Reklama

Reklama

Epizody(8)

Osemdielny taliansky televízny seriál o životnej púti presláveného stredovekého cestovateľa a objaviteľa. (oficiální text distributora)

Recenze (82)

tahit 

všechny recenze uživatele

Je mnoho úskalí, které TV seriály trpí, ale tento převyšuje všechny ostatní, co jsem viděl. Kouzlo a síla tohoto seriálu jsou v tom, že je nesmírně životným a fascinujícím zážitkem obsahující všecky filmové atributy, ale především exotičnost prostředí a duchovní rozměr. Pro mě dosud nepřekonaný filmový zážitek. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

O Marcovi Polovi sa toho veľa nenapísalo, nenatočilo. Kto vie prečo, možno mali na kásting príliš málo šikmookých. Preto som sa s veľkou vďakou obrátil na tento seriál. Nepopierateľne je zdrojom hodnotných informácií o jeho živote, také, o ktorých vám v škole nepovedali. Väčšinou sa totiž tento cestovateľ na hodinách dejepisu len taktne obíde s poznámkou, že bol v Číne a napísal dielo Milión, nie je na neho čas. Seriál sa podľa môjho názoru až príliš zaoberá životom u chána, hoci aj to je veľký zdroj informácií, ale je to zase na úkor Marcovej púte, kde videl a zapísal mnoho faktov a udalostí, zaujímavostí. Trochu mi vadil Marco zahraný Kenom Marshallom, v istých chvíľach tam pôsobil ako svätec, až som si kontroloval, či nepozerám náboženský program. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Rozumná délka seriálu, vynikající výprava, krásná hudba (Ennio Morricone), pro ženy přitažlivý kukuč páně Marca a smysluplný děj. Dohromady smícháno a naporcováno do 8 dílů, ve kterých režisér Montaldo nabízí divákovi jeden z mála seriálů, které nevznikají zbytečně. Poučný i zábavný, takový je Marco Polo. ()

Rattus Rattus 

všechny recenze uživatele

Velkolepá výprava, výborné herecké výkony a obsazení, bohužel v některých scénách značně zdlouhavé, facelift z rukou střihače by neuškodil. Seriál jsem viděl po mnoha letech v originálním znění (cca před dvěma lety), ale původní český dabing je špička, naštěstí nedošlo k vytvoření nového dabingu (pochvala distributorovi). Abych nezapomněl, fenomenální soundtrack od Ennia Morriconeho. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Výborný historický seriál popularizující jednu velkou historickou postavu západní civilizace, který patřil k tomu nejlepšímu, co se vysílalo v Československé televizi před rokem 1989. Úžasně výpravný (a asi na italské poměry i nákladný), skvěle herecky obsazený (včetně mezinárodních hereckých hvězd - Leonard Nimoy, F. Murray Abraham, Denholm Elliott...) a s tak podmanivou a sugestivní hudbou Ennia Morriconeho, že takového Vangelise v Dobytí ráje hravě strčí do kapsy. Seriál Marco Polo je ale vlastně více než hraný film takový imaginární historický cestopis, skoro až s encyklopedickými rozměry života, doby a cesty slavného cestovatele. A jediná má výtka zní - občas (ale opravdu jen málokdy) sklouzává tenhle seriál od dějovosti k popisnosti, rozměrů třeba zrovna italských filmových neorealistů to ale nedosahuje:-) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama