Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Billy Chapman uvidí vraždu svojich rodičov Ellie a Jima zlodejom v obleku Santa Clausa. Billy svoju tragickú mladosť strávi v sirotinci uzavretý do seba, ale musí čeliť aj častému týraniu. Po odchode si nájde prácu v miestnej predajni, kde má za úlohu taktiež nosiť oblek Santa Clausa, čo v ňom prebudí silné spomienky na tú strašnú udalosť. Billy začne zabíjať... (LaciLC)

(více)

Recenze (119)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono když vám zabije Santa mámu s tátou, tak k téhle postavičce zrovna pozitivní vztah nezískáte. A když je vaše fóbie ještě podporována řemenem matky představené, v jejímž sirotčinci se ocitnete, máte slušný náběh k tomu, stát se ukázkovým psychopatem. Pak už jen stačí počkat, až vás nějaké neinformované jelito navleče do Santova kostýmu. Osmdesátkový slasher se vším, co k téhle době patří, takže je tu hodně koz, spousta krve a pár výživných scén, kterým vévodí věšení na paroží. Povedené. 70% ()

Stanislav_H 

všechny recenze uživatele

Stejně jako polovina Američanů, mám i já rád Vánoce, odhalená ženská ňadra a slasher před spaním. Od Silent Night, Deadly Night jsem také této kombinace dostal vrchovatě. A nejen to, pravděpodobně jsem v něm objevil i svou budoucí vánoční klasiku, kterou si budu (doufám, že i s celou rodinou) tradičně 24/12 pouštět hned vedle pyšné princezny a uřvaného Kevina.___Ústřední postavou, jež dotváří příjemnou sváteční atmosféru celého filmu, je překvapivě Santa Claus. Pod jeho bílými vousy se ukrývá osmnáctiletý mladík, kterému (vlivem traumat z dětství) jednou takhle o štědrém večeru rupne v kouli, rozhodne se sáhnout po hasičské sekyře a potrestat všechny zlobivé děti po svém. Už z popisu musíte uznat, že děj je asi skutečně zábavný, což potvrzuju.___Všechno fajn, ale ti herci... Kupříkladu z výrazu (přeci jen pořád kluka) Santy moc strach nešel, spíš naopak. Reakce jedné jeptišky na čerstvou mrtvolu zastřeleného kněze též nebyla situaci zrovna odpovídající atd. atd. Avšak počítám, že při dalším promítání si všechnu béčkovost náležitě užiju a hodnocení zvednu. ___ (3,5*) ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky vytříbený slasher se slušným psychologickým pozadím hlavní postavy/vraha. Tak trochu jsem čekal nějakou zábavnou blbůstku, no byl jsem příjemně překvapen solidní brutalitou a prostě celkovou atmosférou. Narozdíl od jiné vánoční kultovky "Black Christmas" je zde naplno využito potenciálu zabijáka - on Santa se sekerou křičící "Punish" je přecijenom charismatičtější, než obyčejný vřeštící pošuk :-) 8/10 Horror movie of the year ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Jak jinak začít vánoční den než nějakým vánočním hororem. Trochu jsem si přivstal (přes den asi moc času nebude) a s chutí si pustil dlouho odkládaný SNDN. A musím říct, že tenhle film byl pro mě takovým prvním dárkem. Jednoznačně jde (alespoň pro mě)o nejlepší vánoční slasher co jsem zatím viděl. Černý Vánoce (jak originál tak remake) tomuhle nesahají ani po kotníky. Na 5 hvězd to sice není (k mé spokojenosti by musel Santa zabít ještě tu starou matku představenou) ale i tak tomuhle filmu prvenství mezi vánočními horory neuniklo. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní vánoční slasher, který navíc v jednom ohledu své bratříčky předčí. Nejedná se totiž pouze o bezmyšlenkovitou one-man killer show, nýbrž svou pozornost si získá nadprůměrnou zápletkou, jež je na svůj žánr špičková. Ujistěte se, že sledujete UNCUT verzi, která obsahuje všechny gore efekty a posouvá snímek do jiné dimenze. Vrah je převlečen do kostýmu Santa Clause a vzhledem k traumatu, které si v dětství prožil, se rozhodne naporcovat pár těl. Vraždy nepostrádají nápad a celková variabilita užití zbraní potěšila. Například sekera, luk nebo paroží. Gore scény jsou na špičkové úrovni, navíc podpořené o dobrý hudební motiv až několikrát zamrazí. Silent Night, Deadly Night mohu jedině doporučit! ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • Když byl film uveden, naštvaní rodiče demonstrovali před kiny, kde byl film vysílán, a žádali hosty o podepsání petice, aby byl film z kin stažen. To se dva týdny od uvedení stalo. (aknamor)
  • Film se měl původně jmenovat Slayride, společnost Tri-Star ho však na poslední chvíli přejmenovala. (Mol)
  • Obchod, ve kterém Billy (Robert Brian Wilson) získal práci, se jmenuje Ira's Toys". Ira je křestní jméno jednoho z producentů. (aknamor)

Reklama

Reklama