Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámá zákeřná civilizace podniká nepřátelské útoky na planetu Zemi. Jejich mysl je ovládaná vetřelcem, který žije v jejich těle. Americká armáda v čele s generálem Hammondem je nucena pomocí Stargate SG-1 vyslat záchrannou jednotku, vedenou plukovníkem Jackem O'Neillem, na planetu Abydos. O'Neillovi se hrozbu podaří částečně odvrátit, ne však na dlouho... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (105)

Krocan505 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi kvalitní začátek úžasného seriálu, který krásně navazuje na stejně dobrý film. Oproti filmu mě přijde že jsou zde lépe zahrané postavy, jinak stále jako ve filmu geniální příběh a hudba. Efekty jsou trochu horší ale ten kdo zná Star-Gate podrobně ví že může být i hůř, ale co má být i tak jsem si ten seriál užil a stále užívám (i když až tam naběhnou strašit Oriové tak to kvalitu ztrácí), efekty nejsou všechno a dnes mi to dokazuje čím dál více snímků. Za poslední dobu jsem neviděl žádné dobré propracované Sci-Fi jako toto, sice ano efekty ty dnešní mají lepší ale tím to hasne. Za mně jeden z nejlepších seriálů své doby, dokáže konkurovat i Star Treku, takhle má vypadat správné Sci-FI. ()

Myrddin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snad nejhorší pilotní film, co sem viděl, docela se i divim, že to mělo dostatečnou sledovanost na to, aby začal ten seriál, kterej kdyby se po tak třetí sérii nezlepšil, tak by to byl snad nejhorší sci-fi seriál historie. Jinak, tenhle film nemá vůbec nic vlastního, kopírujou tam hudbu a fórky z původního filmu, Daniel Jackson má jako vypadat jako ten původní, ale ani trochu ho nepřipomíná, natáčelo se to někde v lese, protože neměli prachy, aby tam dali poušť, co se týče kostýmů, nikdy bych neřek, že byly použitý na seriál natáčenej od roku 97, tipnul bych je na nízkorozpočtovej seriál tak z první republiky. Tenhle film obsahuje snad všechno, co u filmů nemůžu vystát. dávam 1* asi snad jedině za to, že sem to vydržel a nepoblil sem se... ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný úvod do Hvězdné brány, který sice může trochu plést hlavu tomu, kdo neviděl film z roku 1994, protože zdejší události na něj přímo navazují a postavy samozřejmě hrají jiní herci (až na výjimky), ale to vůbec nebrání tomu, abyste si sledování užili dosyta. Pilot nám vlastně na ploše celovečerního filmu představí všechny důležité postavy a základní premisu bez jakýchkoliv zbytečných odboček. Bravo. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dr. Daniel Jackson a O´Neil jsou zpátky. Kdžyž jsem zjistil, že se tohle chystají dávat na naší komerční nejmenované stanici, byl jsem nadšený. Samozřejmě jsem si to nemohl nechat ujít a vlastně od té doby jsem se začal těšit na každou neděli dopoledne. Jenže, to by nebyla tv hnova aby zase něco neposr... Po několika dílech, bylo vše přesunuto do odpoledních časů v týdnů. Proto jsem logicky neviděl všechny díly a zájem o hvězdnou bránu opadal, protože tenhle seriál je opravdu nutné brát jako celek. Záchranou se o něco později stal internet, kdy jsem si dopřál všech dílů v libovolné dni a čase. Děti bohů platí za skvělý pilot, který připravil a vyšlapal cestičku pro seriál Hvězdná brána. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Toto už nie je tak fascinujúce ako prvá Hviezdna brána. Je to pre mňa taká lacná fantasmagória. Už od začiatku som si vravel, čo za trápnosť to je, ako to môže tak naivne a hlúpo začínať a ono sa to tiahlo celý diel. Hudba bola omnoho výraznejšia než celý film. Po púšti prišli hory a pripadal som si, ako keby Egypt striedala Aljaška s akýmsi Stonehengeom. Po tomto pilotnom filme som si povedal, že pokračovanie v nejakom seriáli už vidieť nemusím, teda skôr nechcem, bola by to strata času. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Vaitiare Hirshon (Sha're) souhlasila, že se v jedné ze scén obnaží, ačkoliv se domnívala, že ji kamera bude zabírat pouze od pasu nahoru. Když po ní producenti později požadovali, aby podepsala souhlas s tím, že se objeví v záběru zcela nahá od paty až k hlavě, Hirshon souhlasila pouze pod podmínkou, že záběr potrvá pár vteřin. Celá scéna byla do pilotní epizody přidána pro to, aby ke sledování přilákala více diváků. (HellFire)
  • Na Hvězdné bráně z původního filmu se objevilo celkem 39 symbolů. Na bráně použité v tomto seriálu bylo symbolů o jeden méně. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno