Reklama

Reklama

Chlap na střídačku

Trailer 2

Obsahy(1)

Již patnáct let št'astně vdaná Zuzana jednoho dne zjistí, že má její manžel Jiří delší dobu poměr s jinou ženou. Zuzana neváhá a rozhodne se svou sokyni Lenku navštívit a učinit jí tak trochu netradiční návrh. Její plán je přímo skandální. Navrhne jí totiž, že si rozdělí péči o Jirku a udělají z něj tak chlapa na střídačku. Lenka nakonec souhlasí a obě ženy představí tento nový způsob života Jirkovi. Tedy spíše ho postaví před hotovou věc. Co se všem zdá zpočátku jako perfektní plán, tedy jeden týden se svou ženou, ten druhý zase s milenkou, se nakonec může ukázat jako noční můra pro všechny. (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (226)

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Kam se poděly klasické české komedie, které naší tvůrci kdysi uměli? Kam? Je mi líto lidí, kteří na tohle "dílo" šli do kina a dali peníze za lístky. České komedie se už nějaký ten čas ubírají spíše cestou sexistických vulgarismů a vtipů, místo cestou milého příjemného českého humoru. A že je v historii české komedie z čeho vybírat. Tento film má vcelku netradiční zápletku (převzatou z francouzské komedie Garde alternée) i celkově dobré obsazení. Tedy dobrý základní materiál a herecký potenciál. Co se ale hrubě nepovedlo je celkové ztvárnění. Nevěrný manžel Jiří je vykreslen jako ten chudák, kterému ubližují ženy. Naopak ženy, které podvádí, jsou ty zlé mrchy. Fajn může být, kdyby to bylo alespoň vtipné. Nebylo. Nejvtipnější mi přišla pouze scéna v tramvaji a Zuzanino diktování vášnivé smsky, a závěrečná scéna Jiřího na vozítku pro invalidy. Jinak nuda, šeď, kterou nevytrhla ani matka Zuzany v podání paní Janžurové. U této postavy byl opět velký potenciál, ale bohužel nakonec úplně zabitý. Dalším mínusem filmu jsou děti Zuzany a Jiřího. Beru, že dcera byla v pubertě a mohla tak držkovat na všechno a všechny, ale proč aspoň ten malý kluk nebyl v pohodě? Řekne babičce, že vypadá hnusně; poté tátovi, že bude strkat pindíka do pipinky té paní....Proč, nechápu jaký to mělo dějově smysl, a proč nemohl mít aspoň nějaké dětské milé hlášky? Achjo. Od postavy Jiřího jsem čekala, že bude větší alfa samec, a ne moula, který sebou nechá takto orat. Zuzana a Lenka byly vylíčeny celkem fajn, ale chtělo to ještě více akce v jejich podání. Takže co napsat závěrem.... Pokud se hoooooodně nudíte, a jste třeba nemocní nebo nevíte co s časem, podívejte se na tenhle film, ale věřte, že se příliš nepobavíte a ztratíte cca 2 hodiny svého života. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že Homo sapiens je ze své podstaty monogamní, ani, že je dostatečně moudrý, aby dokázal žít polygamně. Tento neustálý rozpor stojí za hlubší probádání a nemusí jít nutně o filozofické disputace. Humor zde zvolený není bohužel šálkem mého čaje. Mnohem zajímavější mi připadal Dámský gambit  s Tomášem Matonohou a skvělou Terezou Duchkovou. ()

Reklama

Shitonit

všechny recenze uživatele

Miluju české komedie posledních let, miluju na nich zejména to, že od nich nic nečekám, nevyhledávám je pro jejiich multitrapnost kombinovanou s depresivnímy výkřiky do tmy, miluju je pro jejich přímočarou touhu dostat lid do kin, narvat do lidu popcorn, zalejt mozeg colou a následně si s lidem tristně vytřít prdel slibem, že již brzy se vynoří odnikud další neskutečná píčovina. Miluju je a díky lásce k českým filmům mám občas o něco více času, neboť se na ty kokotiny už ani nedívám, čímžtopádem tím na konec chci dodat, a tím jsem měl asi začít, Za točbu novodobých českých komedií by měl být ukládán trest navěky hnít v kinematografickým pekle s hlavou strčenou v Satanově řiti. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno už dlouho jsem neviděl tak trapnou komedii. Už od samého začátku je jasné, že tohle bude opravdu peklo, kdy i přes relativně slibné herecké obsazení se nedočkáme prakticky žádného kvalitního humoru, pouze několika nevkusných sexistických narážek, ze kterých mi bylo opravdu stydno. Snad jediná věc, co stojí za zmínku, je celkem příjemná uvolněná atmosféra a náš nejlepší poprcávač Jiří Langmajer, kterému tyhle role prostě jdou. Jinak ale vůbec nechápu, proč měl někdo potřebu něco takového točit. Tohle je přesně jeden z důvodů, proč je naše kinematografie přesně tam, kde je. 1/10. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Velice by mě zajímalo, co za účinkování v téhle... věci Langmajerovi, Chýlkové a paní Janžurové slíbili. Jestli populární a skutečně dobré herce zaujala možnost vyzkoušet si remake francouzské komedie, nebo spíš možnost totálně se odvázat a improvizovat na vděčné téma milostného trojúhelníku. Tohle přece nemohlo mít opravdový scénář. Tak amorální bizár, že jsem se několikrát zasmála nahlas. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Film je remakem francouzské komedie Garde alternée (2017). Režisér Petr Zahrádka si původní scénář pouze poupravil. Oba filmy mají i podobné plakáty. (Bernyz)
  • Film se odehrává v Praze a na závěr krátce na nejmenovaném venkově. Natáčení kromě Prahy dále probíhalo v Králově Dvoře, na usedlosti Hole a na dalších místech v obci Svrkyně, v Černošicích a Berouně. Film byl natočen za 19 dní. (noelcoward73)

Reklama

Reklama