Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec se svým synem a dcerou se dostávají do tábora Arawak, kde si chtějí užít klidnou plavbu lodí po jezeře. Jejich bezstarostné chvíle končí ve chvíly, když se jejich loď srazí s motorovým člunem, což má za následek tragickou událost - smrt jejich otce. O několik let později se na toto místo vrací další návštěvníci, ale jejich příjezdem se zde rozpoutá krvavé peklo. (Chupacabre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

choze 

všechny recenze uživatele

Po PÁTKU TŘINÁCTÉHO a BURNING třetí ze svaté trojice camp slasherů z počátku 80. let, který byl pro velký úspěch následován třemi volnými pokračováními. SLEEPAWAY CAMP je slaboduchý, příjemně ujetý slasher říznutý jakýmsi neméně slaboduchým vztahovým dramatem pro šestnáctileté, které poněkud kompenzuje roztahané, nenápadité a blbě natočené vraždy. Hned úvodní scéna "tragédie pomstěné o pár let později strašným masakrem" byla tak mizerně natočená, že jsem měl sto chutí film vypnout a následující výstup excentrické tetičky trpící samomluvou mě ještě dorazil. Byl jsem ale zvědavý na všemi zmiňovaný "the most shocking climax in the history of American cinema" (imdb) a tak jsem zatnul zuby a vydržel. Bože, ten konec byl ale debilní. Nevěděl jsem jestli se mám smát nebo plakat, protože šlo o stejně zbytečný samoúčelný šokující zvrat, co vůbec nic nevypointoval, jako v NOCI S NABROUŠENOU BŘITVOU. Nicméně jsem se docela bavil. Zaujal mě hlavně nadržený kuchař se specielním menu pro Angelu a párkrát jsem se zasmál použitým nadávkám. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Vcelku vydarený camp slasher, ktorý má na to, aby na hodinu a pol udržal diváka v bdelom stave a objaví sa v ňom aj pár svojských, implicitne zobrazených mordov. Hoci musím priznať, že záverečná scéna ma počas nočnej projekcie na chvíľu dokázala zdvihnúť z gauča, v rámci osemdesiatkových vyvražďovačiek nejde o nič nadštandardné... ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dávám jenom dvě hvězdy, a to ještě s odřenýma ušima. Sleepaway camp je krásnou ukázkou toho, že i velice špatný film se může po čase stát tak trochu kultem. Všichni se tu zmiňují o šokující pointě. Tak zaprvé - šokující je to jenom tehdy, když nevíte, že má přijít něco nečekaného. Já to bohužel věděl, takže jsem to uhádl už během jednoho rozhovoru asi v polovině filmu. A zadruhé - není to pointa (pointa vysvětluje předchozí dění, zatímco tento zvrat nic nevysvětluje a ve své podstatě je úplně zbytečný), nýbrž takové závěrečné překvápko na rozloučenou. Zbytek filmu je čiré hororové zlo. Přesně takhle podle mne nemá horor vypadat, to se fakt skoro nedalo sledovat, nesympatičtější hrdiny aby člověk pohledal, škoda že neumřeli všichni. Je ironií osudu, že z trojice Sleepaway camp, Friday the 13th a The Burning se pokračování nedočkal jen ten nejlepší z nich - The Burning. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa preslávil svojim záverečným twistom, ten už ale dnes až tak šokujúco nepôsobí, navyše celému dielku chýba poriadne zakončenie. Inak herecké výkony sú občas hrôzostrašné a teraz mám na mysli ich kvalitu. Väčšina deja a vyčíňanie vraha prebiehajú cez deň, čím sa síce podporuje letná atmosféra campu, ale nie desu. Osobne by som nehovoril pri campových slasheroch o vykrádačkách Piatku trinásteho, pretože ide proste len o ďalší prúd v tomto subžánri a Sleepaway Camp je bez problémov stráviteľný kúsok. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný slasher se zakončením, na které zřejmě nikdy nikdo nezapomene !:) Závěrečný záběr byl hodně děsivý na 80. létaa i dosti šokující. Hrajou zde milí, mladí teenejždri, vraždy jsou sice mimo záběr, ale drží si to jakžtakž hororový nádech a za celou dobu jsem se ani na chvíli nenudil, takže slabší čtverka. 70% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Vo filme sa posledný raz predstavil Mike Kellin. Zomrel na rakovinu pľúc tri mesiace pred premiérou filmu. (beso74)
  • Dvojica chlapcov, ktorí sedia pri Judy, keď sa Paul prvý raz stretne s Angelou, je v rôznych záberoch iná. (beso74)
  • Film byl natočen za 5 týdnů počínaje září 1982 a končící v říjnu téhož roku. Točilo se v Argyle v New Yorku poblíž Summit Lake v táboře dříve známém jako Camp Algonquin. V rozhovorech scenárista a režisér Robert Hiltzik uvedl, že se tohoto tábora účastnil jako dítě. (Worry77)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno