Reklama

Reklama

Angel Heart

  • USA Angel Heart (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Angel (Mickey Rourke) je soukromý detektiv, který je najat, aby nalezl pohřešovaného muže. Vydává se za stopou, ale místo odpovědí jej čekají jen další otázky. Během vyšetřování se zamotává do světa magie, zločinu a nezdolné vášně, až pochopí, že tohle není jen další práce a že jde o život... Jeho život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nebudu nikterak originální, když pod tento film napíšu, že disponuje zcela jedinečnou atmosférou, která je základním pilířem úspěchu. Mickey Rourke je maximálně přesvědčivý a slovutný De Niro taktéž. Možná škoda, že nedostal v roli Lucifera více prostoru. Na druhou stranu jen prokázal svou velikost, když přijmul (i přes její zásadnost) vedlejší roli. Soukromá poznámka pro mé osobní účely: jubilejní dvoutisícé hodnocení na ČSFD. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Parker natočil hodně povedený noir film se vším co to obnáší. Protáhlé stíny, skřípající ventilátory, velkospotřeba cigaret. Vše co má být noir žánrovém filmu zde je. Navíc jsou na příběh umě naroubovány motivy satanismu a voodoo a všechno dohromady to tovří výbronou detektivku, originální právě svým mystickým rozměrem. Jediné co bych vytknul, a to je asi hodně subjektiví, je určitá zmatečnost v závěru, kdy na nás řežisér pálí rozluštění zápletky s kulometnou kadencí. Závěr mi tak zamotal hlavu, že si nejsem jistý, zda-li jsem film skutenčě pochopil správně. Jinak Mickey Rourke je jako detektiv Harry Angel skvělý a Lisa Bonet je jako voodoo tanečnice ďábelská. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Temná cesta soukromého očka až do samotných pekel. Velmi atmosférické, temné a depresivní a to já rád. Rourke tu předvádí svůj životní výkon a De Niro, ačkoliv se tu mihne jenom na pár minut, vás svými dlouhými nehty a démonickým zjevem přesvědčí, že nikdo lepší by se na roli Lou Cyphera nehodil. To všechno v audiovizuální lahůdce, která se doslova zadere pod kůži. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Tak trochu jsem od první chvíle tušil, že Harry Angel bude hledaný Johny Favorite. Moment překvapení tedy nebyl tak velký, ale i přesto šlo a temnou detektivku, která měla od začátku zajímavý příběh. Závěr i přes tušení překvapil, protože se ze všeho vyklubal ještě daleko větší masakr. Mickey Rourke zahrál skvěle a v posledních scénách svůj herecký výkon ukázal naplno. A abych byl upřímný, tak jsem Rourka nepoznal, viděl jsem s ním naposled Expendables, před tím sportovní film Wrestler a pětadvacet let je obrovský vzhledový rozdíl.. 7/10 = 76% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby USA $17,185,632Tržby Celosvetovo $25,900,000║ Prvá tretina príbehu bola fajn ale postupom času sa to začne meniť na zmätenú na mieste sa točiacu frašku, kde nepomôže ani slušný výkon Mickey Rourka, Robert De Niro tu je len do počtu. Režisér Alan Parker ma doteraz ešte nepresvedčil o nejakých filmárskych kvalitách. /25%/ ()

Galerie (96)

Zajímavosti (24)

  • Pro natáčení filmu bylo použito celkem 78 lokací v New Yorku a New Orleans. (Tonula)
  • Johnny Favourite se narodil ve stejný den jako Alan Parker (14. února). (Kulmon)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama