouze zbytečné pokračování, bez kterého bych se určitě obešel. To na čem stavěl první díl (na výborné Lauren Cohan), se tady absolutně vytratilo (nesympatická Katie Holmes to určitě nevytáhla) a i přesto, že film trvá pouhých 87 minut mi připadal delší než některé dvouhodinové snímky. Chabá atmosféra, pramálo lekaček nebo nepřítomnost gore mi říkají, že tenhle hororový subžánr rozhodně nepatří mezi mé oblíbené a doufám tedy, že se trojky nedočkáme. Slabší 2* ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem si minulý týden zopakoval (a šokovalo mně, že překvapivě pořád funguje, čímžpádem je teda asi fakt dobrá), což jsem udělal jen z toho důvodu, že jsem objevil existenci dvojky. Jednička je přátelé, opravdu dobrá a tím koncem rozhodně i originální, ačkoliv se tak netváří. Dvojka se taky tak netváří, ale dvojka už bohužel příliš originální není. Je pořád skvěle natočená, napětí funguje relativně v pořádku, zejména v druhé polovině má film po téhle stránce rozhodně co nabídnout, Brahms je správně znepokojivý a tisícíprvní ďábelské dítě je taky zatraceně fajn. Tragických nehod je tady všehovšudy jedna (a ještě ne tragická), jinak je to ale fajn. Nic víc, nic míň. Každopádně se mi nakonec líbilo, jak Brahms prohlubuje mytologii celého příběhu a pokud se bude konat třetí díl, tak jsem na něj docela zvědav už teď (protože je silně nakročeno k Brahmsovu originu, tady se vlastně nic nedozvíme). Dvojka mně sice bavila. jenomže dvojka je přesně to, co by byla jednička, kdyby neměla ten sympatickej zvrat na konci - a i tak by z toho jednička vyšla jako vítěz. Líbilo se mi to, bylo to funkční, ale v obrovské konkurenci panenkovských / s divnými dětmi hororů je to slabší a těžce bez nápadu. Průměr, ale lepší průměr, bylo to fajn, zručně natočené, některé scény skvělé, ale celek to moc nevytrhne. Ten otevřenej konec mně ale vlastně dost potěšil. Asi už mi stačí fakt málo. 65%. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se od 28. ledna do 7. března 2019 v kanadské provincii Britská Kolumbie, konkrétně ve městech Victoria a Vancouver. (BMW12)
  • Film měl být původně vydán 26 .7 .2019, následně posunut až na 6. 12. 2019. (TheEvilTwin)

Reklama

Reklama