Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skoro idylická vesnice: Bratří Bucharovi mají úplně rozdílné zájmy. Mladší Tom chová holuby a středoškolák Dan mu je svým bubnováním plaší. Dětský příběh je určený hlavně rodinnému publiku, ozvláštňuje hudobná exhibícia Michala Kocába. (oficiální text distributora)

Recenze (47)

waits 

všechny recenze uživatele

Sotva prumerny detsky film o venkovske kapele, vedene ukricenym teenagerem/bubenikem. Ten sice bubnuje ve stodole, ale kdyz se do toho pusti, zni to jako nejaka kapela z Prahy, coz pusobi trochu nepatricne. No, bodejt ne, kdyz se natacelo ve Svobodove studiu a do nastroju hrabnul Electrovox neboli Prazsky vyber po zakazu ziveho hrani. Vsak jsem taky mazal koupit si EP z filmu, i kdyz texty jsou hrozne a chut po nevydanem LP Straka v hrsti se nespravila ani nahodou. A proc probuh vsechny postavy ve filmu desne krici? ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Usmevny pribeh z vesnickeho prostredi o dvou velkych vasnich.Ktere z nich vsak prati vice te hudebni, hre na bubny ci pestovani holubu? Pani Simkove-Plivove se i toto povedlo,opet nas zavede do sveta deti, ktery nastesti vetsinou uznava jine hodnoty nez svet dospelich. Texty pisni Josefa Novotneho a Michala Cernika zdarile nahrali a nazpivali Michal Kocab,Michal Pavlicek a Vilem Cok. Poradny Bigbit se tim stal neodmyslitelnym rysem tohoto filmu. "Nekdy mivam za lubem ,ze se stanu holubem a poletam si elce pelce do pekelce nad dubem". V hlavnich rolich dvou bratru se predstavili starsi Dan - Miroslav Cermak a mladsi Tom - Radek Tec. Jitka Zelenohorská spolu s Pavlem Novym natocili v roce 1984 dva filmy, v kterych hraji jakozto manzelsky par.Pavlu Novemu role otce vyslovene sedi.Ten druhy film je od reziserky Renakove-Kralove Vyhravat potichu, opet z ne mestskeho prostredi.. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Zapomeň na obvyklou dětskou poetiku servírovanou paní režisérkou, i když i toho se zde dočkáme. Věra Plívová-Šimková versus Pražský výběr zkoušející ve stodole. Film o mládeži osmdesátých let, naplno se oddávající výběrovým rytmům, bizarně falzetovým zakončováním slov a prapodivnému tanci. Revoluční pohled na hudební kulturu podtrhuje vynikající soundtrack, podpořený skvělou závěrečnou tancovačkou v tomto stylu, napříč všemi generacemi. Film s atmosférou úletu jménem Čekání na Patrika, ale s daleko větší kvalitou scénáře. ()

juanpera 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu je tezke neco psat. Je to pro mnoho mych vrstevniku celkem kultovni film, ktery se musi chapat v souvislosti doby, kdy byl natocen a taky promitan. Vzpominam si na to kino zaplnene detmi ve veku 6 - 10 let a mezi nima skupinka sedmnactiletych blaznu, kteri prisli na muziku zakazaneho Prazskeho vyberu, ukriceneho Vildu Coka a Misu Kuklovou na koni. Takze pro mne hodne dobre vzpominky na detstvi a dospivani. Jinak to do sebe vse tak nejak zapadalo a dokonce na to slo i koukat. Takze melancholicky LIBI 80! ()

camper 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha filmů o dětech který ničím nevynikne, ale ani není pozadu za ostatními. Celý film podle mě plynul tak jak měl, ale na víc než na průměr nedosáhl. Co mi do filmu nepasovalo, byl násilný závěr, aspoň tak to na mě působilo. Další věcí, která stojí za zmínku u tohohle filmu je hudba, která se mi svým nástrojovým obsazením (dvě kytary a bicí) a jejím zvukem velice líbila. Horší bylo, když začal zpěv, což o to špatnej nebyl, ale je to místo, kde jsem ve filmu opět zpatřoval násilí, tentokrát ve formě přechodu k vyšším tónům. Možná se to někomu líbí, ale mě moc ne... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Na ozvučovaní je zaujímavé to, že pri postsynchronoch volili opačný postup. Spevák a gitarista Vilém Čok, ktorý naspieval všetky Danove (Miroslav Čermák) songy, prišiel nahovoriť aj celý jeho text. (Raccoon.city)
  • Exteriéry sa natáčali v Podkrkonoší v obci Sklenařice. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama