Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezvladatelný výrostek James Marsden je poslán do městečka, kde jsou všichni lidé neuvěřitelně slušní. Později však zjistí, že cesta k dokonalosti vede skrz lidský mozek a dokonalost může být někdy velice podezřelá! (TV Nova)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

darwin 

všechny recenze uživatele

Solidní a svižná záležitost s 25-letým Jamesem Marsdenem v roli teenagera. Kolem mladičkého Nicka Stahla vypadá Marsden jako hodně starší brácha. Námět je originální a provedení zručné, i když nechápu proč se všichni Modrým stuhám tolik bránili. Já bych tam vlezl dobrovolně za těma kočičkama jako Lorna. :) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Hlavní cukrkandlový hrdina se po problémech v předchozím bydlišti s rodiči a sestrou přestěhuje do městečka Prdel Bay. Místní škola je překvapivě hojná na superdokonalé debily, jejichž počet znepokojivě stoupá. Proces vzdělávání a dospívání se tak mění v boj o zachování vlastní identity. Film klopýtá v logice, příliš zjednodušuje a paušalizuje, v závěru udiví nekompromisností (není to inspirováno pohádkou "O Šípkové Růžence", jak bývá u podobných snímků vžitou tradicí) a pochválit je třeba herce - mladá squadra ve mně tentokrát nevyvolala dávivý efekt. Na thriller pro puboše je tenhle film vcelku snesitelným kouskem. 61% ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Režisér Nutter je především televizním dříčem a tato mládežnická variace na STEPFORDSKÉ PANIČKY mohla být jeho vstupenkou mezi celovečerní filmaře. Leč, to by se nesměl chlapec držet tak při zemi. Film sám o sobě neurazí, ničím ale zároveň nezaujme a to se potom těžko buduje kariéra. Objeví se zde i několik mladých tváří (Marsden, Stahl, Holmesová - svorně bezvýrazní, přesto ani v budoucnu se vyloženě neztratily), stejně jako ony se zde ale všechno kroutí do šedého průměru. II Scénář: Scott Rosenberg. Hudba: Mark Snow. 55% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Zajímavostí je (skoro)debut Katie Holmes a fakt, že režisér David Nutter to dotáhl potom na poli seriálů docela daleko. Co se filmu samotného týče, tak si bere námět z mnoha dalších, které svým postavám nějakým způsobem kradou identitu. Rozhodně to není nejpovedenější zpracování daného tématu, ale na jedno podívání to ujde. 55% ()

molcan2 

všechny recenze uživatele

Veľmi sa podobá na Fakultu z toho istého roku, tento tínedžerský film je dobre natočený Davidom Nutterom. Výsledkom je kombinácia sci-fi thrilleru s množstvom hororového obsahu. Po brilantnom nastavení príbehu sa film pomaly rozpadá na polovicu a stáva sa z neho akčný film s klasickým akčným finále. Tieto nedostatky sú pre tento žáner typické. Tak isto je tu nedostatok vysvetlenia pokiaľ ide o samotný pokus s vymývaním mozgov, ktorý je len naznačený ale nevysvetlený do hĺbky. James Marsden (X-MEN) a Katie Holmes (THE GIFT) tu hrajú nekonvenčne zamilovaných a dostali túto úlohu skôr kvôli svojmu vzhľadu než kvôli svojmu talentu, pretože sú obaja občas drevený a nepresvedčivý. Veteránska podpora prichádza od Steva Railsbacka, ktorý je v podvedomí ako zlovestný policajt, a Williama Sadlera, ktorý hrá prihlúplu postavu (hoci jednej scéne dá gule, tým, že zahlási "Teacher, leave those kids alone!") Bezvýznamný a občas skvelý film ktorý ma tendenciu zasiahnuť viac než sa zdá. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Keď na začiatku kamera zaberá triedu, je jasne vidieť, že pri Stevovi (James Marsden) je prázdna stolička, avšak v ďalšom zábere už na nej sedí Gavin (Nick Stahl). (tXtX)
  • Natáčelo se v kanadské provincii Britská Kolumbie, konkrétně ve městech Vancouver, Port Coquitlam a na Bowen Island. (BMW12)
  • Keď na začiatku filmu zastrelia policajta, možno v jednom okamihu vidieť, ako herec niekoľkokrát pohne rukou. (tXtX)

Reklama

Reklama