Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (319)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta rejžovi a všem ostatním. Navrhuji podtitul: Aneb jak si režisér a scénáristi dali voraz a nechali to všechno na Freddym. Freddy tedy bere tento nedobrovolný úkol do svých nabroušených nožů a se skleslým výrazem se odpotácí jej splnit. Přemýšlí o svých pekelných pocitech a dochází k závěru, že mu ani tak nevadí, že to všechno bude stát na něm. Vadí a mrzí ho nesnaživost, neprofesionalita a lenivý přístup tvůrců. Ke své postavě totiž také potřebuje i kvalitně zpracovaný příběh a scénář:) Ještě však netuší, že všechny následující díly budou stát hlavně na kultu jeho postavy, který se jeho příchodem na plátna zrodil. Myslím, že štáb by si skutečně tak trochu zasloužil jeho pomstu. Kromě jistého množství vydařených scén mě pak potěšil už jen Robert Rusler, jehož ďábelský výraz mě prvně upoutal ve filmové adaptaci Kingovy povídky Někdy se vracejí. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mám z tohoto pokračování velice rozporuplné pocity. Freddy je sice hodně cool a masky vypadají dobře, ale napětí skoro vůbec nefunguje a děj se zpočátku zatraceně vleče. Hlavní postavy jsou navíc jedna nesympatičtější než druhá, takže mi ke konci bylo v podstatě jedno, jestli někdo přežije, nebo ne. Jako největší zločin vidím absenci vražd ze sna - bez nich prostě nemůže být Noční můra Noční můrou. Dávám dvě hvězdy a ani o kousek víc. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Z hlediska dialogů a plynulosti děje mnohem lepší a ne tak škrobené. Bohužel však dějově a scénáristicky téměř tragické. První polovina ještě ujde. Hlavní hrdina podává překvapivě slušný herecký výkon a jeho noční můry jsou působivé. Poté se ale scénárista dopouští neuvěřitelných kiksů, které mají za následek naprosto nelogické vložky, či dokonce celé sekvence. Na závěr tak už máme jen samoúčelná krvavé jatka, která ještě ke všemu nejsou ani trochu působivě natočena. Těžký paskvil, který těží tak maximálně z dobrého jména svého předchůdce a z neodolatelně slizkého hlavního záporáka. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola fajn a s prižmúreným okom, aby ma Freddy v spánku nezabil, som dal tejto klasike aj tu štvrtú hviezdičku, no dvojka je veľké sklamanie. Prišlo mi to ako keby si tvorcovia chceli dokázať, kto dokáže dať Freddymu efektnejšie vraždy. Príbeh ma vôbec nebavil a hlavné, ale aj vedľajšie postavy mi prišli otrasné a viac som fandil Freddymu. Sklamanie. 50% - 2* ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Jémináčku, ale až takový kvalitativní pokles jsem nečekal! Z pokračování snových mordů z Elm Street mám bohužel pocit, že filmové studio chtělo mermomocí navázat na úspěch debutu a výsledek působí značně rozpačitě. Krvavé chuťovky a masky jsou sice uspokojující, ale scénář je šitý horkou jehlou a je stručně řečeno odfláknutý. Freddyho si sice užijeme na plátně o něco více, ale jeho nástupy a celkové vyobrazení nenabírá takové ďábelské obrátky jako v prvním díle. Wes Craven popravdě ani nechtěl zfilmovat pokračování a jeho absence stejně jako nevyužití Freddyho hudebního leitmotivu z tohoto dílu dělá nepovedený paskvil. Samozřejmě, že je tu více věcí, kterou na tom nesou svůj podíl. To samé plochost veškerých postav na které se vůbec nevyladíte. Závěr s "teen pool party" už vyloženě vyznívá komicky a Freddyho pověsti je akorát na škodu. Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta jsem delší dobu vnímal na průměrné trojhvězdí, ale při sledování jsem se opravdu nebavil a jen vyčkával konec. Takže když s klidem dvojku přeskočíte, o nic se namouduši nepřipravíte. P.S. Po poctivém shlédnutí celé sedmidílné série mám jasno. Pokud chcete ušetřit čas a seznámit se s filmy o Freddym Kruegerovi, pusťe si první díl Noční můra v Elm Street a následně navazující třetí díl Noční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze sna. Zbylé s klidem přeskočte, protože o nic vskutku nepřícházíte. Možná tak o drahocený čas a ukousané nehty z nudy. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (26)

  • Tvůrce speciálních efektů Rick Lazzarini vytvořil loutku démonického papouška pro scénu, kde papoušek bláznivě poletuje a poté vybouchne. Jeho loutka však nebyla použita, protože produkce potřebovala skutečně vypadajícího ptáka. (HellFire)

Reklama

Reklama