Reklama

Reklama

Freddy Krueger je v pekle - a to doslova. Jako odsouzenec k doživotnímu trestu chystá fantastickou pomstu... a jediné, co k ní potřebuje, je malá výpomoc. Na scénu přichází Jason Voohees, rovnocenná ikona zběsilosti, který Freddymu ideálně vyhovuje pro to, aby znovu šířil strach a hrůzu v Elm Street. Jak přibývá obětí, je jasné, že Jason není ochotný zůstat stranou. A tak se vyděšené město ocitá uprostřed strašlivého a šokujícího souboje dvou titánů zla. Vítěz zabije všechny! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

2 roky dozadu sem tento film neskutočne žrala... ale keď som si to znova pozrela nechápala som čo som tak na tom filme zbožňovala (ak nerátam Jasona). Ja som bola tak sklamaná a štve ma, že ten film sa mi na druhý krát nepáčil tak ako kedysi... s ťažkým srdcom 3 slabé * aj to len kvôli Jasonovi Vorheesovi... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

7 dílů Noční můry a rovných 10 Pátku třináctého jsem si postupně vytvářel averzi vůči oběma dvěma hlavním hrdinům. Nad tímto filmem poletoval super maxi potenciál a myslím, že byl z větší části naplněn, alespoň co se mého vkusu týče. Vůni hororu však nečekejte, tohle je čistokrevná popcornová komedie. Chtělo to však méně teenagerovské demence a stupidních dialogů a více vražd. Avšak i když se to místy pořádně táhne, tak člověk prostě vydrží, neb stále očekává to nervy drásající finále dvou hororových legend. Na jedné straně Freddy, který si se svými obětmi pohrává. Na straně druhé Jason, které své oběti nemilosrdně masakruje. Pohodlně se usadit a zvolit si toho svého favorita může každý. A to očakávané finále je finále důstojné, na které jsem nebyl zvyklí ani v Nočních můrách a ani v Pátcích 13. Film je velmi moderní podpořen neméně moderní a kvalitní hudbou. Scénky, kde Freddy, nebo Jason byli stály za to. Scénky kde však tito hrdinové nebyly byly nudné a trapné a že jich nebylo málo. Já opravdu nepotřebuji znát detailní sexuální život americké mládeže. Já bych spíše preferoval usekané údy a krev, klidně celou stopáž. Proto ,,jen" * * *. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Konečně se New Line cinema podařilo to, co se plánovalo od sedmého dílu, tedy svést dohromady dvě největší slasherové ikony. Možná je scénář trochu divočejěí a Ronny Yu dává jasně najevo, že není horrorář ale akční režisér, ale funguje to. A funguje to kurevsky dobře. Trochu zamrzí trapný protikuřácký džihád v úvodu, ale celé to propojení má svým způsobem logiku a i když se mi inovace u fungujících postav příliš nelíbí, ztvárnění Jasona mě naprosto dostalo. Tleskám Ronnymu, zase (po Bride of Chucky) to dokázal. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rozverný troud-pederast v pruhovaném svetříku a znetvořený gólman, co se při oblevě kdysi propadl brankovištěm, svedení dohromady za účelem finančního obohacení. Jinými slovy, dvě slasherové ikony oblečeny do fraku teenager horrorů ala Vřískot a ten frak je rozežrán moly nudy a debilního komična až do podoby tzv. nových šatů císaře Ronnyho Yua. Jedna hvězda navíc za jakžtakž dynamický konec, netaktní hlášky kotelníka Kruegera a hlavně za to, že se ta dvojka na konci nepotkala v pekle s Pinheadem a Zdeňou Troškou v rozepnuté rozhalence. Upřímně, crossover Honza Zeman vs. Anna Holubová by mě vyděsil mnohem víc.. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

4* za to, že mám rád áčkové horory, za to, že mám rád béčkové horory a za to, že se v souboji střetly legendy hororového žánru a nikdo nebude stíhat ochutnat popcorn v ruce, protože Freddy Vs. Jason nabízí tu nesmírnou atmosféru 80. let. Atmosféra přímo dýchá na náš krk a vzpomínáme na to, jak jsme se báli jít v noci na záchod po skončení všech hororových klasik. Scéna s vanou plnou krve je perfektní, hudba Friday the 13th při nástupu Jasona geniální, Freddy Krueger má ostrou ruku jako žiletka a krásné slečny (překrásné dekolty, nahé prsa) připravené k likvidaci je třešnička na dortu. Začátek není úplně bombastický, ale pak nastupuje velká jízda. Výborné finále. Chci se dožít souboje Leatherface vs Michael Myers!! ()

Galerie (157)

Zajímavosti (27)

  • Natáčení probíhalo od 9. září do 5. prosince 2002. Celkově natáčení zabralo 53 dní. Natáčelo se v Kanadě (Britská Kolumbie) a v ateliérech v Kalifornii (USA). (Stocki)
  • 11. film s Jasonem Voorheesem (Ken Kirzinger v něm nahradil Kanea Hoddera), který měl do té doby nejvyšší rozpočet z celé série. Rozpočet byl 25 miliónů dolarů. Celosvětově se pak snímku podařilo vydělat bezmála 115 miliónů dolarů. (Stocki)
  • Podľa režiséra Ronnyho Yu použili tvorcovia špeciálnych efektov vo filme 300 galónov falošnej krvi. (Nekrofil)

Související novinky

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Freddy vs. Jason vs. ?

Freddy vs. Jason vs. ?

05.08.2008

Bývalý táborník z Crystal Lake Jason Voorhees a kotelník z Elm Street Freddy Krueger se nesmazatelně zapsali mezi hororové ikony, ale v kinech se naposledy objevili před pěti lety. A rovnou spolu.… (více)

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno