Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec se svým synem a dcerou se dostávají do tábora Arawak, kde si chtějí užít klidnou plavbu lodí po jezeře. Jejich bezstarostné chvíle končí ve chvíly, když se jejich loď srazí s motorovým člunem, což má za následek tragickou událost - smrt jejich otce. O několik let později se na toto místo vrací další návštěvníci, ale jejich příjezdem se zde rozpoutá krvavé peklo. (Chupacabre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Sleepaway Camp je béčkový horor jako vyšitý. Hloupé dialogy, na první pohled dobrá pointa, která se ale ztrácí v plytlém ději a rovněž tlupa rádoby přesvědčivých herců. Nicméně ve výsledku tento film neurazí (a samozřejmě ani neohromí) a vraždy jsou občas nápadité a brutální, ale celkem očekávatelné. Rozhodně můžu říct, že na takovém táboře bych si nikdy nechtěl ocitnout. Zkrátka osmdesátková oddychovka, u které lze vypnout mozek a nijak nepřemýšlet o tom, co se tam právě děje. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

TENTO FILM JE JEDEN VELKÝ NESMYSL! ..Zhruba na stejné úrovni, jako první Pátek třináctého s tím, že mnohem záživnější, ale s neuvěřitelnými logickými dírami. Sleepaway Camp (Prázdninový tábor) je strhující a poměrně odvážný Slasher, kdy jsou některé scény zobrazovány opravdu dost dobře a neskrytě, což věru u amerických slasher hororů té doby nebývá pravidlem. Ovšem tím všechny klady končí a je tu to hlavní, to, čím je tento snímek tak výjimečný a to je to, že ten film je prostě největší paradox, co jsem kdy viděl. Už v jeho průběhu můžete zaznamenat logické propasti, velké jak Mariánský příkop a co teprve, až zjistíte, že vrah je ten, kterého jste z pádných důvodů vyloučili hned na začátku a měli jste minimálně 5 extrémních důvodů, proč to nemohl být on, prostě to nešlo. To však tvůrce vůbec netrápilo, tak hlavně že máme šokující konec. Cítím veliký rozpor při hodnocení tohoto filmu, ale musím uznat, že to byla vynikající zábava. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi tahle série unikala, pak jsem viděl Return to Sleepaway Camp a hodně se mi to líbilo. Takže po dlouhé době přišel čas napravit resty. Trošku problém je, že jsem samozřejmě o pointě věděl dopředu. Přesto posledních 10-15 vteřin i tak stojí za to a má to fakt koule. Což se ale nedá říci o zbytku filmu. Ten je prostě divný. Nesmyslné, naprosto mimózní, monology velmi podivných, bizarních postav, nesympatických, směšných, tupých a tragických, v hodně roztodivných hadrech (i na počátek osmdesátých let). Prostě nechutné freakshow k zblití a pochcání smíchy. Scénář drží pohromadě jen tak tak, s logikou si moc hlavu nedělá, je jednoduchý jako chleba s máslem. Vraždy jsou fajn, svou povahou, natočeny mohly být určitě lépe. Atmosféru to nemá vůbec (až na těch posledních pár vteřin a ulítlé scény s tetičkou), kromě takřka autistického Angelina pohledu. Já mám osmdesátá léta hrozně rád, prakticky na ně nedám dopustit, ale tenhle film je dokáže docela i znechutit, jako by v sobě koncentroval všechno špatné té doby. Doufám, že další díly budou trochu lepší. ()

kobejn odpad!

všechny recenze uživatele

Z dnešního hlediska má film hodnotu pouze jako studijní materiál a doklad toho, jak to určitý konkrétní období v USA vypadalo, jak se lidi oblíkali, jak se chovali, jak mluvili ap.. Takže jako dokument jistě poučné, ale jako hraný film otřesně špatné. Jde o právem zapomenutý brak. Závěrečná "šokující pointa" byla tak blbá, že jsem rovněž na to koukal s otevřenými ústy dokořán s nevěřícným výrazem, jen na ten existenciální výkřik jsem se nevzmohl. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Série "Sleepaway Camp", respektive její 80s příspěvky, představuje v rámci dobové vlny slasherů unikátní kuriozitu, protože víc než přímé divácké potěšení přináší vědomou hru se základními stavebními kameny žánru. První díl tak hodně zaostává co do prvoplánových atrakcí slasherů, kdy podstatná část mordů proběhne mimo záběr, nebo je pouze naznačena. O to víc se ale věnuje typickému prostředí kolektivů dospívající mládeže. Na rozdíl od jiných snímků ale první "Sleepaway Camp" nehraje iluzorní hru o stmelených kolektivech dospívajících děcek a letních táborů coby míst veselého dovádění, ale ukazuje je jako děsivé sociální Petriho misky. Jako jeden z mála osmdesátkových filmů nepřejde šikanu mávnutím ruky jako nějaký ten ojedinělý kanadský žertík, ale pojímá ji jako své ústřední téma, ukazuje její systematičnost a hlavně ji vztahuje k hierarchickým strukturám a mocenskému uspořádání dětských kolektivů. Také skrze závěrečné rozuzlení a jeho předjímání v průběhu filmu se nelze pak zbavit dojmu, že Robert Hiltzik se ve své v zásadě jediném filmu potřeboval vyventilovat ze svých vnitřních úzkostí z dospívání a jen v zájmu ekonomické lukrativity využil rámec slasheru pro námět, který vlastně mohl vzniknout také jako mnohem hutnější a sevřenější psycho(logický) horor. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Niektorí z mladých návštevníkov kempu zo začiatku filmu sú príbuznými členov filmového štábu natáčajúceho tento film. (beso74)
  • Christopher Collet (Paul) mal pre záverečnú scénu vytvorenú latexovú napodobeninu svojej hlavy. Niekým bola ale ukradnutá. (molcan2)
  • Dvojica chlapcov, ktorí sedia pri Judy, keď sa Paul prvý raz stretne s Angelou, je v rôznych záberoch iná. (beso74)

Reklama

Reklama