Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem všechny příběhy a musím říct, že zdarma na web dávají snad ty nejhorší. Za nejlepší považuji KID'S STORY, příběh chlapce, který věří natolik, že je schopný nemožného, následovaný WORLD RECORD o muži takového charakteru, že si dokáže uvědomit bez cizí pomoci Matrix a BEYOND o jednom začarovaném době, kde je všechno možné - dům je totiž chybou v Matrixu. Ani ostatní příběhy nejsou o moc horší a nelze v celé sbírce animovaných povídek narazit na jedinou vyloženě špatnou. Bravo! ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela pecka. Divím se, že jsem se k tomu dostal tak pozdě. Celé se to skládá z 9-ti krátkých příběhů. Každý je jinak graficky zpracovaný. Děj se odehrává jak před, během, tak i po filmech. Nejvíc se mi líbily obě Druhé renesance. Konečně vím, jak ke všemu došlo. Lidi si za to vlastně mohli sami svou paličatostí a panovačností. Nadvláda strojů byla jen otázku času. V některých příbězích se objeví i Trinity nebo Neo. A celé to doprovází klasická matrixovská hudba. Snad se bratři Wachowští pustí ještě do nějakého filmu. :) "Stroje si vytvořily vlastní národ s názvem 01." ()

Reklama

rawen 

všechny recenze uživatele

Serie deviti japanimovanych povidek ze sveta matrixu, ze kterych vycniva predevsim Druha renesance a Nezname uzemi (ta dle meho nazoru trochu vykrada Tarkovskeho Stalkera, ale je neodolatelna), ty ostatni jsou vice ci mene zapomenutelne. Pro milovniky matrixu povinnost, pro ostatni zajimava exkurze. 7/10 ()

depony 

všechny recenze uživatele

Před Matrixem existoval Animatrix. Samozřejmě že jen časově. Tvůrci Animatrixu se s tímto snímkem objevili až po Matrixu. což je škoda. Devět různorodých příběhů, z nichž každý má návaznost na matrixový svět, na jeho využití, na jeho chyby a na jeho nástrahy. Poslední let Osirise byl dle mého názoru nejlépe ztvárněný po animační stránce. Asi nejhorší v tomto ohledu mi přišel příběh Dětský příběh. Přesto mne svými odlišnými příběhy a animací zaujali všichni. Někdy je velmi dobré si připomenout "historii", abychom se z ní mohli poučit. Řekněte mi někdo, proč se nám zdá reálnější, když sníme než když jsme vzhůru?:) Dávám plný počet. I když bych měl jisté výhrady. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Celkem hezky nakreslený povídky (ale to většinou japský anime jsou), ale nevidím v nich žádnou velkou hodnotu, kromě vztažnosti jak k filmům, tak k sobě samým. Přišlo mi to jako hrozně prvoplánový a taky opakování určitých scén z filmů, žádná inovace. Z tohohle vybočuje snad jen ta povídka o detektivovi a jak se propadají hranice matrixu a děti tam můžou lítat. Ale kromě ždímání dalších peněz to podle mě nemá žádnej smysl. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Tvorba filmu začala, keď boli bratia Wachowski na turné v Japonsku, kde predstavovali film Matrix. (Mihail123)
  • Animatrix byl krátce před vydáním Matrix Reloaded (2003) promítán v několika vybraných kinech jako propagace. (Joudec)

Reklama

Reklama