Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec se svým synem a dcerou se dostávají do tábora Arawak, kde si chtějí užít klidnou plavbu lodí po jezeře. Jejich bezstarostné chvíle končí ve chvíly, když se jejich loď srazí s motorovým člunem, což má za následek tragickou událost - smrt jejich otce. O několik let později se na toto místo vrací další návštěvníci, ale jejich příjezdem se zde rozpoutá krvavé peklo. (Chupacabre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Robert Hiltzik chtěl podle svých vlastních slov natočit něco jiného a i když přání není vždy otcem myšlenky, tak tenhle jeho záměr se mu rozhodně povedl. Sleepaway Camp je velmi ujetou záležitostí, v které se potkáte s takovými tématy jako pedofilie, incestní homosexualita, vraždy a násilí na dětech apod. Už začátek s nemilosrdně krutou nehodou předznamenává, kudy se asi vydáme a byť kamera téměř vždy cudně ucukne, tak jsou některé vražedné eskapády opravdu originální, a to možná i díky stydlivému kameramanovi - (POZOR !! Vy, občasní normální a slušní čtenáři mých grafomanských výpotků, dál nečtěte, jinak tedy rád jsem Vás poznal a chápu, že už se mnou nechcete kamarádit , nu já vás varoval :( ) - např. stínový tanec rukou mladé dívčiny, která měla kulmu v kundě byl z estetického hlediska opravdu výtečný. Všechno ale přebíjí šokující závěr, který vypadá jakoby povstal z nějaké noční můry a působí jako úder na solar. Díky němu taky dávám téhle ujetině čtyři hvězdy. ()

kobejn odpad!

všechny recenze uživatele

Z dnešního hlediska má film hodnotu pouze jako studijní materiál a doklad toho, jak to určitý konkrétní období v USA vypadalo, jak se lidi oblíkali, jak se chovali, jak mluvili ap.. Takže jako dokument jistě poučné, ale jako hraný film otřesně špatné. Jde o právem zapomenutý brak. Závěrečná "šokující pointa" byla tak blbá, že jsem rovněž na to koukal s otevřenými ústy dokořán s nevěřícným výrazem, jen na ten existenciální výkřik jsem se nevzmohl. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Předně - horrory 80.let mám velmi rád! Tenhle mi dlouho unikal a vidím, že právem. Žádný sex, vraždy v náznaku, atmosféra vyšuměla a kamera je těžce televizní. Nebýt mrtvol a sprosté mluvy, jeden by měl pocit, že sleduje československý film o pionýrském táboře (ve skutečnosti by ten však byl mnohem zábavnější). Většina osazenstva tábora se k sobě chová odporně a vedoucí jsou na zastřelení. Já tedy zažil vodácké tábory, naprosto skvělé, ale věřím, že někdo si prožil podobný tomu filmovému (snad kromě vražd). Hvězda za pěkné mrtvoly, druhá za nečekaný konec. Na Pátek 13. však tohle nemá ani omylem... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ty vole, to snad byla komedie, ne? Ani hororem bych to pořádně nenazval, leda tak až v závěru, jinak sledujeme drama o jedné strašně uzavřené holce, která je na úžasném letním táboře, kde je spousta šikany, idiotů a debilních vedoucích, kteří chodí v strašně úzkých kraťasech a všichni vypadají jako banda teploušů a se kterými ani tři vraždy nehnou a chovají se jako by se nic nedělo. A korunu tomu nasazuje vrchní vedoucí, který jednoho kluka, kterého podezírá ze všech vražd, div nezmlátí do bezvědomí. A taky je tu pedofilní kuchař. Kemp snů, ne? Sen každého dítěte, takové místo. Ne, ty vole, já jsem sice v životě na žádném letním táboře naštěstí nebyl, ale tohle mi přijde strašně přehnané, proto si myslím, že to celé je komedie. Ale co jsem koukal, tak pokračování už se jako komedie prý berou. Tohle je hlavně romantické drama o strašně zamlklé a divné holce, co většinu času jenom čumí, jako kdyby právě umřela nebo z ní byl robot, k hororu to má hodně daleko, leda by to byl horor pro Disney Channel (a popravdě jsem jenom čekal, kdy se tam začne zpívat). Konec měl vyděsit, ale děj naprosto neuzavřel. Sice mě to bůhvíproč nenudilo, ale bát se u toho fakt nedá. Tím, jak to celé vypadalo, mi to připomnělo film Killer Workout, který byl taky strašně debilní, ale bavil jsem se nad tím, jak je špatný a dal jsem mu 3*. Sleepaway Camp hodnotím úplně stejně, ze stejných důvodů. 3* ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Spojení béčkového rozměru v celkovém zpracování, hereckých výkonech i scénáři, se stupňující se nápaditostí a originalitou provedení jednotlivých vražd. Po celý děj budete přemítat nad tím, kdo z nich je vrah, protože zdání klame. I když v tomto případě zcela opačně, než jak se nejspíš domníváte. Totiž ten, co je ze všech nejpodivnější, v tom může být právě ten nejnevinnější. Nebo taky ne. Závěrečná pointa je zcela nečekaná a jistým způsobem šokující. Avšak pokud očekáváte, že se jí vše vyřeší, jste na omylu. Je to právě ona pointa, co s sebou přivalí záplavu otázek, nepochopení, údivu, a touhy po odhalení. Pro ty, kdo by měli zájem pátrat, doporučuji navštívit odkaz na IMDB a pročíst si diskuse v rubrice "message board." Možná Vám to vyjasní alespoň něco a na zbytek třeba přijdete během jednoho odpoledne, když se hluboce zadumáte:) Ráda bych vyzdvihla velmi vydařenou hororovou hudební složku. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Dvojica chlapcov, ktorí sedia pri Judy, keď sa Paul prvý raz stretne s Angelou, je v rôznych záberoch iná. (beso74)

Reklama

Reklama