Reklama

Reklama

Když se objeví tělo místního teenagera, městečko Twin Peaks je otřeseno. (SkyShowtime)

Recenze (213)

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý úvod do Twin Peaks hned po vraždě Laury Palmer, kdy jako by každý měl svá menší větší tajemství. Cooper na scénu, představovačka postav, čarovný hudební motiv... k navození atmosféry, nalazení na tu správnou notu, je E01 super. Komentář ke všemu poté. ()

K.B.L. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím shlédnut pouze tento pilot, který hodnotím průměrně. Žádné nadšení nepřišlo, ale stejně tak jsem nebyla zklamána. Na můj vkus je to málo dynamické, což zatím nevím, zda hodnotit pozitivně, či negativně. U jiných režisérů bych to hodnotila spíše negativně, ale protože vím, že to točil Lynch, podvědomě mu to promíjím a pilně sleduji veškeré detaily, protože mi něco říká, že v následujícíh dílech s nimi bude pracováno. Zatím můžu říct, že se vcelku těším. ()

Reklama

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A takto začal kult. Mnohdy jsem si říkal, že já, seriálový nadšenec (potažmo závislák), jsem vlastně neviděl svatý grál mezi těmito televizními sériemi. Je na čase to napravit, a tak jsem začal vizuálně podmanivým a hudebně velmi působivým pilotním dílem. Uvidíme, jak se celý děj okolo vraždy Laury Palmer bude vyvíjet, ale zatím to vypadá více než dobře. Krom dobře napsaných postav, za to může samozřejmě i charismatický agent Cooper, za jehož blbé kecy jsem si ho během pár minut okamžitě oblíbil. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Potřetí během tří let se vrhám do tajuplného Městečka Twin Peaks, se snahou odhalit co nejvíce jeho záhad. První díl je ztělesněním skoro všeho, co Twin Peaks představuje. Hned úvodní scéna vám ukáže, že tady nejste v klasické TV produkci, že tady jde o něco víc. Badalamentiho hudba famózně graduje u scény s odhalením oběti, a práce s kamerou a uchopením celé scény u dialogu mezi Trumanem a Palmerem je psychologicky skoro až hororová. Když pak na scénu nastoupí opravdu zvláštní agent Cooper, spolu s ním přichází takové ztělesnění agenta, kterého by chtěl potkat každý divák, laskavý, dobrosrdečný, empatický... První díl je sám o sobě jedním z klenotů, a rozehrává příběh, který nenechá vydechnout. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Pri tomto hodnotení sa mi zastavuje rozum. 91%? Herci čo vo filme vystupujú ako 17 roční vypadajú na 25 rokov. Kameramana našli asi niekde pod mostom, alebo bol riadne nadraný. Moc tomu nepomohol ani ten biedny dabing. Logika a prirodzené reakcie tiež nie su silnou stránkou. Neviem za čo niekto dal 4, alebo dokonca 5*. Aj keď prižmúrim oko a budem tolerantný viac ako 2* nemôžem dať. Myslím si, že pri hodnotení tohoto hrozného filmu zavládla opäť davová psychóza a ovečky sa zaradili ako papagáji do radu. Keďže Ferko, Jurko a Paťko dali 5*, tak ja dám aspoň 4*, aj keď to stálo za prt. "Asi mi niečo ušlo" ako si papgáj často povie. No a aby som nezabudol, tak asi zabudli na maskéra/maskérku. Dvaja fakani sa pobili v bare, kde spievali a hrali poondiatu sračku, ktorú všetci ti drsňáci počúvali a ejhle. V base ani škrábanček, monoklík, rozbitá papuľka a ani kvapôčka krvi. Lepší ako Terminátor :). Napokom štekali a zavíjali na rivala v base ako debili a neviem prečo. Zrejme následok bitky. Zhodnotenie jedným slovom - Katastrofa! ()

Galerie (61)

Zajímavosti (7)

  • Pilotní epizoda má alternativní závěr. V době výroby pilotu David Lynch a Mark Frost nevěděli s jistotou, zda ABC zakoupí práva na celou řadu a chtěli, aby pilot měl pro tento případ zakončení. Proto po domluvě se samotnou ABC natočili navíc přibližně dvacetiminutovou stopáž, která ve spojení s pilotem funguje jako samostatný film a odhaluje, kdo zavraždil Lauru Palmer (Sheryl Lee). Takto upravená verze byla pak uvedena ve vybraných kinech v Evropě a nikdy nešla do oficiální distribuce v USA. Některé ze záběrů z tohoto alternativního konce Lynch následně využil v pozdějších epizodách seriálu. (Shakaar)

Reklama

Reklama