Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (319)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Druhá časť americkej horrorovej série "Nightmare on Elm Street" sa snaží kráčať v stopách úvodného filmu. Dej ostáva stále sústredený v dome číslo 1428 na Elm street. Dá sa povedať, že Freddy Krueger pôsobí v tomto diely najrozhnevanejším dojmom. Veľa ľudí tvrdí, že tento snímok je najtemnejší z celej série. Asi hej. Ale treba tiež priznať, že je to celé také nemasné neslané pokračovanie, ktoré je len tieňom dokonalej prvej časti. Avšak Freddyho výzve: "Kill for me" len ťažko odolať. *** ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Ach jo, po naprosto úchvatné a atmosférické jedničce přijde tohle. Zřejmě nejhorší díl celé série (ještě jsem neviděl šestku a sedmičku) z Elm Street a díl, který jakoby neměl žádnou spojitost s prvním dílem. Hudební motiv - žádný, sympatické postavy - jedna, nějaký smysl tohoto dílu - není. Jediná věc, která potěší, je jako vždy spolehlivý Robert a konec. Pro tenhle film jsem vyvinul metodu ZZ - Zahodit a Zapomenout na tuhle opravdovou noční můru… 40 %. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Naprostá hloupost scénáře tenhle film zoufale kazí. Hrdina běhá polonahý po městě a s rukama od krve všem říká, koho zabil, ale nikdo mu nevěří a nechá ho klidně jít. Freddy Krueger to sice zachraňuje, protože tenhle chlápek má charisma, ale vše ostatní je zoufale špatné. Navíc děj skončí přesně tak jak v minulém dílu. Tenhle film se nepovedl. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Druhý díl s Freddym a už je o něco slabší, přesto se mi dvojka pořád líbila. Dvojka už v režii Jacka Sholdera. Tohle už jsem viděl poprvé na Nově a nebo možná tenkrát ještě z videopůjčovny. Ten první dabing a asi je jedinej, tak to ještě úplně dobře nenamluvili. Jsou tam ještě slyšet hlasy amerických herců ale ten český dabing je prdel, zvlášť u postavy Rona Gradyho (Robert Rusler) - Ten dabér zněl jak buzerant ale vůbec nevím jak se ten dabér jmenuje. Prostě nějakej neznámej. Úryvek z dabingu jeho hlasu - Takhle on se ukájí a vytlouká buzerantský putyky, takový kluci jako si ty se mu líbí. Hele co ta tvoje bohatá kočička? Děláš jí to každou noc? 🤣 Buzerantský putyky a sám mluvil jak teplouš :D A takhle ten dabér zní furt po celej film jak největší buzna :D Grady měl v pokoji dobrej plakát Stray Cats. Lisa (Kim Myers) byla sexy, pro tu jsem měl slabost. Líbil se mi ve filmu Clu Gulager v roli otce Jesseho (Mark Patton). A stejně jako pátý díl Pátek třináctého, je tenhle díl Freddyho ze stejnýho roku jako horor Návrat oživlých mrtvol a hraje v něm další herec z Návratu - Clu Gulager. Atmosféra pořád dobrá, gore a efekty taky ujdou. S dvojkou jsem spokojenej. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Chcem ti pomôcť." - "Pomôž sám sebe, sráč." Príšerné. Odporúčam podať žalobu za hanobenie značky. K fantastickej jednotke sa hlási len snový prológ s autobusom (a Englundovým civilným cameom), inak je celá dvojka úplne mimo kotol. Ako-tak to z posledných síl biedne zachraňuje aspoň hŕstka nechutností (dosť masívna scéna na záhradnej slávnosti, kedy akoby si tvorcovia uvedomili nízky bodycount a tak sa ho snažili behom jedinej scény rýchlo dohnať) a sem-tam sa mihnúci Freddy (ktorý je tu ale prekvapivo málo, ak vezmeme do úvahy, aké dobré ohlasy mal v jednotke, takže logika by velila, že v pokračovaní ho bude dvakrát tak viac). ()

Galerie (118)

Zajímavosti (26)

  • Natáčení probíhalo od 26. června do srpna 1985 v Kalifornii. (Varan)
  • Expert na špeciálne efekty Kevin Yagher nahradil v pokračovaní Davida B. Millera, ktorý stvoril Freddyho (Robert Englund) masku. Yagher mal len niekoľko fotografií a pôvodný film, aby sa popasoval s Freddyho podobou. Preto si na pomoc zobral fotografie obetí požiarov a na ich základe navrhol Freddyho výzor. (beso74)

Reklama

Reklama