Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skoro idylická vesnice: Bratří Bucharovi mají úplně rozdílné zájmy. Mladší Tom chová holuby a středoškolák Dan mu je svým bubnováním plaší. Dětský příběh je určený hlavně rodinnému publiku, ozvláštňuje hudobná exhibícia Michala Kocába. (oficiální text distributora)

Recenze (47)

Stefi_836 

všechny recenze uživatele

Cením si každého filmu, kde dětští herci přirozeně hrají. A to je tento případ. Navíc hezky vykreslené i charaktery postav. Ten malý lakomý hajzlík soused mi fakt pil krev. Osobně být tou matkou, tak z těch jejich uhádaných kluků zpakatim. Hudbu od Kocába a Čoka absolutně nemusím, ale ve filmu mi nijak nevadila, spíš naopak, dobře  vykreslovala podstatu filmu. Kdyby tam neumřela ta zvířata, dala bych 5* ()

MannyBianco 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film jsem měl na kazetě a jako malý jsem se na něho rád díval. Avšak ani ne tak kvůli obsahu filmu, spíše kvůli Vildovi Čokovi, jeho zpěvu a hudbě, jenž zde byla hodně výrazná (M.Pavlíček + M.Kocáb). Jinak film na mě působil nemilým dojmem, prázdnotou života a celkovým nechutenstvím, zkrátka taková "ptákovina".... "jé, jé, jé, jé, neni to fraška, nesnáší mě můj vlastní bráška..." :D to jsem si vybal ihned, když jsem zde na to narazil :D ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

Sotva prumerny detsky film o venkovske kapele, vedene ukricenym teenagerem/bubenikem. Ten sice bubnuje ve stodole, ale kdyz se do toho pusti, zni to jako nejaka kapela z Prahy, coz pusobi trochu nepatricne. No, bodejt ne, kdyz se natacelo ve Svobodove studiu a do nastroju hrabnul Electrovox neboli Prazsky vyber po zakazu ziveho hrani. Vsak jsem taky mazal koupit si EP z filmu, i kdyz texty jsou hrozne a chut po nevydanem LP Straka v hrsti se nespravila ani nahodou. A proc probuh vsechny postavy ve filmu desne krici? ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Taková hovadina tu má 60%? To myslíte vážně? Co mě na filmu nejvíce odpuzovalo, že jej po celou dobu provází příšerná a primitivní hudba (nutno podotknout, že obecně hudebním filmům zrovna neholduji). Když k tomu připočtu takřka naprostou absenci děje, nesnesitelnou uječenost všech postav včetně vzteklého čokla (naštěstí ho v půlce filmu odkrágluje kůň) a fakt, že za celý film jsem se pořádně nezasmál ani jednou, nanejvýš asi ve dvou scénách mírně pousmál, nelze tomu udělit vyšší hodnocení než 1 * a 20%, což u normalizačních a tím spíš rodinných filmů běžně nedělám, ale tady nelze jinak. V podstatě se shoduji s názorem uživatele ostravak30. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Zapomeň na obvyklou dětskou poetiku servírovanou paní režisérkou, i když i toho se zde dočkáme. Věra Plívová-Šimková versus Pražský výběr zkoušející ve stodole. Film o mládeži osmdesátých let, naplno se oddávající výběrovým rytmům, bizarně falzetovým zakončováním slov a prapodivnému tanci. Revoluční pohled na hudební kulturu podtrhuje vynikající soundtrack, podpořený skvělou závěrečnou tancovačkou v tomto stylu, napříč všemi generacemi. Film s atmosférou úletu jménem Čekání na Patrika, ale s daleko větší kvalitou scénáře. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Na ozvučovaní je zaujímavé to, že pri postsynchronoch volili opačný postup. Spevák a gitarista Vilém Čok, ktorý naspieval všetky Danove (Miroslav Čermák) songy, prišiel nahovoriť aj celý jeho text. (Raccoon.city)
  • V době, kdy Pražský výběr (Michal Pavlíček a Michael Kocáb) skládal hudbu k tomuto filmu, sháněli nového bubeníka za emigrujícího Jiřího Hrubeše. Na přijímací zkoušku byl přizván i Klaudius Kryšpín, který dostal úkol, aby bubnoval filmovou sekvenci, kterou hraje ve filmu jeden z dětských bubeníků, a uspěl. Paradoxem je, že i on o tři roky později emigroval. (sator)

Reklama

Reklama