Reklama

Reklama

Gilmorova děvčata

(seriál)
  • USA Gilmore Girls (více)
Drama / Rodinný / Komedie
USA, (2000–2007), 116 h 19 min (Minutáž: 40–60 min)

Hrají:

Lauren Graham, Alexis Bledel, Scott Patterson, Kelly Bishop, Melissa McCarthy, Edward Herrmann, Keiko Agena, Liza Weil, Yanic Truesdale, Liz Torres (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(153)

Vítejte ve Stars Hollow v Connecticutu. Okouzlující, malé a tak trošku zastrčené městečko proslulo idylicky zelenými trávníky před malebnými dřevěnými domy a tolika podivuhodnými postavičkami, že hravě zalidní každou slavnost, vinobraní nebo piknik. Právě tady se setkáváme s tvrdohlavou třicátnicí Lauren Gilmorovou (Lauren Grahamová), která si zařídí pěkný, pohodlný, kávou provoněný život nejen pro sebe, ale i pro svou podobně umíněnou dospívající dceru Rory (Alexis Bledelová). Jenže když Rory přestává snít o budoucích studiích na privátní škole a Harvardově univerzitě, a místo toho se zaměří na kluky a vlastní dospěláckou soběstačnost, Lauren v ní najednou vidí stejnou rebelku, jakou byla sama – před 16 lety. Slavný komediálně dramatický seriál Gilmorova děvčata zaujal zvídavé diváky a nadchnul náročné kritiky. Zaměřuje se na vztah mladé nekonvenční matky s inteligentní náctiletou dcerou a jeho hlavním tématem jsou trable s rodinou, láskou, přátelstvím, vzděláváním, ambicemi, zklamáním a generačními i společenskými rozdíly. Pečlivě promyšlené zápletky jsou prošpikované zábavnými popkulturními vtípky a narážkami. (TV Prima)

(více)

Recenze (868)

suicide 

všechny recenze uživatele

Jeden z nelepších seriálů vůbec - vezme-li ješt navíc v uvahu fakt, že v seriálu si nemohl zahrát nikdo, kdo neuměl vážně rychle mluvit, tak je to úspěch o to větší. Vždycky jsem litoval, že neznám tolik americké reálie, abych si vychutnal všechny narážky, které po sobě matka s dcerou střílí, ale i tak jsem se dost bavil. Miluji tu úchylnost rozhovorů Lorelai s Rori a pokud se do toho připlete úžasná babička Emily nebo recepční Mischel, je na dokonalou zábavu zaděláno. Tehnle seriál stojí hlavně na dialozích - ale na dialozích natolik úžasných, že bych jen málokterému seriálu chtěl dát 6 hvězdiček... ()

zablaga 

všechny recenze uživatele

Neprekonateľné v svojom obore. Matka s dcérou alebo najlepšie kamarátky alias Gilmorky:-) Na nich som a vždy budem závislá a aj keď sa tam riešia vzťahy (také seriály priveľa neobľubujem) vždy to robia s vtipom a noblesou. Pri nich som sa naučila piť kávu a pri pozeraní filmov jesť nezdravé veci. Je to hláškami plne nabitý seriál s veľmi pozitívnym vnímaním sveta. Ak niekedy nájdem Stars Hollow tak sa tam presťahujem..:-) ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ale tak proc ne, aspon to neni takova kravina jako telenovely. Herecky celkem slusny, navic nektery holky sou docela dobry. Jediny co mi prislo divny, ze v celym meste jsou vsichni porad krasne upraveny, zadnej somrak nebo tak neco. Dej jednotlivejch dilu je dost jednoduchej (napr oslava, problem s kamoskou atd.), ale dokaze misty pobavit. Co mi na tom vadi nejvic je dabing (mozna to je tak i v originale). Vsichni jsou silene upisteny. Ale fakt strasne. I kdyz to neni zadnej zazrak, tak se na to da v pohode koukat, takze 3*. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nemám vůbec rád Gilmorova děvčata, viděl jsem pár dílu z různých sérii a stačilo k nenávisti k seriálu, proto hodnotím jen série a ne díly. Matka je hrozná nezáživná nudná a to nemluvím o její dceři která je chytrá jak prdel a nemusím ji v žádném filmu vždycky je hrstka hereček herců co nemusím ale tahle je na prvním místě. ()

René.girl 

všechny recenze uživatele

S tímhle seriálem jsem žila 7let - a to je hodně dlouhý vztah. Zamilovala jsem si ho od prvního dílu až po ten úplně poslední. Gilmorovic holky se stali prostě mou druhou rodinou. Seriál jsem sledovala s českým dabingem a znám ho takřka nazpaměť v nejbližší době bych se ráda přesvědčila, jestli je tak dobrý i v originálním znění. 100% ()

Galerie (846)

Zajímavosti (83)

  • Lauren Graham (Lorelai) málem přišla o titulní roli v Gilmorových děvčatech kvůli začátku účinkování v seriálu M.Y.O.B. (od r. 2000). Ten ale skončil fiaskem a Graham se tak mohla ze smlouvy vyvázat. (Roman.Ticka)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Gilmorova děvčata se vrací

Gilmorova děvčata se vrací

31.01.2016

Říjnové zvěsti se potvrdily! Netflix opravdu koupil práva na Gilmorova děvčata a chystá pokračování, ve kterém se vrátí většina stěžejních hrdinů. Účast v dalších epizodách potvrdili Lauren Graham … (více)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama