Reklama

Reklama

Z deníku Sherlocka Holmese

(seriál)
  • Česko Archiv Sherlocka Holmese (více)

VOD (1)

Epizody(6)

Recenze uživatele Mapl k tomuto seriálu (6)

Nezvěstná šlechtična (1991) (E01) 

Zajímavý děj, rvačka Watsona a závěrečná scéna z pohřbu, za kterou by se nemuseli stydět ani mistři hororu té doby. A Brett s Hardwickem? Koncert, koncert, koncert... Vynikající. ()

Záhada na Thorském mostě (1991) (E02) 

Jeden z vrcholů seriálu. Výborná výprava, skvělá zápletka a šokující závěr. Při vyšetřování na mostě byl Brett fantastický. Na konci mi bylo až líto dr. Watsona, který si byl jist svou pravdou o pachateli a zase nic... Rovněž vykreslení Holmese jako tak trochu bordeláře je v tomto díle humorné. ()

Na starém zámku v Shoscombe (1991) (E03) 

Napínavá zápletka. Nechybí zde nic - otevírání rakve, tajemno, venkovské sídlo apod. Dostihová prostředí moc nemusím, ale tahle epizoda, resp. předloha se povedly. Brett opět exceluje, scény z jeho domu na Baker Street pobaví. A nejen ty. ()

Záhada Boscombského údolí (1991) (E04) 

Další naprostý skvost. Zdánlivě jasný případ, který ale určitě tak lehký nebude. Např. scéna s Brettem odhazujícím noviny kolem sebe v hotelové kavárně nebo jeho grimasy a posunky jsou zde přivedeny k dokonalosti. Koncert os začátku do konce. Jen se díváte a užíváte si tohle hraní. Žádná hluchá místa... 100 % ()

Vznešený klient (1991) (E05) 

Skvěle natočené. Temná atmosféra zamlžených londýnských nočních ulic, extrémně těžký a odporný protivník. Takový druhý Moriarty. Brett exceluje a závěrečná scéna nemá chybu, jedna z nejlepších v seriálu. ()

Šplhající muž (1991) (E06) 

Nevím, ale tahle řada se s každým dílem stupňuje a zlepšuje. Tady je naprosto přesně vidět, jak se na první pohled naprosto zjevný a jasný závěr změní v něco "neuvěřitelného". Brett pomalu stárne, ale je opět fantastický, suchý a sherlockovský humor je tu v plné síle a děj je od začátku do konce poutavý, včetně krásné výpravy. ()

Reklama

Reklama