Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná - čaroděj Rumburak zavede pana Majera do pohádkového světa a ten skolí mluvícího vlka. Generace českých diváků, dospělých i dětí, je znají - princezny Arabelu a Xenii, pana Majera a jeho syny Petra a Honzu, čaroděje Rumburaka, i kouzelné rekvizity - prsten, plášť a zvoneček a vůbec přehršel originálních nápadů a zápletek... Televizní seriál Arabela, jehož autoři - Miloš Macourek a Václav Vorlíček - nás nepřestanou udivovat svou pozoruhodnou fantazií, se otvírá příběhem o tom, jak pan Majer (V. Menšík), herec malých rolí, našel malý zvoneček. Díky tomu nenápadnému, leč kouzelnému zvonečku se propojí osudy rodiny Majerovy s osudy královské rodiny z Říše pohádek. Už první zazvonění zvonečku bude pro obě rodiny osudové. Pan Majer se totiž omylem ocitne v Říši pohádek a nechtěně tam zastřelí mluvícího vlka. Tím uvede Říši pohádek do pěkného zmatku... (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zhruba po 20 letech jsem se rozhodl využít vánoce k opakovanému zhlédnutí a jsem naprosto nadšený. Asi bych se mohl označit za člověka, který nenávidí drtivou většinu pohádek. Tohle je ovšem jedna z mála světlých výjimek, které lze pramálo vytknout. Arabela je skvěle napsaná, skvěle zahraná. Nechybí tomu zajímavost, nechybí tomu vtip a jednotlivé herce je radost sledovat. Tento úvodní díl byl navíc mimořádně vtipný. [90 %] ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se na Barrandovském kopci, Praze - Hradčanech, Černošicích, Průhonickém parku a na Výstavišti (pouť). [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama