Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (150)

plakát

Pavučina (1986) 

Na mne velmi působivý film o nešťastném spojení nepříznivých situací, které hlavní hrdinku potkaly v nepravou chvíli (když byla ještě moc mladá a blbá) a vyústily ve fatální rozpad osobnosti. Skutečná povaha a osud Radky se odkrývá postupně, atmosféra filmu je uvěřitelná, k tomu pár naturalističtějších obrázků (bez blití) a docela zajímavé ukázky terapie. Příjemné překvapení.

plakát

Sejít z cesty (2012) (TV film) 

Velmi příjemná a uměřená roadmovie se skvělým Ondřejem Pavelkou, krásnou Jitkou Čvančarovou a několika velmi povedenými situacemi, jako je třeba závěrečné skládání kočárku za 40 tis. nebo mnou již standardně používané rčení o dřině a šoustání. A dlouhé akorát.

plakát

Na divokém severu (Šluknovsko 2011-2012) (2011) (TV film) 

Dle mého názoru velmi vyvážený, nestranný a do optimální hloubky jdoucí dokument. Proč reportéři nenatáčeli noční dění poblíž ghett? Protože to nemá smysl - to co popisují sousedé si snad každý umí představit. Proč jsou v dokumentu rozhovory jenom se slušnými romy a ne třeba s tou paní na konci? Protože s tou paní na konci se rozhovor nedá udělat - to snad každý vidí a taky hlavně proto, že slušní romové žijí a kdo tento fakt ignoruje je prostě tupec, který dokáže chápat jen černou nebo bílou, ale unikají mu odstíny šedi (tedy cca 99% reality). A že tam nebyl vidět bordel a vybydlené domy apod.? A koukali jsme všichni na ten samý dokument? Já tam toho viděl až dost. Myslím, že většina zde emotivně kritizujících recenzentů viděla (a v životě vidí) spíš to co chce vidět, než to co tam skutečně bylo.

plakát

Zabitá neděle (1969) 

Při sledování filmu jsem většinu času trpěl a cítil se trapně za hlavního "hrdinu", ale i za sebe...a o to myslím do určité míry šlo. Ukázat tu trapnost nesmyslných činností, které mají zastřít úplné prosrání všeho toho mála co mělo v důstojníkově životě smysl. Nezbylo mu nic kromě drobných okamžiků povznesení v přítomnosti dětí a střílení, který ho ale už vlastně taky nebere. A to je pro něj coby fanfaróna sakra málo. Tak se snad jenom vylejt, aby o sobě nevěděl.....jenže potom následuje probuzení. Uhračivě natočené. Postavy Míly Myslíkové mi bylo líto, ale byla to kráva jordánská.

plakát

Kulový blesk (1978) 

Celý film je v podstatě založen na kalkulu, což by mělo každého pankáče odpudit, ale kulovost dodává blesku absolutně přesně nekvantifikovatelný rozměr, a to mají pankáčí rádi. "Přijďte někdy na Balkán, tam se taky schází dobrá parta."

plakát

Muž, který stoupl v ceně (1967) 

Příjemně absurdní, ale nanejvýš příjemné, výš ne. Pozvolný sled navazujících gagů a zápletek, z nichž některé jsou přinejmenším brilantní. Pro mě to šlo prudce vzhůru s nástupem nového pragmatického ředitele galerie - manažera ranaře, před kterým musel hlavní hrdina prchnout do reálného světa - do lesa k potoku. Tohle by měl znát každý zaměstnanec :) Do lesa za vámi šéf nepřijde - pokud nepracujete v lese ovšem. Slovy pozdějšího ředitele galerie "Takový slušný člověk a on ukradne obraz z galerie, kdo by to do něj řekl?!"

plakát

Alois Nebel (2011) 

Za tu atmosféru, na které měla významný podíl hudba.....tady furt všici s tím příběhem, příběhem.....a zažili vy jste, milí hodnotitelé, někdy nějaký významnější příběh v krásnějších kulisách? Omlouvám se za toto pošťouchnutí všem hodnotitelům, kteří se narodili za války v Sudetských horách. Z toho co mě ještě zaujalo - vcelku objektivní obecné ztvárnění lidí pracujících u ČD :)

plakát

Straka v hrsti (1983) 

Jooooooooo!!!!! Tenhle film musí dostat každýho, kdo je aspoň trochu pankáč. A každýho kdo má trochu srdce musí dojmout. Nadčasový příběh, mimočasové kulisy, skvělí herci a masky. Tento film změnil můj postoj k Janu Hrušínskému. A ten Rösner......a začít film rytmickou kakofónií doplněnou textem "Gottwald, Gottwald byl špatný kněz" (nebo něčím jiným co ale zní přesně takhle) hehehe. U mě je tenhle epos srovnatelný s těmi Vláčilovými, ale rozhodně je překonává v zábavnosti.

plakát

Nezvaný host (1969) (studentský film) 

Tyjo všichni kdo se na tomhle filmu podíleli byli hrdinové, kariérní sebevrazi nebo..... Mimo to skvěle zahrané i natočené. Landovský jako ve všem z tohoto období jeho kariéry dokonalý....."Ten vedle, ten má svini!"

plakát

PIKO (2010) 

Nejspíš s ohledem na fine-retro ladění hraných scén ve stylu Vyprávěj mě atmosféra Pika moc nevtáhla. Dokumentární část filmu naopak působivá. Velmi obdivuju velmi velmi tuhý kořínek hlavního hrdiny. To co on by nepřežilo 90 lidí ze 100. Na druhou stranu by do toho taky 90 lidí ze 100 nešlo....