Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezvladatelný výrostek James Marsden je poslán do městečka, kde jsou všichni lidé neuvěřitelně slušní. Později však zjistí, že cesta k dokonalosti vede skrz lidský mozek a dokonalost může být někdy velice podezřelá! (TV Nova)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

molcan2 

všechny recenze uživatele

Veľmi sa podobá na Fakultu z toho istého roku, tento tínedžerský film je dobre natočený Davidom Nutterom. Výsledkom je kombinácia sci-fi thrilleru s množstvom hororového obsahu. Po brilantnom nastavení príbehu sa film pomaly rozpadá na polovicu a stáva sa z neho akčný film s klasickým akčným finále. Tieto nedostatky sú pre tento žáner typické. Tak isto je tu nedostatok vysvetlenia pokiaľ ide o samotný pokus s vymývaním mozgov, ktorý je len naznačený ale nevysvetlený do hĺbky. James Marsden (X-MEN) a Katie Holmes (THE GIFT) tu hrajú nekonvenčne zamilovaných a dostali túto úlohu skôr kvôli svojmu vzhľadu než kvôli svojmu talentu, pretože sú obaja občas drevený a nepresvedčivý. Veteránska podpora prichádza od Steva Railsbacka, ktorý je v podvedomí ako zlovestný policajt, a Williama Sadlera, ktorý hrá prihlúplu postavu (hoci jednej scéne dá gule, tým, že zahlási "Teacher, leave those kids alone!") Bezvýznamný a občas skvelý film ktorý ma tendenciu zasiahnuť viac než sa zdá. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Když  v úvodu začne hrát  laciná synth hudba autora znělky X-Files Mark Snowa doprovázená předpotopní počítačovou grafikou a dojde vám, že Katie Holmes, která se tu promenáduje v tílku bez podprsenky, tohle natočila souběžně s Dawsonovým světem, tak je jasný, že to bude hodně ultimátní 90s záležitost. Taková zábavná high-school trash variace na Village Of The Damned či The Stepford Wives (a jako bonus jedna scéna totálně vykrádající Clockwork Orange), na které je nejvíc děsivý asi to, že co v ní tehdy prováděl šílený vědec, teď na stejné cílové skupině dosahují pomocí léků na ADHD typu Ritalin (tzn. normalizace neposlušných dětí...s určitými vedlejšími účinky). ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

James Marsden má určitě mladistvý vzhled, což o to, ale pokud dobře počítám, v době natáčení Podezřelého chování mu bylo 25 let a rozhodně nevypadal na náct! Ale to vlastně stejně není největší nešvar filmu. Není to vlastně až tak blbé, ale bohužel to není ani nijak zvlášť nápadité, něčím zajímavé - snad jedině hudbou, která je naopak velmi dobrá. Koukat na to šlo, ale nevidět to, taky se nic nestane, právě naopak. Zařazení Novy, nebo kde to běželo, až na pozdní noční dobu, bylo v tomto případě - výjimečně - zcela adekvátní. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Takoví Stepfordští studenti. Ale alespoň se mohlo představit několik tehdy mladých herců. Jen by mě zajímalo, co se od tohohle filmu stalo s herectvím Nicka Stahla. Tady byl hodně fajn, ve třetím Terminátorovi jako leklá ryba. Takový tendenční sci-fi horror se svým způsobem až komickou horrorovou vložkou z blázince. Ta, jako by byla vystřižena z jiného filmu a do tohoto vložerna. Se zápletkou nemá moc společného, spíše to vypadá, jako by si tvůrci řekli, že by tam mohli dát něco strašidelného. A tak vymysleli tu nejklišovitější scénu. Pravda, má jednu doborou lekačku a krásně chmurnou atmosféru, ale nakonec se jí spíše jen zasmějete. Výborný Sadler. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Nemám rád horory, v ktorých niekto stráca identitu prostredníctvom robotiky, ufónov alebo čohokoľvek iného a potom sa správa ako idiot (ospravedlňujem sa tým, ktorí sú slušne vychovaní). To ma pochopiteľne vedie k tomu, aby som upriamil pozornosť skôr na výrazové prostriedky. Máme tu jedinú ľakačku, predátorské videnie "postihnutých", asexuálneho tvora s chuťou na sex (bože dobrý), videoodkaz od "mŕtveho", pomerne vynaliezavú likvidáciu protivníkov a (takmer) nulovú hororovú atmosféru. A Jamesa Marsdena, pre ktorého mám určitú slabosť (čo bohužiaľ pri celkovom hodnotení nejde uplatniť). Pokiaľ niekto pociťuje potrebu recyklovať recyklovateľnú Fakultu a nerecyklovateľné Stepfordské paničky (tie zo 70. rokov), prosím. Pokiaľ niekto chce recyklát vidieť, varujem. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Keď na začiatku kamera zaberá triedu, je jasne vidieť, že pri Stevovi (James Marsden) je prázdna stolička, avšak v ďalšom zábere už na nej sedí Gavin (Nick Stahl). (tXtX)
  • Natáčelo se v kanadské provincii Britská Kolumbie, konkrétně ve městech Vancouver, Port Coquitlam a na Bowen Island. (BMW12)
  • Keď na začiatku filmu zastrelia policajta, možno v jednom okamihu vidieť, ako herec niekoľkokrát pohne rukou. (tXtX)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno