Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec se svým synem a dcerou se dostávají do tábora Arawak, kde si chtějí užít klidnou plavbu lodí po jezeře. Jejich bezstarostné chvíle končí ve chvíly, když se jejich loď srazí s motorovým člunem, což má za následek tragickou událost - smrt jejich otce. O několik let později se na toto místo vrací další návštěvníci, ale jejich příjezdem se zde rozpoutá krvavé peklo. (Chupacabre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi tahle série unikala, pak jsem viděl Return to Sleepaway Camp a hodně se mi to líbilo. Takže po dlouhé době přišel čas napravit resty. Trošku problém je, že jsem samozřejmě o pointě věděl dopředu. Přesto posledních 10-15 vteřin i tak stojí za to a má to fakt koule. Což se ale nedá říci o zbytku filmu. Ten je prostě divný. Nesmyslné, naprosto mimózní, monology velmi podivných, bizarních postav, nesympatických, směšných, tupých a tragických, v hodně roztodivných hadrech (i na počátek osmdesátých let). Prostě nechutné freakshow k zblití a pochcání smíchy. Scénář drží pohromadě jen tak tak, s logikou si moc hlavu nedělá, je jednoduchý jako chleba s máslem. Vraždy jsou fajn, svou povahou, natočeny mohly být určitě lépe. Atmosféru to nemá vůbec (až na těch posledních pár vteřin a ulítlé scény s tetičkou), kromě takřka autistického Angelina pohledu. Já mám osmdesátá léta hrozně rád, prakticky na ně nedám dopustit, ale tenhle film je dokáže docela i znechutit, jako by v sobě koncentroval všechno špatné té doby. Doufám, že další díly budou trochu lepší. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Na film se musím dívat z jiného úhlu a nemohu ho hodnotit stejně jako filmy z roku 2008. Přece jen rozdíl 25 let je tu znát, ale...... rozhodně jsem se u filmu nenudil. Tábor byl opravdu hnusný, taky jsem byl na podobném pionýrském táboře, taky se tam děly věci, takže mi během sledování filmu naskakovala husí kůže.... V Sleepaway Campu byla šikana kam jen dohlédneš, hnusní spolubydlíci, závistiví rádoby kamarádi, pedofilní kuchař...... prostě děs! A být s Angelou na pokoji, rozbil bych ji hubu! Mimochodem na táboře jsme měli taky takového Angeláka. Taky jen seděl a čuměl, nemluvil, kam jsi ho postavil, tam stál, bál se cokoliv dotknout.... nakonec skočil přes zavřené okno. A odvezli ho na psychiatrii... Takže tento film může být klidně realitou..... ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

V tomhle případě bohužel nejde přihlédnout ani na rok výroby,ani na všechny okolnosti,že slasher byl tehdy sice už známý,ale ne ještě uplně zaběhlý žánr.Každopádně jsem měl chvílema pocit,že sleduju jednu z prvotin od Tromy a to jen díky vážně hodně gumáckých hereckých výkonů v čele s vedoucím tábora Melem,smutné je to,že narozdíl od tromácké tvorby,zde se to snaží brát vážně...Nezachrání to ani pár pěkných zabití... ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Bohužel, naprosto nezáživný a ubíjející slasher, který je navíc pěkně mizerně zpracovaný. Scénář a herecké výkony je škoda slov hodnotit, protože jsou děsivou ukázkou toho, jak by to nemělo vypadat. Shovívavý nebudu protože v první polovině osmdesátek se dají najít o dost zábavnější horůrky. Zde navíc první hodinu se opravdu nic moc neděje, krom "minimalistického" řádění vrahouna, které se spíš rozjede později. A ještě k tomu veškeré mordovačky probíhají v drtivé většině mimo kameru a vlastně jich tam tolik není. Na Sleepaway Camp je nejvíc opěvované "šokující" finále, které sice nic nevysvětluje, ale může překvapit. Zas tak kulervoucí mi ani nepřišlo, aby bylo nutné celý film přetrpět a počkat si na něj. To už rovnou "vyjůtubujte" pětiminutový souhr. Ztráta času. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Spojení béčkového rozměru v celkovém zpracování, hereckých výkonech i scénáři, se stupňující se nápaditostí a originalitou provedení jednotlivých vražd. Po celý děj budete přemítat nad tím, kdo z nich je vrah, protože zdání klame. I když v tomto případě zcela opačně, než jak se nejspíš domníváte. Totiž ten, co je ze všech nejpodivnější, v tom může být právě ten nejnevinnější. Nebo taky ne. Závěrečná pointa je zcela nečekaná a jistým způsobem šokující. Avšak pokud očekáváte, že se jí vše vyřeší, jste na omylu. Je to právě ona pointa, co s sebou přivalí záplavu otázek, nepochopení, údivu, a touhy po odhalení. Pro ty, kdo by měli zájem pátrat, doporučuji navštívit odkaz na IMDB a pročíst si diskuse v rubrice "message board." Možná Vám to vyjasní alespoň něco a na zbytek třeba přijdete během jednoho odpoledne, když se hluboce zadumáte:) Ráda bych vyzdvihla velmi vydařenou hororovou hudební složku. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Film byl natočen za 5 týdnů počínaje září 1982 a končící v říjnu téhož roku. Točilo se v Argyle v New Yorku poblíž Summit Lake v táboře dříve známém jako Camp Algonquin. V rozhovorech scenárista a režisér Robert Hiltzik uvedl, že se tohoto tábora účastnil jako dítě. (Worry77)
  • Záverečná scéna bola natočená nahým mužom, ktorý mal na tvári masku Felissi Rose. Premýšľalo sa aj o tom, že pre Felissu vytvoria protézu penisu, ktorú si potom oblečie, ale nápad bol zavrhnutý. Chudý chlapec, ktorý sa v tejto scéne objavil ako Angela bol vysokoškolák, ktorý sa musel pred spustením kamier najskôr opiť. (molcan2)
  • Vo filme sa posledný raz predstavil Mike Kellin. Zomrel na rakovinu pľúc tri mesiace pred premiérou filmu. (beso74)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno