Reklama

Reklama

Krupiér

  • Francie Croupier (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Ví, že existují jistá pravidla, jejichž porušení znamená pro krupiéry konec jejich kariéry. Ale právě ono porušení je konečně výzvou, kterou celou dobu hledal. Jack Manfred shání práci a životní uplatnění. Vrátil se z jižní Afriky, kde pracoval v jednom z provinčních kasín a jediné, co ví je, že krupiérem už rozhodně být nechce. Stal by se raději spisovatelem. Nedostatek hotovosti ho ale nakonec přeci jen přinutí nastoupit do kasína U Zlatého lva. Návrat do domu závislých je mnohem lehčí, než si Jack myslel. Tentokrát ale chce mít vše pod kontrolou on. Nemíní se nechat nekončící mašínérií vydělávání a prohrávání peněz sešrotovat, vyždímat a vyvrhnout. Ví, že existují jistá pravidla, jejichž porušení znamená pro krupiéry konec jejich kariéry. Ale právě ono porušení je konečně výzvou, kterou Jack celou dobu hledal. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Všichni hodnotící lidé, kteří Krupiéra viděli, tak náhodně zapli TV a byli mile překvapeni. Já jsem jí pustil zcela cíleně, ale výsledek byl na chlup stejný. Clive Owen mě svým výkonem naprosto dostal, byl skvělý. Navíc šlo o velmi slušný film s nečekaně podařeným scénářem. Dvě dějové roviny, nečekané momenty, zábavné. Mike Hodges sice vypadá jak rybář, ale točit evidentně umí. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Jsem tak trochu na rozpacích...drama o mladém, velmi profesionálním krupierovi v casinu Zlatý lev, jehož otec je ovšem hazardní hráč, co jezdí po světě...co když napíše knihu? Jack je velmi schopný a přesně ovládá matematiku, miluje čísla. Má svoji přítelkyni, černovlasou Marion a moc o ni stoji. Ona ho podporuje ve psaní a on proti jeji vůli dál chodí za hraci stoly, kde si jednou všimne sympaticke ženy, která má snahu se s ním sblížit a časem přijde s plánem....výborný Owen, celkové zpracování filmu tolik nenadchlo...a pořád divná Anglie. ()

Reklama

YURAyura 

všechny recenze uživatele

6/10 Bylo to jako druhe dvd k nejakemu platku, tak jsem si rikal, no co, Owen je v pohode, britum se obcas taky podari, tak tomu dam sanci... Prvni 3/4 byly super - porad se k necemu schylovalo, Owen byl standartne vyborny (skoda ze odrekl toho Bonda - CasinoR, pravda ale, jestli cetl jeho scenar, tak to uz chapu ;]), ostatni postavy taky pestrobarevne, prostredi atraktivni. Ale v te posledni casti jakoby tvurcum dosel dech, penize a napady, najednou se to utnulo a hotovo. Priznavam, ze u takto rozjeteho filmu me to mrzelo jeste vic nez obvykle... ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Film urcite uz z principu ze je o krupierovi pomerne upouta pozornost, natozpak kdyz vam pruvodce filmem dela sam Clive Owen se svym hypnotizujicim hlasem(vetsinu casu poslouchate monology hlavni postavy). Ale jakmile to vsechno zkonci, tak si na ten film jen tak nevzpomenete. Zaverecna "pointa" neni zas tak silna, ani celkove ten film na druhe zkouknuti moc nenabidne. Ale bylo to velmi prijemne stravenych 90 minut. Poctive tri hvezdicky. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film udělal zajímavě vyprávěný příběh a výkon Clivea Owena. Nejde o žádný akční snímek, tempo není nikterak zběsilé, ale za celou dobu nebyl ani chvilku nudný. Nikdy jsem sice nepropadl hazardu, ale sledovat kuličku, které krupiér udělil tu správnou rotaci, i přesuny žetonů (převážně od hráčů), mě tak nějak těšilo. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Snímek se dočkal uvedení až dva roky po svém dokončení. (oje)
  • Všichni herci, kteří hrají ve filmu krupiéry, tedy i včetně Clive Owena nebo Katie Hardie, byli proškoleni profesionálními krupiéry. (becki_tu)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama