Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chudý muzikant se zlatým srdcem, který putuje po kraji a písničkou si vydělává na skromné živobytí pro početnou rodinu, se jednoho dne rozdělí o poslední kousek chleba, ačkoli mu kručí v žaludku hlady. Jako odměnu za dobré srdce dostane od kouzelného dědečka čarodějný ubrousek, na kterém se na požádání objeví ty nejvybranější pochoutky. Než si jej však stačí pořádně užít, ukradne mu ho lakomý krčmář, který má všechno, ale chce ještě víc. A protože mu kouzelný ubrousek nestačí, okrade důvěřivého muzikanta také o oslíka, z něhož se sypou dukáty. Toho nešťastný chudák dostal od dědečka jako náhradu za ztracený ubrousek. Jenže nebyla by to pohádka, kdyby se všechno neobrátilo v dobré. A tak je nakonec muzikant spravedlivě odměněn a lakotný hostinský třetím dědečkovým darem po zásluze potrestán. (TV Nova)

(více)

Diskuze

Dvorik

Dvorik (hodnocení, recenze)

V zajimavostech je uvedeno, ze je to natoceno podle Erbena - Kouzelne dary. Zadna takova pohadka ale neexistuje (nic jsem o ni na internetu nanasel). Puvodem je urcite Osel, stul a hul od H. C. Andersena.

Lojz@

Lojz@ (hodnocení, recenze)

Pohádkový příběh debila, kundomrda a nefakačenka, alkoholika pohádkového, okrádající bohatého kapitalistu mající prosperující hospodu, s užitím mocného nástroje typu obušek, poskytnutý agentem StB s krycím jménem Dědek a maketou osla...

na příspěvěk reagoval LAZARUS111

Příspěvek byl smazán administrátorem.

hronik

hronik (hodnocení, recenze)

Vis co budes mit dnes k obedu...vzduch omasteny vetrem.Klasicka nadherna pohadka ktera pohladi.Bejvl,Pesek no proste parada..

Stocki

Stocki (hodnocení, recenze)

Jitrnici jakou svět neviděl...Tato pohádka nemá chybu,hostinského smích a závěrečný sado-maso mluví samo o sobě...

Valentýna

Valentýna (hodnocení, recenze)

klasika, prostě klasika. Skvělý kus filmařské, animátorské a herecké práce (co třeba Peškova pantomima s neviditelnou jitrnicí), dětem velmi přístupné (tu pohádku miluju od okamžiku, co jsem začala brát rozum) a dospělým taktéž stravitelné. A ten obušek, animovaný bez použití počítačových a kdovíjakých jiných speciálních efektů, mi i v dnešní době animovaných armád připadá velmi realistický.

Reklama

Reklama