Reklama

Reklama

Voyagers - Vesmírná mise

  • Česko Vesmírná mise (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V roce 2063 Zemi sužují nemoci a sucho. Šanci na záchranu lidstva vidí vědci v kolonizaci jedné vzdálené planety. Ze Země odstartuje raketa se speciální misí. 30 chlapců a dívek, narozených ze zkumavky, bez rodin, je vychováváno v izolaci vesmírné lodi a připravovaných na život ve vesmíru. Pravidelnými dávkami speciální drogy jsou zbavováni veškerých emocí a pocitů. Nikdo z nich netuší, že mají pod dohledem posádky v průběhu letu dospět a zplodit potomky. Nikdo z nich netuší, že cesta bude trvat 86 let a oni tedy domov nikdy nepoznají... Když několik z nich odhalí tajemství mise a účinky drogy, rozhodnou se vzepřít. Izolace uprostřed nekonečného vesmíru probouzí vztek, chtíč, nenasytnost a strach. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (171)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nečakal som nič, takže .. ale nie, napriek tomu ma to sklamalo. Námet celkom fajn, ako náhle sa to ale v deji posere, posere sa to úplne všade. Celý čas som si len kládol otázku, ako ich vychovali a či vážne mysleli, že na drogách ich udržia celú cestu. O čom to malo byť? O kritike výchovy, o kritike správania sa k planéte, alebo len čistá samohonka o tom, kam sa dostaneme bez pravidiel? Nvm no. Farrella však kludne mohol nahradiť nejaký zberač, v súvislosti s osudom jeho postavy. Burger zatiaľ u mňa neboduje. 2 z 5 ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Čistá sci.fi tak jak mám rád, žádně hyperskoky, megagalaktické bitvy, kraviny typu Duna nebo Nadace, Star Wars neberu už jako sci-fi, ale pohádku fantasy z vesmíru. Děj velice dobrý, efekty bohužel téměř žádné a kosmická loď s dlouhými úzkými chodbami mě připadla dost sterilní tak jako zbraně. Na jedno shlédnutí výborné, nenudil jsem se, mohlo to být lépe a záživněji zpracované, slabé tři stars. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Film skvěle zachycuje problematiku generačních lodí a regulace emocí za účelem potlačení svobodné vůle. Také ukazuje, že jakmile se naruší tento nepříliš morální, ale logický systém, stačí jeden člověk, jeden psychopat s vůdčími sklony a problém je na světě - ovládne celé skupiny jedinců, kteří by byli do té doby vesměs neškodní, ale dají na jeho přesvědčivé přednesy, byť se sám doznal, že se dopustil závažného činu. Za mě všechno tohle film pojímá víc než slušně, do toho se míchá zápletka s „vetřelcem“, která si s divákem hraje natolik, že nejdřív pořádně neví, jestli tam vážně budou nějaké nadpřirozené prvky navíc, nebo je to jen cílená hra s psychologií. Dobře jsem se bavil a do konce jsem napjatě čekal, jak se tohle vyvrbí a zda celá potyčka posádky nebude mít těžce tragickou dohru. Nerozumím zdejším nízkým hodnocením, snímek zkrátka nepostrádal stísněnou atmosféru, zajímavé (byť trochu stereotypické) charaktery a napínavou zápletku, která měla místy tendence slušně eskalovat. Za mě 10/10, nevidím chyby. ()

Tereza_T 

všechny recenze uživatele

Mám poslední dobou velké štěstí na to jít do kina a mít celý sál jen pro sebe. Díky bohu za to, že bylo i dnes štěstí na mé straně a s kamarádkou jsme měly soukromé promítání. Nevím jak bych takovou podívanou přežila bez neustálého komentování, nadávání a nemalého smíchu. Hrozně moc mě zaujal trailer a i celkový námět, jakožto vytvořit skupinu dětí bez jakýchkoliv vazeb na naši modrou planetku a poslat je dobývat vesmír. Tím ale pozitiva skončila, po prvních pár minutách moje naděje téměř vyhasla a ze sledování se stala spíš hra jak moc bizarní to ještě může být. Hrozně moc se mi líbí nápad, kdy je dětem celej život podávána jakási uklidňující látka a oni ji pak kolem svého nejbouřlivějšího období na protest přestanou užívat a jejich hormony se dočista zblázní. Ale jakým stylem to bylo podáno? I přesto, že by s nima měly emoce mlátit se všichni neustále tváří jak kdyby jim někdo tahal ven vnitřnosti. Zajímalo by mě, jak vypadal konkurz na tyhle role... něco ve stylu "show us your resting bitch face" ? Všechny postavy mi byly nesympatický a přála jsem si aby celá jejich vesmírná loď vybouchla, protože žádná z planet si takové dobyvatele nezasluhuje. V úvodu filmu bylo podáno, že tyto děti jsou kombinací nejinteligentnějších lidí té doby... no ouvej. Scénář je tak na 15 stránek s výpovědní hodnotou nula. Asi mě to zklamalo hlavně z důvodu, že  příběh má mnohem větší potenciál. Bohužel si k postavám nejde utvořit vztah, jejich chování je fakt divný (divný divným stylem, ne cool divným stylem), dialogy jsou směšný. Kdybych se dívala doma, ani to nedokoukám, no bylo to v kině a díky bohu za podobně smýšlející přátele, prázdnej kinosál a pár let života navíc, co jsem si tím smíchem přidala. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Místo ostrova, kde ztroskotají hrdinové románů Dva roky prázdnin či Pán much, se děj přesune do vesmíru. Mládež vybraná pro misi ke vzdálené planetě žije v rámci pravidel do té doby, než několik jedinců začne odhalovat nesrovnalosti a velitel lodi nešťastnou náhodou zemře. Ponorková nemoc, touha některých žít volně bez pravidel a velitelské ambice způsobí rozkol v komunitě, který vrcholí ozbrojeným střetem dvou skupin. Lidé jsou totiž stejní v každé době a v každé chvíli. Vždy se najdou nemakačenkové, potížisti, násilníci....., a proto ideální společnost tak, jak si ji představují zastánci komunismu, nikdy nemůže fungovat. Nejvýraznější postavou je Fionn Whitehead, kterému zlo z tváře přímo čiší. Pokud někdo čekal klon Star Treku a mimozemšťany, musel být jistě zklamán. Nijak objevný příběh má nadčasové poselství, které je třeba připomínat, než zase bude někdo chtít budovat dokonalou společnost.  Za mě napínavé psychologické drama, které mě bavilo. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • Za VFX efekty ve snímku je zodpovědné pražské postprodukční studio UPP. (EndyseQ)
  • Natáčelo se v rumunské Bukurešti. (BMW12)

Související novinky

Dva zajímavé akční filmy na obzoru

Dva zajímavé akční filmy na obzoru

25.06.2020

V Hollywoodu se čerstvě rozdávaly nové projekty a dva z nich teď přistáli v rukou velice šikovných režisérů. David Leitch (John Wick, Deadpool 2) se upsal režii snímku Bullet Train pro Sony Pictures.… (více)

Reklama

Reklama