Reklama

Reklama

Bambi

Ukázka z filmu 5

Obsahy(1)

S prvními slunečními paprsky, které probouzí k životu vše kolem, začíná slavný Bambiho příběh. Díky nejmodernějším technologiím Vám jej studio Walt Disney nyní přináší ve vyčištěné a remasterované podobě! V samém srdci lesa žije malý Bambi, který dělá první nesmělé krůčky životem a poznává svět kolem sebe. Společně se svými kamarády, roztomilým zajíčkem Dupíkem a ostýchavým skunkem Kvítkem, pak zažívají velká dobrodružství. Bruslí na "ztuhlé" vodě, dovádí v lese a seznamují se se všemi jeho podivnými obyvateli. Jejich moudrý průvodce Výr, který má královský původ, jim předává své zkušenosti o lásce, ztrátách a životě. Bambi je jedno velké dobrodružství plné humoru, nádherné animace a hudby nominované na Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Ukázka z filmu 5

Recenze (145)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Vynikající animace vynáší tenhle snímek opravdu vysoko a to nemusím ani mluvit o to, že to jeden z nejklasičtějších příběhů ze zlaté pokladnice Disneyho. I když příběh není zrovna pro malý děti, působí dost temně. I když je fakt, že to vynahrazují kouzelné postavičky jako skunk Kvítek nebo můj favorit králík Dupík. Disney je zaslouženě králem pohádek, protože tahle animace je opravdu dokonalá. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Nádherný disneyovský zázrak, ktorý chytí za srdce, pohladí a už nepustí. Vďaka Bohu, že sa vo filmovom archíve nachádzajú takéto animované kúsky, ktorým sentiment v žiadnom prípade neuškodí. Nádherná animácia + nádherné prevedenie. Milujem klasického Disneyho a dnešným moderným animákom, bohužiaľ, chýba najdôležitejší ľudský orgán = srdce. ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele

Já samozřejmě věděla, kdo je Bambi a jaký je jeho příběh, ale pokud jsem ho už někdy viděla, tak to můj mozek odsunul někam do hloubky zapomnění, takže tento film hodnotím jako dospělý člověk, koukající se na něj poprvé po více jak sedmdesáti letech po jeho vzniku. A jako milovník klasických Disney příběhů. Je to půvabné, okouzlující, ale ne strhující nějakým akčním dějem (na což jsme dnes už tak nějak zvyklí). Strašně by mě zajímalo, jak na tento film reaguje dnešní dětský divák - a těším se, až se na to s dcerou v budoucnu podíváme a já se to dozvím - protože Bambi mi chvílemi přišel ponurý (a i takový život v lese je) a zkrátka z toho všeho, na co jsme dnes zvyklí, místy nudný. Ale i přesto, že nevidíme graficky zpracovaný každý Bambiho chlup na čumáku, tak je to rozhodně nadčasový snímek, který stojí za vidění. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Miloučký snímek plný nehorázně roztomilých zvířátek (Bambiho oči jsou kapitolou samy o sobě :)) mě rozhodně moc nezaujal svým příběhem, ani hudba mě zrovna neoslovila. Do nebe vynášet tedy budu jenom tu úchvatnou animaci, která je na rok vzniku prostě neskutečná. Každý ví, jak vypadá Bambi, tahle postava už je prostě klasikou. Já si (stejně jako slůněte Dumba) vážím této postavičky, ale film si asi nezamiluji. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Film Bambi je přesný příklad toho, že tenhle krásný a roztomilý film může být jeden z nejsmutnějších Disney filmů vůbec. Je až k nevíře, že kolik sliz se vyplakalo při tomhle filmu, když malému kolouškovi zemře jeho matka. Je ale velká škoda, že hned po smrti začne hrát veselá hudba, zřejmě si chtěli tvůrci hrát s našimi emocemi. Tenhle celkem krátký filmek přesně poukazuje na lesní život, koloběh života hlavních hrdinů a nenávist k myslivcům. Ačkoliv je tenhle film dost starý, tak je nádherně vybarvený lesem, písničkami, šťastnými zvířátky, moudrými radami od mamky Dupíka, ale dokonce nás pohltí i momenty, kdy se nám sevře srdce a máme z toho husí kůži. Bambi, který se skamarádí s malým Dupíkem zažívá mnoho her, poučení, Dupík se stane takovým jeho učitelem, když se mu něco nedaří a nesmíme zapomenout ani na lásku. Moc mě těší, že Bambi je stále nezapomenutelným kolouškem mezi námi. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (32)

  • Jeden z tvůrců filmu Mel Shaw popisuje vývoj příběhu takto: „Bambiho příběh měl tolik možností, že jste mohli jít miliony různými směry. Pamatuji si, když se do toho zapojil i Walt. Řekl: 'Představte si, že by Bambi stoupl do mraveniště. My bychom mohli udělat záběr do mraveniště a podívat se, jakou škodu mravencům napáchal.' Strávili jsme týdny kreslením mravenců a jejich příběhu, až jsme najednou zjistili, že jsme úplně v jiném příběhu, že to nemá s Bambim co dělat. Také jsme měli rodinu kobylek, a ty se handrkovaly o všechno možné. A Bambi to celé sledoval, a tak najednou vidíme Bambiho velkou hlavu mezi kobylkami. Ale co má tohle co dělat s příběhem? A tak jsme se dohadovali stále dokola." (Keldak)
  • Film mal v premiéru v roku 1942, no štúdio Walt Disney začalo na ňom pracovať už v roku 1937. (Hystory)
  • Když se tvůrci rozhodli přidat do filmu postavy králíků, použili nápad z filmu Sněhurka a sedm trpaslíků (1937). V plánu bylo vytvořit šest králíků s individuálními osobnostmi a vzhledem, podobně jako tomu bylo u trpaslíků ve zmíněném filmu. Jeden ze scenáristů Perce Pearce pak ale přišel s jiným nápadem. Navrhl, aby pět králíků mělo podobný vzhled a osobnost, zatímco šestý by měl výrazné zbarvení a osobnost, aby vyniknul. A tak vznikl Dupík. (Keldak)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Disney plánuje hraného Bambiho

Disney plánuje hraného Bambiho

25.01.2020

Další ze série oznámení, které byly jen otázkou času. Studio Disney oficiálně chystá hraný remake pohádkové klasiky Bambi. Snímek píšou Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Lindsey Beer (Chaos… (více)

Reklama

Reklama