Reklama

Reklama

Doktorka Quinnová

(seriál)
  • USA Dr. Quinn, Medicine Woman (více)
Drama / Rodinný / Western
USA, (1993–1998), 114 h 7 min (Minutáž: 43–90 min)

Tvůrci:

Beth Sullivan

Hrají:

Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Erika Flores, William Shockley, Geoffrey Lower, Barbara Babcock, Jessica Bowman, Larry Sellers (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(149)

Doktorka Quinnová se ničeho nezalekne. Nejenže se musí sama postarat o děti, hlavně však musí jako lékařka bojovat o důvěru občanů osady... (TV Prima)

Recenze (233)

Mukl007 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo asi 5 let, tak jsem tenhle seriál měl rád... Bohužel. Když jsem ho pak viděl v pozdějším věku, tak jsem si dal tu práci a pár dílů zhlédl, stále jsem totiž čekal, že mě chytne. Žel, nestalo se tak. Je to slátanina o nadpozemsky šikovné a hodné "paní", která, nevím proč, chodí s naprostým idiotem s ještě horším jménem. ()

Alister 

všechny recenze uživatele

*** si zaslouží především za věrohodné dobové kostýmy, stavení, kulisy, masky (indiáni, Sallyho paruka xD) a také za nádhernou přírodu amerického sředo-západu. Tímto je seriál pastvou pro oči. S obsahem je to horší. seriál postupně vadne jelikož je neustále o tom samém. Mikejla Quinnová je Matkou Terezou americké západu, je ochotna a hlavně schopna zastat se každého politicky, morálně, zdravotně atd...seriál je hlavně o soužití mezi lidmy...a tak spolu se Sallym(bizardní postava ztvárněná Joe Landem) věčně všechny poučujou, slouží jako prostředníci, obětovávají sami sebe pro druhé, každému dávají xkrát šanci---zkrátka jejich charaktery jsou ryzí pokladnicí všech cností, které člověk od přírody nemá:)----když se toto opakuje po několik serií začíná to být o hovně:) ()

Reklama

Heavyman 

všechny recenze uživatele

Jeden čas jsem to neskutečně žral...první série byla dobrá, ale pak to šlo z kopce epizod přibývalo a nápadů ubývalo.Samá láska a nudný keci o toleranci.Toho kluka Brájena bych fackoval od rána do večera, aby to nebyl takovej slaďoušek a suchopárek.Jediná normální postava byl Hank, který od třetí řady je už taky laskavější a srdečnějní.Hrozně přessládlej seriál. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Horších 70% z dnešního pohledu, ale jako děcko jsem tenhle seriál zbožňovala, je faktem, že to bylo i proto, že Česká televize tenhle seriál kdysi reprízovala takřka neustále. Ale i tak má tenhle seriál svojí kvalitu, je faktem, že Sally a doktorka Quinnová je nekončící dobro, obětavost a pochopení, ale věrohodné prostředí, herecké výkony a samotný námět je v kinematografii seriálů vcelku neobvyklý a aspoň v prvních třech sériích nepůsobil lacině. Takže 70%. ()

frbulka 

všechny recenze uživatele

Mám to městečko na západě ráda. I přesto, že mi doktorka Mike občas svou přehnanou aktivitou leze na nervy a Sully je pochodující nerealistická mužná dokonalost sama. Mám ráda všechny jeho obyvatele, jejich každodenní problémy těla i duše, jejich žabomyší války i ty války velké, např. bolestnou otázku původních indiánských obyvatel. Když se na to dívám dnes, asi 11 let po odvysílání poslední série, mám pocit, jako bych se vracela domů. A to je hrozně fajn...80%. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (32)

  • V epizodě doktorka řeší pokousání člověka (potencionálně) vzteklým zvířetem a mimo jiné říká (v českém dabingu): „...aby se virus nerozšířil.“ Vzhledem k dataci seriálu (60. a 70. léta 19. století) však není možné, aby znala tento termín. Tou dobou byly jakžtakž známé pouze bakterie, o existenci virů neměl nikdo tušení, první viry byly popsány až v 90. letech 19. století, tedy zhruba 20 let poté, co se odehrává děj seriálu. (Blondybaby)
  • Natáčení probíhalo v přírodě v okolí Malibu. (Lynette)

Reklama

Reklama