Reklama

Reklama

Lokomotiva Tomáš

(seriál)
  • Česko Mašinka Tomáš (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

LOKOMOTÍVA TOMÁŠ je nadčasový televízny seriál, natočený podľa knižnej predlohy známeho autora reverenda W. Awdryho, ktorý písal príbehy o mašinkách pre svojho syna ako rozprávky na dobrú noc. Jednotlivé príbehy sledujú dobrodružstvá trúfalej parnej lokomotívy menom Tomáš a jeho priateľov na vymyslenom ostrove Sodor, kde všetky veci majú svoju vlastnú osobnosť a život. Tomášov svet je krásne idylické miesto a jeho obyvatelia poctiví a dobrí ľudia alebo mašinky, ktoré sa neboja žiadnej práce. Vďaka seriálu LOKOMOTÍVA TOMÁŠ sa deti môžu naučiť ako riešiť rôzne životné situácie ktoré ich môžu niekedy stretnúť. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Petike 

všechny recenze uživatele

Absolútne nechápem tunajšie hodnotenie. Je pravda, že série z posledného desaťročia sú už o ničom a idú len zo zotrvačnosti, ale na série z 80. rokov mi nesiahajte ! To bola echtovná a šarmantná kvalitka, plná milých a prívetivých postáv a veľmi poctivej filmárskej práce s modelčekmi. Lepší železničný večerníček si neviem predstaviť. ()

isabellac 

všechny recenze uživatele

Tento dá se říci večerníčkový seriál popisuje v krátkých příbězích dobrodružství mašinky Thomase a jeho přátel na fiktivním ostrově Sodor. Jednotlivé příběhy jsou krátké a zajímavé, vždy uvozovány a ukončeny chytlavou znělkou. Atraktivitě počátečních sérií navíc přispívá krásný hlas jak Michaela Brandona, tak hlavně Ringo Starra, který je úžasný. Díky pozdním sériím ubírám jednu hvězdičku, "modernizace" seriálu dle mého názoru neprospěla. V českém znění jsem nikdy neviděla - nemohu tudíž hodnotit, ale anglická verze patří k těm kvalitnějším programům pro děti (syn byl naprosto závislý a já se ráda dívala s ním). Trochu mimo mne jdou hodnocení typu - pro děti možná dobré, na můj vkus dětinské apod. Nějak jsem nezaznamenala, že by byl seriál určen pro dospělé ;-). ()

Reklama

Colour 

všechny recenze uživatele

Táto rozprávka je tak infantilná preto, lebo jej cieľovou zložkou je 1 - 8 rokov. Pre deti neškodné, pre dospelých vražedné. Kto to tu hodnotí, že je prekvapený, že ho to nebaví, zrejme zaspal svoj vek. Ako malé 6 - ročné dieťa som to mala v celku rada (chvalabohu v tom čase som to pozerávala bez zvuku :-)) ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Důvod, proč jsem dal pouze jednu hvězdičku je, že jsem na to koukal jako dítě. Lokomotiva Tomáš mě prostě nějak děsil a znělka mi stále hraje v hlavě, když na ten seriál jen kouknu. Nemyslím si, že je to špatný seriál, má to skvělou zápletku, zajímavé děje, ale moc se omlouvám... Tomáš není můj šálek čaje. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Nedrcneš nárazníkem do cizí lokomotivy. Falešně nezahvízdáš. Neprojedeš návěstidlo v poloze Stůj! Nenacouváš do depa bližního svého. A když, tak nezapomeň včas táhnout! Měj vždy plný tendr. Nikdy nenaber zpoždění. Neber revizorovo jméno nadarmo. Cti přednostu svého i slečnu výpravčí a v kupé první třídy jim dopřávej časté ojíždění. Nevypustíš nikdy úplně páru. Ne bez posledního pořádného zahvízdání... ________ Jo, a náš syn Tomáše samozřejmě miluje. Takže tenkrát v Anglii jsme Thomas Land (součást zábavního parku Drayton Manor) navštívit prostě MUSELI. Tam to hvízdalo! :-) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (17)

  • Diesel je černá lokomotiva British Rail Class 08. (Maulincio)
  • Donald a Douglas (č. 9 a 10) jsou černé lokomotivy Caledonian Railway 812 Class. (Maulincio)
  • Henry (č. 3) je zelená lokomotiva LNER Gresley Class A1/A3. (Maulincio)

Reklama

Reklama