Reklama

Reklama

Angel Heart

  • USA Angel Heart (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Angel (Mickey Rourke) je soukromý detektiv, který je najat, aby nalezl pohřešovaného muže. Vydává se za stopou, ale místo odpovědí jej čekají jen další otázky. Během vyšetřování se zamotává do světa magie, zločinu a nezdolné vášně, až pochopí, že tohle není jen další práce a že jde o život... Jeho život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Louisianský skoro noir, který dojíždí do fenomenálního De Nira. Ten je ve své roli natolik přesný, že je hnedka od počátku stejně jasné o co jde. I kdybyste jako já nevěděli do čeho jdete. Ostatně i druhá část finále je zbytečně utupena necitlivým použitím flashbacků. Atmosféra "toho divného jihu" je navozena ovšem perfektně a Rourke... To je již tradičně kapitola sama pro sebe. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Alan Parker je prostě machr. Po Půlnočním expressu dokázal natočit další perfektní film s výbornou atmosférou, neřekl bych že to je lepši než express, ale i když je to o něco horší, tak je to pořád jeden z nejlepších filmů a druhej nejlepší od Parkera. Jenom jedna věc mě moc nepotěšila a to, že Robert De Niro dostal minimum prostoru a to zrovna jeho postava vypadala hodně zajímavě, v podstatě se tam objevil asi jenom 4 krat a to je na takovyho herce dost malo, ale dalo se to lehce překousnout, protože Mickey Rourke i když ho nemam moc rád, tak musim uznat že podal opravdu znamenitý výkon a možná že se to dalo zařadit do životního výkonu. Co se týče děje, tak to nebylo úplně to co jsem čekal, ale rozhodně jsem nebyl tklamanej, spíš naopak. celý vyšetřování je hodně zajímavý a docela často i brutální, ale asi nejlepší je opravdu ten konec, který je takovej dost zvláštní, zmatenej a hodně nečekanej a to jsem si myslel, že mě to nevosere ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Mohol to byť dobrý film, avšak za dobrý film nemožno pokladať film, pri ktorom je v polovici filmu v podstate jasná záverečná "šokujúca" pointa. DeNiro aj Rourke sú zaujímaví, je tu aj dobré gore a ani tá pointa nebola na sto percent zlá, lenže na plnej čiare to pokafral režisér, keď v polovici filmu jasne naznačil, ako sa skončí, no ďalej hral hru na chytrého. Škoda mohol to byť veľmi zaujímavý film. 5/10, za Rourka a vraždu udusením vlastnými genitáliami 60%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ďábelská podívaná, které chybí na můj vkus snad jen trochu více divácké atraktivity a dynamiky. Parker převedl ovšem parádní výkon. Perfektně buduje atmosféru, mistrně zvládá nasvícení a po celou dobu udržuje diváka v napětí a člověk neví, co přijde za pět minut. Dost dobrý (možná až příliš zamotaný) scénář nám v závěru vyústí v šokující pointu, která díkybohu opravdu funguje. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„The flesh is weak, Johnny. Only the soul is immortal. And yours belongs to ME..“ Harry Angel a jeho krvavý roller coaster valící se přímo do horoucích pekel. Strhující "voodoo“ thriller s excelujícím, prozatím neodulým Rourkem. Neberte práci od někoho s jménem Cyphre, obzvláště pokud rád baští vejce.. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (24)

  • Lisa Bonet byla pro roli  Epiphany Proudfoot vybrána v konkurzu. Bonet předtím hrála v rodinném seriálu Cosby Show (od r. 1984) a její obsazení v Angel Heart vyvolalo polemiku, protože erotické scény ve filmu byly s jejím předcházejícím účinkováním v příkrém rozporu. Bonet to diskutovala s Billem Cosbym, který ji podpořil. (Tonula)
  • Jeden z najdlhšie trvajúcich hollywoodskych konfliktov je medzi Robertom De Nirom (Louis Cypher) a Mickeym Rourkeom (Harry Angel), ktorý vznikol počas nakrúcania filmu. Ich filmové postavy mali medzi sebou zložitý vzťah a De Niro navrhol, aby spolu herci vôbec nekomunikovali. Rourke slávnejšieho kolegu odvtedy niekoľkokrát nazval "uplakaným deckom". De Niro mal zasa na oplátku povedať, že Rourke je klamár a rozpráva všetko možné. Ich vzájomná nevraživosť trvá už viac ako 30 rokov. (Raccoon.city)
  • Scéna, kdy Mickey Rourke v chatrči sekáčkem seká led, se musela točit vícekrát, jelikož jak scéna postupuje, kostka ledu občas ubude, občas přibude. V jednom ze záběrů je jasně vidět, jak se kostka rozpadne a v pozdějším se o ni opírá. (pemap)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama