Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební komedie o tom, jak udržet čtyřicet holek na řetězu.  Veselé příběhy ze života dospívajících dívek a chlapců jsou doplněny krásou dívčího sborového zpěvu, emocionálně zesílenou rafinovaně zvoleným prostředím, ať již Prachovských skal nebo soboteckého Humprechtu. Ústředním motivem je rivalita dvou sólistek sboru a jemně naznačené nebezpečí dětského „primadonství“. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (48)

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Moc hezký dětský film!!! Milovníky loveckého zámečku Humprecht bych chtěl upozornit, že ve filmu je několik záběrů, na kterých skutečný průvodce předvádí unikátní několikanásobnou ozvěnu. Předvedení tohoto pozoruhodného akustického jevu jsem se jinak nedočkal ani na DVD, které se dá na zámku Humprecht koupit, což považuji za velký nedostatek zmíněného DVD. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to hudební komedie - respektive komedie o trampotách dívčího sboru na soustředění, tak jsem se celkem dobře bavil, protože nejsem zrovna muzikální typ. Dětští herci jsou celkem sympatičtí a dospělí ještě víc, především Zdeněk Řehoř i Broňa Poloczek. Líbí se mi i prostředí, kde bylo natáčeno - Jičín a skalní města v jeho okolí ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Já tuhle hudební komedii mám docela rád :-) Prvně ji produkovala ČST Ostrava, kulisy vysokých pecí nejde přehlédnout a za druhé i další výběr exteriéru v okolí hradu Trosky, nebyla určitě vůbec špatná volba. K oběma místům mám svůj osobní vztah a vzpomínky, proto si je rád tímto filmem nechám připomínat. No a atmosféra okolo dívčího pěveckého sboru, taky není k zahození, takže sledování této oddechové komedie, určitě nebude špatná volba, třeba na pošmourné nedělní odpoledne. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Film považuji za velmi zdařilý a nezdá se mi nijak přehnaně sentimentální, jak upozorňuje Tsunami_X . Výborně tam zpívají a k perfektně vystřižené písni v síni humprechtského zámku Ave Maria od Bacha v Gounaudově úpravě nemůže snad být námitek. Od Schuberta je taky vynikající, ale osobně si raději, byť neuměle, zazpívám tu Gounaudovu. Poběží-li někdy tento film v TV, znovu se na něj rád podívám. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další z né přiliš často uváděných filmů pro děti. Příběh je spíše nudný o jednom sboru co jede na soustředění. A dvou dívkách co pějí hlavní hlasy (jedna z nich nám ukáže i prsa na dětský film celkem odvážný) a ty se mezi sebou moc nesnesou či spíše jedna z nich. Na můj vkus je tam až moc toho zpívání. Humorná stránka příběhu je celkem dobrá, třeba B.Poloczek nebo L.Tokoš jsou dobří, ale jinak spíš podprůměr. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Filmovalo se na zámku Humprecht u Sobotky, v Jičíně, Frýdlantu, Mladé Boleslavi, Kroměříži, Skalici, Teplickcýh skalách a v Hřensku u Dolského mlýna. (M.B)
  • Texty k písním, které zpívá dívčí sbor (včetně „Písně z konce století“), napsal Ondřej Suchý. (HonzaBez)

Reklama

Reklama