Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec se svým synem a dcerou se dostávají do tábora Arawak, kde si chtějí užít klidnou plavbu lodí po jezeře. Jejich bezstarostné chvíle končí ve chvíly, když se jejich loď srazí s motorovým člunem, což má za následek tragickou událost - smrt jejich otce. O několik let později se na toto místo vrací další návštěvníci, ale jejich příjezdem se zde rozpoutá krvavé peklo. (Chupacabre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

(Homo)sexuálně nekorektní slasher bez sexu!? Asi ano. Slasher bez koz? to neberu! Mužské postavy do jedné k zblití, nejen úchylným outfitem, ze kterého mi bylo víc šoufl, než z kostýmů z brazilské gay parády. Ženské postavy na tom nebyly o moc lépe, šeredné závistivé a blbé. Naštěstí hlavní "hruška" s překvápkem povětšinou jen někde seděla, blbě čuměla s vyvalenýma očima a vyslovila asi tři holé věty. Za což díky, jelikož dialogový průjem ostatních neherců byl tristní. Ono povětšinou ani o dialogy nešlo, většinou se jen banda idiotů nesmyslně přeřvávala a dělala nesmyslné věci. Na filmu mě vlastně zaujaly dvě věci a to perfektní masky! (obětí) a také bych rád viděl do hlavy pana(í) Hiltzika, který před a v době natáčení patrně trpěl těžkou krizí vlastní sexuální identity. Nehororové, odporné, zvrhlé, nekoukatelné a zvláštní. Laciné slashery hlavně 80' let mám rád, ale tohle bylo příliš divné. A tak zatím nehodnotím, pocity však jsou spíše odpadové. A ne, po opakovaném projetí filmu tento slasher opravdu nic nenabízí a naopak postádá to hlavní...KOZY! Takže za 20% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

V rámci mého v celku neoblíbeného horrorového subžánru - slasheru, se jedná o jeden z těch lepších kousků. Tradiční prostředí letního tábora u jezera. Tentokrát si odečtěte věkový průměr většiny protagonistů - 6 let. V podstatě se jedná o "dětstký slasher", což je docela ujeté. Stejně jako některé "vztahy" a vůbec. Samozřejmě je zde i řada dospělých a adolescentů. Vraždy jsou velmi povedené a to ani ne tak z hlediska provedení (žádné cákance krve a odsekávání hlav a rukou se v podstatě nekoná), na druhou stranu jsou to opravdu kruté a bolestivé útoky, následně maskérsky dobře zvládnuté. Ta scéna s rozžhavenou kulmou mi například vrtala chvíli hlavou, než jsem opravdu pochopil a přijal, kam ji asi ta 15ti letá dívčí oběť "dostala" ... Závěr filmu je tak trochu šokující, ale spíš šokuje tím, jak je vyobrazen, kamerově zabrán a osvětlen. Nic podstatného nevystihuje, ale ten záběr je v podstatě dost nechutný a zvrácený, zvlášťě na svoji dobu ... Shrnuto, povedenější slasher, kde oběti neumírají ve vteřině, ale dostávají docela "zabrat", vcelku odvážný (pozor na CUT/UNCUT verze!), s výborným stylovým hudebním doprovodem, který nás doprovází od začátku do konce. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi tahle série unikala, pak jsem viděl Return to Sleepaway Camp a hodně se mi to líbilo. Takže po dlouhé době přišel čas napravit resty. Trošku problém je, že jsem samozřejmě o pointě věděl dopředu. Přesto posledních 10-15 vteřin i tak stojí za to a má to fakt koule. Což se ale nedá říci o zbytku filmu. Ten je prostě divný. Nesmyslné, naprosto mimózní, monology velmi podivných, bizarních postav, nesympatických, směšných, tupých a tragických, v hodně roztodivných hadrech (i na počátek osmdesátých let). Prostě nechutné freakshow k zblití a pochcání smíchy. Scénář drží pohromadě jen tak tak, s logikou si moc hlavu nedělá, je jednoduchý jako chleba s máslem. Vraždy jsou fajn, svou povahou, natočeny mohly být určitě lépe. Atmosféru to nemá vůbec (až na těch posledních pár vteřin a ulítlé scény s tetičkou), kromě takřka autistického Angelina pohledu. Já mám osmdesátá léta hrozně rád, prakticky na ně nedám dopustit, ale tenhle film je dokáže docela i znechutit, jako by v sobě koncentroval všechno špatné té doby. Doufám, že další díly budou trochu lepší. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Typické klišovité. Tragédie,po 8 letech později a tábor. Tentokrát autobusy s děckama,které ani netuší,že jedno z nich je vrah. Jo Angela nemá ráda,když kolem ní je šikina a tak sis ní vyrovnává sama. První zraněný kuchaře bylo dost dobrý,pak se to táhne,pak v druhé půlce se roztočí malý kolotoč ne zrovna těch nejhorších vražd,ale býdných efektů,které se dají odpustit. Závěr si nemyslím,že je tak debilní,mě vystrašil. Film stejně jako BURNING se snažil mít mladé lidi,kteří "fuckují" titilkuky mi háží "zmrde,zkurvisini,píči" tak,aby se přiblížil mladým lidem. Sám musím uznat,že tento "Camp slather" patří k těm lepším a nadprůměrnějším,nesnaží se vytvořit nového Jasona,ten měl na kontě,už tri filmy a definitvní mu byl nasazen status "Brankář Crystal Lake s mačetou místo hokejkou",ale naopak jede vlastní cestou a snaží se prosadit něčím jiným. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dávám jenom dvě hvězdy, a to ještě s odřenýma ušima. Sleepaway camp je krásnou ukázkou toho, že i velice špatný film se může po čase stát tak trochu kultem. Všichni se tu zmiňují o šokující pointě. Tak zaprvé - šokující je to jenom tehdy, když nevíte, že má přijít něco nečekaného. Já to bohužel věděl, takže jsem to uhádl už během jednoho rozhovoru asi v polovině filmu. A zadruhé - není to pointa (pointa vysvětluje předchozí dění, zatímco tento zvrat nic nevysvětluje a ve své podstatě je úplně zbytečný), nýbrž takové závěrečné překvápko na rozloučenou. Zbytek filmu je čiré hororové zlo. Přesně takhle podle mne nemá horor vypadat, to se fakt skoro nedalo sledovat, nesympatičtější hrdiny aby člověk pohledal, škoda že neumřeli všichni. Je ironií osudu, že z trojice Sleepaway camp, Friday the 13th a The Burning se pokračování nedočkal jen ten nejlepší z nich - The Burning. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Dievča na vodných lyžiach v úvode sem-tam mizne, aby sa potom opäť objavilo. (beso74)
  • Záverečná scéna bola natočená nahým mužom, ktorý mal na tvári masku Felissi Rose. Premýšľalo sa aj o tom, že pre Felissu vytvoria protézu penisu, ktorú si potom oblečie, ale nápad bol zavrhnutý. Chudý chlapec, ktorý sa v tejto scéne objavil ako Angela bol vysokoškolák, ktorý sa musel pred spustením kamier najskôr opiť. (molcan2)
  • Niektorí z mladých návštevníkov kempu zo začiatku filmu sú príbuznými členov filmového štábu natáčajúceho tento film. (beso74)

Reklama

Reklama