Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh z fotbalové „pralesní" ligy Zelená je tráva, fotbal to je hra... A to jak ten „velký" ligový, kde se točí obrovské peníze, tak i fotbal, který žije jen z nadšení vesnických fandů, fotrů, klubových funkcionářů a dalších lidí, kteří jsou pro něj schopni obětovat i svůj osobní život. SK Vrátno je klub, který nedrží nad vodou sponzorské dary, ale srdce a obětavost členů, přátel a fanoušků. Nikdo nechce spadnout do pralesní ligy, ale někdo tam musí. Proto se zápasy neodehrávají jen na hřišti, ale i v hospodě, kde je dohodnutá výhra stejně důležitá jako ta vydřená na hřišti. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (177)

vinducha 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jasným praotcem a velkou inspirací Okresnímu přeboru . Kde už to naštěstí pak  tvůrci dotáhli skoro do geniálnosti. Zde to ještě nesedí úplně pohromadě . Nicméně čutaná na vidlákově zachycená parádně. A tam kde zazní hudba pana Hapky , tak tam se to prostě od toho průměru odlepit musí. ()

Romadoor 

všechny recenze uživatele

Jsem značně ovlivněn tím, že jsem film sledoval během dovolené, po horské tůře, s flaškou Krakonoše v ruce. Mě to přišlo velmi milé, sympatické a samozřejmě velmi naivní (včetně hereckých výkonů), ale zároveň vtipné a vesnicky blízké. Taky byl dobrý závěrečný zápas během kterého O.Vetchý málem zemře a konec celkově. ()

Reklama

Tanner 

všechny recenze uživatele

Dávám tři, ale - takříkaje - v dobrém slova smyslu. Je to příjemný televizní film s účastí několika dobrých českých herců, nic víc, nic míň. Já osobně jsem fanouškem fotbalu a pro srandu jej i hraji, takže o to je mi film sympatičtější. Taky mě ale o to více mrzely protivné a do očí bijící chyby - hlavně fotbalové sekvence jsou natočeny až trapným způsobem. ()

Pavelpi 

všechny recenze uživatele

Film o vesnickém fotbale a lidech okolo něj.Ti jsou ochotni obětovat všechno včetně soukromého života.Žádné sponzorské dary,velké peníze za přestup,prémie za góly.Věřím,že to takhle skutečně vypadá.Bínovi ( Ondřej Vetchý ) skutečně věřím,že obětuje úplně všechno,aby klub nespadl do ligy pralesa.Ale bohužel,někdo tam musí spadnout ... ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Herecky čistá a bezchybná záležitosť, v ktorej ale akosi pokryvkáva to, o čom má prioritne celý film byť. Vášeň - vášeň k futbalu, pre futbal, vo futbale..a tým pádom mne ako divákovi, ktorý obdivuje filmy nestora českého filmu, pána Kachyňu, chýbala filmárska vášeň, ktorú pán Kachyňa vedel inokedy tak obdivuhodne rozdávať. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy na konci filmu docent (Jan Hraběta) vykopne míč do vzduchu, je míč celý bílý. Když však dopadá, je černobílý. (M.B)
  • Na konci jedou všichni hlavní protagonisté filmu na zápas na kole, až na dvě vyjímky, kdy farář (Jaromír Dulava) veze Zobalku (Jiřina Jirásková) na skútru. Toto řešení bylo zvoleno proto, že ve skutečném životě neuměla Jiřina Jirásková jezdit na kole. (cundak)

Reklama

Reklama