Reklama

Reklama

Je tomu už dávno, co hvězdný motocyklový kaskadér Johnny Blaze (Nicolas Cage) uzavřel smlouvu s ďáblem, aby tak dokázal ochránit lidi, ke kterým má nejblíže - svého otce a dětskou lásku Roxanne (Eva Mendes). Nyní si však ďábel přišel vybrat svůj dluh. Přes den Johnny zůstává špičkovým kaskadérem, ale po setmění se mění v Ghost Ridera, jehož údělem je lovit rebelující démony. I přesto, že je nucen bezvýhradně plnit ďáblovy rozkazy, rozhodne se se svým osudem bojovat a využít své prokletí a nově nabyté síly k tomu, aby ochraňoval nevinné. (HBO GO)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (868)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Mnohdy se se smíchem přistihnu, že i po tolika "sračkách" stále nestačím žasnout nad nespoutaným umem některých režisérských vizionářů. Johnson je přímo diletantský ďábel! Ghost Rider se může směle zařadit do čela anti-logického hnutí, kde bude kralovat ještě dlouhá léta po zániku světa (vlastně i vesmíru). Haj hou ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Klasická popcornová záležitost kvůli kterým se chodí do kina. Bohužel zpracování tohoto comixu mohlo dopadnout asi tak stokrát lépe. Nicolase Cage mám velmi rád a patří mezi mé oblíbené herce, ale do role Ridera se moc nehodí. Eva Mendes je tu kvůli něčemu jinému než hraní, ale co si budem nalhávat kouká se na ni sakra dobře. Ghost rider by si určitě zasloužil i lepšího a věhlasnějšího režiséra, protože to co za 100 miliónů dolarů vykouzlil Mark Steven Johnson není moc ohromující když vezmem v potaz, že Transformers stáli 150 miliónů. Kromě režie se Johnson vyřádil ještě na scénáři :). Dvě hvězdičky a ani o kousek víc...... ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Sám tomu nemôžem uveriť, ale musím dať Ghost Riderovi rovnaké hodnotenie ako tretiemu Spideymu. Samozrejme si uvedomujem všetky chyby a nedostatky tohto filmu, od hnusnej Evy Mendes a debilne sa vyškierajúceho Cagea cez "príbeh" nabitý všetkými možnými klišé, ALE... Odsýpalo to, väčšina trikov mi prišla v pohode, hlášky a vedľajšie postavy boli fajn (hlavne Sam Elliott je fakt dobrý v úlohe starého mentorského pištoľníka, aj Wes Bentley mi pripadal, že si tú úlohu celkom užíva) a bolo tam veľa scén, ktoré jednoducho fungovali - na moje najväčšie prekvapenie hlavne tie, v ktorých Johnny Blaze behá s horiacou lebeňou (napríklad pri jazde dvoch riderov som mal dokonca zimomriavky). Skrátka a dobre, v celej tej svojej primitívnej priamočiarosti to bolo akési úprimnejšie a rozhodne zábavnejšie než všetky vážne sa tváriace Fantastické štvorky a prekombinovaný tretí Spider-Man. Ďalší film do môjho osobného zoznamu tučných guilty pleasures, o ktorých si myslím, že sa na nich všetci kritici povozili viac než bolo nutné. Veď, preboha, o nič nejde. Je to len sračička o motorkárovi s horiacou lebkou. Yeah! :-) ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $110miliónov║Tržby USA $115,802,596║Tržby Celosvetovo $228,738,393▐ Tržby za predaj DVD v USA $110,282,775 //počet predaných kusov 5,222,755║ Na to o aký zvláštny počin od ani nie rutinéra Mark Steven Johnsona ide, to ešte malo dosť obstojné tržby ale vo výsledku ešte väčšia pohroma ako jeho predošlí Daredevil. A samozrejme tu už prichádza aj na strmhlavý pád kariéry Nicka Cagea, nuž raz sa to muselo stať. /videl v kine: 40%/ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Na 'Ridera' som sa tešil porovnateľne ako na 'Transformers', no po zmietnutí kritikou, svetovým aj tuzemským hodnotením som sa rohodol nevyhodiť za kvalitné kino pol môjho týždenného vreckového a teraz toho ľutujem. Ľútosť síce obchádza také aspekty akými sú herecká vyspelosť, scenáristická logickosť a zhmotnenosť postáv, no to mi v tomto zábavnom kúsku, ktorý predviedol Cage a spol. viac-menej neprekážalo. Sklamaný som bol viac z nijak zvlášť prevedených súbojov a ukrutne trápnou, no musím povedať doslova debilnou lebkou, ktorá je to prvé, čo si na 'ohnivákovi' divák všimne. Každopádne som bol ale prekvapivo spokojný a budem rovnako ak sa pokračovanie rozbehne. Cage na to kažodpádne ešte má a na svoj vek vyzerá bohovo akčne. 80%. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (29)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v Austrálii. (MikaelSVK)
  • V obsazení chvíli figuroval Jon Voight, ale nakonec si to rozmyslel. (imro)
  • Film původně vznikal jako temná, mládeži nepřístupná podívaná. (Siriuss)

Související novinky

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

05.07.2018

Nicolas Cage (Skála, Tváří v tvář) už má s komiksovými filmy nemalé zkušenosti. Zahrál si Ghost Ridera, skvělou roli ztvárnil v Kick-Ass, a Tim Burton z něj kdysi málem udělal Supermana. A teď – teď… (více)

Komiksová kázeň Sama Mendese

Komiksová kázeň Sama Mendese

31.10.2008

Tak z tohohle se vyvine buď stoprocentní kachna, anebo jedna z nejzajímavějších komiksových adaptací vůbec. Studio Columbia Pictures totiž koupilo práva na drsného Preachera a momentálně prý ukecává… (více)

Fámy, drby, klepy

Fámy, drby, klepy

07.09.2008

Krotitelé duchů 3, Ritchieho Sherlock Holmes, Ghost Rider 2 a čtvrtý Shrek se setkali v dnešní novince, která je sice plná různých dohadů, ale bulváru a bizarnostem typu „Cher v roli Catwoman“ se… (více)

Kazatel je mrtvý

Kazatel je mrtvý

28.08.2008

Nelekejte se, tohle není další nekrolog. Neumřela žádná osobnost. Umřel projekt. Ultradrsná komiksová série Preacher (pár dílů vyšlo i v češtině) o odpadlickém knězi, který putuje Amerikou, válčí s… (více)

Reklama

Reklama