Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skoro idylická vesnice: Bratří Bucharovi mají úplně rozdílné zájmy. Mladší Tom chová holuby a středoškolák Dan mu je svým bubnováním plaší. Dětský příběh je určený hlavně rodinnému publiku, ozvláštňuje hudobná exhibícia Michala Kocába. (oficiální text distributora)

Recenze (47)

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Usmevny pribeh z vesnickeho prostredi o dvou velkych vasnich.Ktere z nich vsak prati vice te hudebni, hre na bubny ci pestovani holubu? Pani Simkove-Plivove se i toto povedlo,opet nas zavede do sveta deti, ktery nastesti vetsinou uznava jine hodnoty nez svet dospelich. Texty pisni Josefa Novotneho a Michala Cernika zdarile nahrali a nazpivali Michal Kocab,Michal Pavlicek a Vilem Cok. Poradny Bigbit se tim stal neodmyslitelnym rysem tohoto filmu. "Nekdy mivam za lubem ,ze se stanu holubem a poletam si elce pelce do pekelce nad dubem". V hlavnich rolich dvou bratru se predstavili starsi Dan - Miroslav Cermak a mladsi Tom - Radek Tec. Jitka Zelenohorská spolu s Pavlem Novym natocili v roce 1984 dva filmy, v kterych hraji jakozto manzelsky par.Pavlu Novemu role otce vyslovene sedi.Ten druhy film je od reziserky Renakove-Kralove Vyhravat potichu, opet z ne mestskeho prostredi.. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

To se paní Šimková zcvokla nebo co? Nebo jí Kocáb podplatil? Nebo jí snad nedali předem přečíst scénář, nebo prostě nevím co. Naprosto bezdějově debilní film s odpornými pazvuky, ze kterých mne bolela hlava už po deseti minutách. A do toho ještě banda věčně uřvaných pazdrátů. Stručně a krátce, humus film na entou. K poblití. Ještě že mne kdysi tento film minul, obávám se že bych nesl následky ještě dnes. 201411117137/7139///Tak zde čtu oficiální text distributora a nemůžu smíchy.Poločeský a poloslovenský blábol, který by zasloužil vytesat do kamene./// ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Zapomeň na obvyklou dětskou poetiku servírovanou paní režisérkou, i když i toho se zde dočkáme. Věra Plívová-Šimková versus Pražský výběr zkoušející ve stodole. Film o mládeži osmdesátých let, naplno se oddávající výběrovým rytmům, bizarně falzetovým zakončováním slov a prapodivnému tanci. Revoluční pohled na hudební kulturu podtrhuje vynikající soundtrack, podpořený skvělou závěrečnou tancovačkou v tomto stylu, napříč všemi generacemi. Film s atmosférou úletu jménem Čekání na Patrika, ale s daleko větší kvalitou scénáře. ()

MannyBianco 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film jsem měl na kazetě a jako malý jsem se na něho rád díval. Avšak ani ne tak kvůli obsahu filmu, spíše kvůli Vildovi Čokovi, jeho zpěvu a hudbě, jenž zde byla hodně výrazná (M.Pavlíček + M.Kocáb). Jinak film na mě působil nemilým dojmem, prázdnotou života a celkovým nechutenstvím, zkrátka taková "ptákovina".... "jé, jé, jé, jé, neni to fraška, nesnáší mě můj vlastní bráška..." :D to jsem si vybal ihned, když jsem zde na to narazil :D ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

"Ne, ne, ne, ne, není to fraška, nesnáší mě, můj vlastní bráška"- line se z úst Miroslava Čermáka hlasem Vildy Čoka. Tak to je asi to první , co mě při vzpomínce na Holubí dům napadne. Podobných snímků pro děti a potažmo teenagery nebylo až tak moc, takže nebyla bych asi vděčná za všechno, ale tohle mě bavilo a na bubnujícího Dana asi nikdy nezapomenu, (puberta/tehdy/ dělá své). ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Vo filme je päťdesiat minút muziky, väčšinou spievanej. (Raccoon.city)
  • V době, kdy Pražský výběr (Michal Pavlíček a Michael Kocáb) skládal hudbu k tomuto filmu, sháněli nového bubeníka za emigrujícího Jiřího Hrubeše. Na přijímací zkoušku byl přizván i Klaudius Kryšpín, který dostal úkol, aby bubnoval filmovou sekvenci, kterou hraje ve filmu jeden z dětských bubeníků, a uspěl. Paradoxem je, že i on o tři roky později emigroval. (sator)
  • Na ozvučovaní je zaujímavé to, že pri postsynchronoch volili opačný postup. Spevák a gitarista Vilém Čok, ktorý naspieval všetky Danove (Miroslav Čermák) songy, prišiel nahovoriť aj celý jeho text. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama