Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Uznávaná britská dokumentaristka Jeanie Finlayová získala jedinečný přístup na natáčení dosud nejambicióznější a nejkomplikovanější série úspěšného seriálu Hra o trůny z produkce HBO, kde strávila celý rok. Dvouhodinový dokument Hra o trůny: Poslední hlídka, jehož premiéra bude uvedena týden po definitivním konci seriálu, se noří do bahna a krve, aby odhalil slzy i vítězství, které zapříčinilo převedení fantasy světa Západozemí do filmových studií, polí i parkovišť Severního Irska. Snímek je osobní, zblízka natočenou reportáží přímo z frontových zákopů produkce. Zachycuje nejen strasti ostrovního počasí, které herci a celý tvůrčí tým museli během natáčení podstupovat, ale vyjevuje i nervozitu z blížících se termínů či neutuchajícího zájmu fanoušků. Spíše než tradiční „Making of“ nabídne dokument zábavný, srdceryvný a intimní pohled do hořkosladkého světa tvůrců, kteří se musí rozloučit se svým životním dílem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (70)

VaHo 

všechny recenze uživatele

Chápu, že hrdiny tohoto díla má být celý ten zástup maskérů, kaskadérů, komparzistů, tesařů, kostymérů a já nevím čeho všeho ještě, ale přeci jenom – radši bych si spíš poslechnul, co říkají herci a samotní tvůrci. Chlápek, jehož práce je zasněžovat, je sice zajímavej, ale možná jen tak na dvě minuty… na nějakých 10 minut je to už fakt moc. Nicméně je zajímavé vidět výrobu osmé řady z tolika různých úhlů pohledu, a o to víc zamrzí celý ten (někdy až naprosto nesmyslný) hate. Jinak díky za Vladimíra Furdíka. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Zas takový zázrak tenhle dokument není. Každopádně společné čtení scénáře byla top scéna, která co se týče napětí a emocí patří k tomu nejlepšímu, co tenhle seriál nabídl. A že toho nebylo málo. Jinak dokument až moc stojí na takových těch vedlejších pracantech jako sypač sněhu, kostymérka atd, a to už z principu prostě tak zábavné ani být nemůže. Škoda teda, že víc prostoru nedostali ti herci. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Je úžasné vidieť, ako sa to celé pripravovalo. Najsmutnejšie je, že dokument o natáčení je oveľa lepší než záverečná séria celého seriálu, ktorá bola historicky asi najhorším zakončením niečoho tak veľkolepého, to budem ešte dlho predychávať. Objavia sa aj obaja vinníci tak amatérskeho konca. Až mi bolo divné, ako tí herci tam čítali scenár a nebolo im divné, že je to na hovno. Kit Harrington sa dokonca rozplače, pretože má zabiť Daenerys, tak to mi ho vyndej. Benioff a Weiss môžu navždy už len olizovať rapavú pätu v otvorenej sandále pána spisovateľa Martina. Vzhľadom na ich neschopnosť by bez neho seriál skončil asi po troch častiach. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, anebo naopak nešťastný nápad, nesoustředit se toliko na hlavní hvězdy celé show, nýbrž natočit GoT dokument z pohledu vedlejší herecké skvadry aka pološíleného fanouška seriálu? Za sebe říkám, že scény s Emilií, Kitem a ostatními na mě působily mnohem intenzivněji, a prostoru, věnovanému no name tvůrčím posilám, moc nerozumím... Protože co dělá například ze všech dokumentů LotR/Hobbit tak neskutečně adorovanou záležitost? Je to přímý kontakt se členy Společenstva/trpaslíky! Kýžený efekt nicméně HBO naplnilo, a chci si celý seriál pustit co nejdříve znovu, pěkně od začátku. A pořád jsem nepřestal doufat v tu ultimátní blu-ray edici s miniaturou Železného trůnu. Našetřeno mám. Čekám. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Určite zaujímavý dokument pre toho, kto ma rad GoT, ale kvalitami prsteňovej trilogii nesiaha ani po členky. Na to, že to ma 2 hodiny je tam malo hlavných hercov a priveľa nezaujímavých komparzistov, maskérov, kostymérov a iných zbytočných ľudí, čiže kto čaká rozlúčku s hercami tu nedostane. Na druhu stranu Vlado Night King potešil. 75% - 4* ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Během scény, kdy je Vladimír Furdik (Noční král) maskován na svou postavu, můžeme slyšet, jak si herec v dlouhé chvíli pouští českou písničku „Podvod“ od Jana Nedvěda. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama