Reklama

Reklama

Z deníku Sherlocka Holmese

(seriál)
  • Česko Archiv Sherlocka Holmese (více)

VOD (1)

Epizody(6)

Recenze uživatele filmmovier k tomuto seriálu (7)

Z deníku Sherlocka Holmese (1991) 

Tato série má oproti minulým dvoum řadám mnohem lepší a působivější atmosféru. Adaptace jsou až na tři výborné celovečerní filmy věrny svým předlohám. zdá se mi, že čím je Jeremy Brett starší, tím podává lepší výkony a hodně pomáhá celkovému vyznění. Prostě další geniální detektivní řada se skvělými herci a vším, na co si jen vzpomenete, kterou by si nikdo neměl nechat ujít. ()

Nezvěstná šlechtična (1991) (E01) 

Nová řada se Sherlockem Holmesem začala naprosto famozně. Díl byl dost atmosférický a správně napínavý. Dost ubylo vtipu, ale vůbec to neškodí, protože tato adaptace je naprosto skvělá. A rozhodně je dost zajímavé vidět Sherlocka, který se nemůže hnout z místa a neví, co si počnout dál. Tento díl mě uchvátil a doufám, že další díly budou neméně dobré. Brett je ještě lepší než v minulých dvou sériích. ()

Záhada na Thorském mostě (1991) (E02) 

Další dokonalá adaptace. Sherlock je na tom mostě naprosto neuvěřitelný. Místo, kde se případ odehrává je opět nádherné. Jeden z mých nejoblíbenějších dílů. Jak říkam, série The Casebook má neuvěřitelně dobře rozjeto. Zápletka je také výborná. A musím říct, že tohle je snad ještě lepší než povídka. Je tu i několik dost vtipných vložek. Začíná se mi to líbit mnohem víc než Poirot. Skvělé. Seriál je prostě krásná ukázka poctivé anglické detektivky. ()

Na starém zámku v Shoscombe (1991) (E03) 

Zatím nejlepší díl z této série SH. Povídku jsem četl, a stejně jako Liquidu 26 si myslím, že je dost průměrná ale přesto patří k těm lepším. A tahle adaptace jí dost překonává. Ty záběry z kaple a hřbitova jsou naprosto dokonalé a na célé epizodě nejlepší. Díl se opět odehrává v krásné venkovské krajině. Epizoda má opět i dost vtipných míst, hlavně úplně na konci... Jsem opravdu velmi spokojený. Takovýto výkon jsem vážně nečekal. ()

Záhada Boscombského údolí (1991) (E04) 

Další vynikající epizoda, která tentokrát vznikla podle jedné z nejlepších povídek, které jsem měl možnost přečíst. Je tu sice pár změn, ale mě to nijak extra nevadilo a výborně jsem se bavil. Chybí tu například paní Watsonová a je tu i pár jiných změn. Ale úvodní scéna na rybách je skvělou náhradou. Adaptace se tentokrát povídce velmi vyrovná. A Brett samozřejmě opět exceloval, takže spokojenost na mé straně. 100%. ()

Vznešený klient (1991) (E05) 

Další dokonalá a skvěle atmosférická epizoda. Casebook of Sherlock Holmes je prozatím nejlepší série. Začátek dost dobře naladil, jako nikdy dřív, příběh byl zajímavý, vražedný útok na Holmese moc dobře zpracovaný. Ve scénách po útoku vypadá Jeremy Brett vážně hrozivě. A ta začáteční scéna v lázních taky byla dokonalá :D. Bohužel jsem nečetl povídku, takže nemohu srovnávat, ale epizoda je naprosto výborná! ()

Šplhající muž (1991) (E06) 

Tak já nestačím zírat, co tvůrci téhle série dokážou. Předloha k této epizodě mě absolutně nebavila a podle mě je asi nejslabší ze všech, až je mi toho Sherlocka líto. Ale tahle adaptace, to je úplně jiný kafe. Ta epizoda mě dostala naprosto ve všem, je to úplný opak povídky. Atmosféra je hodně hustá a čím víc se dál blíží ke konci tím víc graduje a stoupá napětí. Finále bylo špičkově natočené a parádně děsivé. Je tu i dost vtipných vložek, hlavně u úplně poslední scény jsem se dost rozchechtal... Ale to je něco absolutně výborného, tenhle díl z paměti jen tak nevypustím. 100%, absolutně zasloužených. ()

Reklama

Reklama