Reklama

Reklama

Aquaman a ztracené království

  • USA Aquaman and the Lost Kingdom (více)
Trailer 9

Poté, co se mu nepodařilo Aquamana (Jason Momoa) porazit poprvé, se Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II), stále poháněný potřebou pomstít smrt svého otce, nezastaví před ničím, aby Aquamana jednou provždy zničil. Tentokrát je Black Manta hrozivější než kdykoli předtím a vládne mocí bájného černého trojzubce, který uvolňuje prastarou a zlovolnou sílu. Aby ho Aquaman porazil, obrátí se na svého uvězněného bratra Orma (Patrick Wilson), bývalého krále Atlantidy, a uzavře s ním nepravděpodobné spojenectví. Společně musí odložit své rozdíly, aby ochránili své království a zachránili Aquamanovu rodinu i svět před nevratnou zkázou. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 9

Recenze (320)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Wana tu cítiť len v jednej jedinej scéne a tou je útok na základňu v sopke. Inak je to digibordel, ktorý sa priživuje na líniách načrtnutých prvým dielom, ale bez akejkoľvek snahy ich uspokojivo zakončiť. Mimo tejto jednej scény, je najlepšou častou filmu vzťah Jasona ako Arthura a Patrika ako Orma. Mytológia išla preč. Nastúpili masívne zachraňovačky v poslednej chvíli. Emócie išli úplne do úzadia a znova sa raz potenciál ( pripomínam, že citeľný) nechal spláchnuť do záchoda. Viem s úplnou istotou, že takto pôvodná verzia filmu, scenára a celkovo príbehu nevyzerala. Toto je veľké sklamanie a smutná rozlúčka so Snyderversom, ktorý mohol priniesť iné korenie do komiskového žánru. Tieto decké výplachy bez hĺbky už robí Marvel. A posledných pár rokov rovnako zle. Lovecraft by zaplakal. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Když bylo během úvodních dvou minut Aquamanovi dvakrát načůráno do ksichtu (přičemž jednou se u toho smála Amber Heard, což vyvolalo vzhledem k její osobě zajímavé souvislosti), bylo mi jasné, že minimálně po stránce humoru nebude dvojka asi úplně můj šálek kávy. A následující minuty to bohužel jen potvrzovaly. Když se totiž tvůrci snažili o rodinný „marvelácký“ humor, moc zábava to většinou nebyla. Scénář zde tlačí hlavního hrdinu až příliš do polohy buranského idiota, bromance chemie mezi Momoou a Wilsonem kvůli tomu moc nefunguje a jisté dialogové výměny poměrně bolí. Stejně tak je na výsledku cítit, že se v postprodukci hodně stříhalo a předělávalo za pochodu, takže několik důležitých scén je najednou necitlivě useknuto, vedlejší postavy se náhodně zjevují a celkově působí roztříštěný výsledek dojmem, že tady se zasahovalo do původního materiálu opravdu hodně. Naštěstí od většiny letošních tupých komiksovek, s nimiž má Aquaman spoustu společných neduhů, zde se může DC aspoň částečně spolehnout na Jamese Wana. Ano, i ten si sice tentokrát vybral svou slabší chvilku, i přesto jeho poctivé řemeslo či hrátky s atmosférou v několika scénách jasně probleskují, stejně jako snaha o epické podvodní Star Wars, na něž se docela hezky kouká. Tempo je solidní, akce obstojná a podvodní univerzum přeci jen nabídne zajímavější svět než třeba hnusný Ant-Man. Ano, na povedenou komiksárnu je to pořád trochu málo, po příběhové stránce se tu jede hloupější liga než posledně a jistá tvůrčí rozhodnutí či plochost postav jsou poměrně k smíchu. Vzhledem ke všem zvěstem o přetáčkách a děsivých reakcí z prvních projekcí je však druhý Aquaman ještě docela neškodný. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Nejsem nijak obeznámen s trably při natáčení dvojky Aqumana. Jednička se mi nijak ukrutně nelíbila, a vyzdvihoval jsem u ní spíš scény ze souše. Těch v dvojce moc není. Můžu určitě pochválit výpravu, protože ten podmořskej svět je fakt hodně povedenej. Jinak ovšem znovu jen průměrná, a neškodná zábava na nedělní odpoledne. Neurazí, ale ani nenadchne. 50%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný příběh v comicsových barvách - je to přece podle comicsů, ne - a střet dobra a zla. Čekat něco více by bylo bláhové. Skoro lituji, že jsem vynechal kino, páč moře je skvělé, jako vždy... Nejsympatičtější postavou pro mě je kupodivu Orm, tou nejméně pak Aquaman. Jeho nafoukanost je tak odporná, že jsem mu až přál, aby zůstal pod balvanem, a nedivil se závěrečnému gestu Black Manty. Mimochodem rasismus, kdy hlavní padouch je černej a jeho pravá ruka Asiatka, jak vidno, nikdo neřeší...a černý trojzubec, černé království, tak OK, černá je fajn. Takový hezký mix Star Wars, Pána prstenů, Jurského parku a dobrodružných filmů z džungle posledních let. Velmi zábavné byly zmutované kobylky a obří květy. Škoda, že džungle neskrývala ještě více překvapení. A samozřejmě jistá vizuální i akční recyklace předchozího dílu. Bavilo mě to a rychle uteklo, byť si za krátko moc pamatovat nebudu. Ale tohle je hlavně spotřební zboží na oddech, což já občas rád. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Já bych to nedramatizoval. Po všech těch průtazích, přetáčkách a hejtu kolem poo poo královny to dopadlo ještě nad očekávání. Z hlavy se to vypaří rychleji než špatně uvařený piko, blbý to je jak syn televizní rosničky a vesnického vidláka, ale celkově s tím vlastně nemám vůbec problém, byť to na víc než 3 není. I tak ty 2 hodiny utečou jako voda, hah hah, a vizuálně se opět jedná o velice pěknou podívanou. Místy to hrozně spěchá, aby to diváka nenechalo moc přemýšlet a tím pádem atmosféru spíš nahradila akce. Té není vůbec málo, na druhou stranu je solidně zábavná. Prostě pohodová akční pohádka, která nemá to něco navíc co první díl. Bratrská chemie a škádlení taky funguje docela slušně a hudební podkres u Black Manty je stále prostě top. 65%! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (33)

  • Vincent Regan (Atlan) se již dříve objevil v seriálu BBC Atlantída (od r. 2013). (Johnny.ARN)
  • Zápletka s trojzubcem krále Kordaxe (Pilou Asbæk), jehož moc Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II) chce použít, aby porazil Aquamana (Jason Momoa), je velmi podobná příběhu hry „Warcraft 3“. V té princ Arthas získá magickou čepel Frostmourne, skrze kterou ho ovládá v ledu uvězněný král nemrtvých Ner'zhul – stejně jako král Kordax s Black Mantou. Architektura Kordaxova království Necrus také nápadně připomíná citadelu Icecrown, kde sídlí Ner'zhul. (Eterninox)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

10.10.2023

Po měsících mlžení a kontradikcí ze strany Jamese Gunna, nového lodivoda filmového DC univerza, server Variety konečně může potvrdit, že se hlavní herecké hvězdy Gal Gadot, Jason Momoa a Ezra Miller… (více)

Reklama

Reklama