Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámá zákeřná civilizace podniká nepřátelské útoky na planetu Zemi. Jejich mysl je ovládaná vetřelcem, který žije v jejich těle. Americká armáda v čele s generálem Hammondem je nucena pomocí Stargate SG-1 vyslat záchrannou jednotku, vedenou plukovníkem Jackem O'Neillem, na planetu Abydos. O'Neillovi se hrozbu podaří částečně odvrátit, ne však na dlouho... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (105)

Terva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní film k sérii Stargate, který volně navazuje na celovečerní film Hvězdná brána z roku 1994. CITÁT - Tak že ten muž co vypadal jako Ra přišel jinou branou??.................... Líbí se mi, že masky "vetřelců" nemizí jen tak někde za hlavou, ale prostě se jen otvírají - to je chvalitebné, než nějaké digitální mizení. CITÁT - Mám alergii na cestování bránou............ Vidíme zde i první setkání a seznámení s Tealcem. Protože jsem viděl i tu prodlouženou a přepracovanou režisérskou verzi, měním hodnocení na čtyři. ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Docela solidní návaznost na Emmerichovu Hvězdnou bránu, ikdyž z filmu je jasné na první pohled, že jde o TV film, takže brát to jako plnohodnotný film nejde, už jen pro ty směšné kulisy, nic moc herce, ale na druhou stranu jak už jsem zmínil tento film dobře navazuje na původní film a tvoří nový směr ke vzniku seriálu, kterému jsem se vždy oklikou vyhýbal, ale dnes jsem to prolomil a zkoukl tento pilotní film k tomuto dnes již kultovnímu seriálu a musím uznat, že to je slušné sci-fi, ikdyž nevím, že by ze mě někdy byl skalní fanoušek, ale uvidím jak na si u mě povede seriál samotný. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No na tohle se ještě dalo koukat. Hlavně začátek ušel, pak už jen nevýrazné tv sci-fi v levných kulisách stejně jako celý po něm jdoucí seriál, jehož fanouškem jsem nikdy nebyl a platí, že ani původní film pro mě není žádný velký kult. No aspoň jsem se dozvěděl kde se vzali ti Gualoudi kteří tam pak strašili v každém dílu.40% ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Emmerichovu Hviezdnu bránu mám rád a toto na ňu nadväzuje a navyše to ma vysoké hodnotenie, takže som sa na film celkom tešil. Lenže z každého kúsku tohto "filmu" priam kričí lacné TV spracovanie. Vizuálna stránka mi ešte vadí najmenej, mám skôr na mysli scenár, herecké výkony a najmä dialógy. Pri niektorých hláškach, ale aj pri niektorých "dejových zvratoch" som dostával záchvaty smiechu. Pred pozretím tohto pilotného filmu som ešte koketoval s myšlienkou, že by som si pozrel aj nejaké epizódy seriálu. Pri sledovaní filmu ma ale chuť prešla, to by som pri tom asi zošalel. Škoda, myšlienka rôznych hviezdnych brán do rôznych svetov mala celkom slušný potenciál. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V podstate úvodné dva diely seriálu, ktorý priamo nadviazal na veľký hollywodsky film. Pilot trpí očividne malým, televíznym rozpočtom, no na druhú stranu prekvapuje nahotou v jednej scéne, ako aj dobrým výberom hercov. Neveril som, že Richard Dean Anderson by zvládol nahradiť Kurta Russella (predsalen MacGyver bola úplne iná úloha), ale čudujsasvete, podarilo sa mu to. Slušný vstup do seriálu, ale to najlepšie nás ešte len malo čakať. Nikto ešte vtedy nemohol tušiť, aká veľká sága započala a že sa seriál bude točiť neuveriteľných 10 rokov. 7/10 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Pilotní epizoda měla rating R (mládeži do 17 let bez přítomnosti dospělého nepřístupná). (HellFire)
  • Když O'Neill (Richard Dean Anderson) pozve Daniela (Michael Shanks) k sobě domů, můžeme nad krbem spatřit stříbrnou hvězdu – třetí nejvyšší vojenské vyznamenání udělované za mimořádnou odvahu v boji proti nepříteli Spojených států. (HellFire)

Reklama

Reklama