Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámá zákeřná civilizace podniká nepřátelské útoky na planetu Zemi. Jejich mysl je ovládaná vetřelcem, který žije v jejich těle. Americká armáda v čele s generálem Hammondem je nucena pomocí Stargate SG-1 vyslat záchrannou jednotku, vedenou plukovníkem Jackem O'Neillem, na planetu Abydos. O'Neillovi se hrozbu podaří částečně odvrátit, ne však na dlouho... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (105)

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Docela solidní návaznost na Emmerichovu Hvězdnou bránu, ikdyž z filmu je jasné na první pohled, že jde o TV film, takže brát to jako plnohodnotný film nejde, už jen pro ty směšné kulisy, nic moc herce, ale na druhou stranu jak už jsem zmínil tento film dobře navazuje na původní film a tvoří nový směr ke vzniku seriálu, kterému jsem se vždy oklikou vyhýbal, ale dnes jsem to prolomil a zkoukl tento pilotní film k tomuto dnes již kultovnímu seriálu a musím uznat, že to je slušné sci-fi, ikdyž nevím, že by ze mě někdy byl skalní fanoušek, ale uvidím jak na si u mě povede seriál samotný. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný úvod do Hvězdné brány, který sice může trochu plést hlavu tomu, kdo neviděl film z roku 1994, protože zdejší události na něj přímo navazují a postavy samozřejmě hrají jiní herci (až na výjimky), ale to vůbec nebrání tomu, abyste si sledování užili dosyta. Pilot nám vlastně na ploše celovečerního filmu představí všechny důležité postavy a základní premisu bez jakýchkoliv zbytečných odboček. Bravo. ()

Reklama

mpet 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak se z tohohle stal film, neboť co si pamatuju, tak to prostě byli jen první dva díly seriálu. Hodnotím všemi pěti hvězdami, neboť toto hodnocení dávám i seriálu a jakožto první díl tohoto velkolepého díla si to zaslouží stejné hodnocení, ačkoliv musím připustit, že první první půlka byla docela nudná, ale od té doby už je to jedna velkolepá jízda, která se jen tak neokouká a která má velmi dlouhé pokračování. ()

Filatov 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Otvíračka k dlouhé a hlavně kultovní sérii Stargate SG-1 dopadla na TV film úplně skvěle. Tématika Hvězdné brány pokud jste fanoušek vás prostě chytne a cestování červí dírou po vesmíru vás naprosto pohltí tak jako mě. Vizuálně výtečné bez do očí bijících chyb a jako pilotní film zcela postačující příběh pro otevření tohohle seriálu. Takže pokud vás tohle chytlo tak "otevřte iris" a vzhůru do sledování seriálu! ()

PEZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V podstate úvodné dva diely seriálu, ktorý priamo nadviazal na veľký hollywodsky film. Pilot trpí očividne malým, televíznym rozpočtom, no na druhú stranu prekvapuje nahotou v jednej scéne, ako aj dobrým výberom hercov. Neveril som, že Richard Dean Anderson by zvládol nahradiť Kurta Russella (predsalen MacGyver bola úplne iná úloha), ale čudujsasvete, podarilo sa mu to. Slušný vstup do seriálu, ale to najlepšie nás ešte len malo čakať. Nikto ešte vtedy nemohol tušiť, aká veľká sága započala a že sa seriál bude točiť neuveriteľných 10 rokov. 7/10 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Na Hvězdné bráně z původního filmu se objevilo celkem 39 symbolů. Na bráně použité v tomto seriálu bylo symbolů o jeden méně. (Terva)
  • Pilotní epizoda měla rating R (mládeži do 17 let bez přítomnosti dospělého nepřístupná). (HellFire)
  • Když O'Neill (Richard Dean Anderson) pozve Daniela (Michael Shanks) k sobě domů, můžeme nad krbem spatřit stříbrnou hvězdu – třetí nejvyšší vojenské vyznamenání udělované za mimořádnou odvahu v boji proti nepříteli Spojených států. (HellFire)

Reklama

Reklama