Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Úplně novým veselým příběhem nás tentokráte provedou Timon a jeho upovídaný parťák Pumba - dva nejlepší kamarádi, milovníci pohody a legrace. Snímek LVÍ KRÁL 3, v němž opět uslyšíte písničky Eltona Johna a Tima Rice, mezi nimi také "That´s All I Need!", vás zavede velký kus zpátky do historie před začátkem Simbova příběhu... a dokonce ještě o kousek dál!

V komedii plné opravdových dobrodružství vám Timon a Pumba prozradí, odkud vlastně jsou, jak se spolu potkali a jak Simbovi pomáhali zachránit savanu. Oba dva v příběhu také komentují některé klíčové scény ze Lvího krále - například když král Mufasa uvádí malého Simbu do říše zvířat - ale z vlastního a dost osobitého pohledu, který zdaleka není tak vážný a většinou je dost překvapivý. Největší šok asi zažijete ve chvíli, kdy poznáte skutečnou pravdu o dramatickém uvítání nového vládce, jemuž se všechna zvířata v původním Lvím králi klaní. V příběhu LVÍ KRÁL 3 potkáte všechny oblíbené hrdiny a také dvě nové komické postavičky (Timonovu mámu a strýčka Maxe), uslyšíte svou oblíbenou hudbu a uvidíte ještě mnohem víc. Připravte se na královskou zábavu s Timonem a Pumbou! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (132)

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Koukatelné, ale přeci jenom trochu zbytečné. Rozpitvávat příběh prvního dílu z jiného pohledu může sice znít zajímavě, ale ve výsledku se jedná o zoufalé roubování původních scén na nové nápady. Co se týče vtipů, tak je jich naštěstí pořád dost, takže těch 73 minut příběhu uteče celkem rychle. Finální hodnocení: Průměrná disneyovka se vším všudy. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Úlet, ktorý bez dobrej znalosti jednotky dosť stráca na humore. Pri dobrej znalosti jednotky však dochádza k prílišnej citácii a tak trochu nude... Stopáži by som ešte viac ubral a bol by to super DVD bonus. Takto je to prerastený guláš bez príbehu a rozprávkovej atmosféry... Originálny názov Lion King 1½ je celkom výstižný... ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Lion King Jedna A Půl je rozhodně férovější titul než Lví Král 3, ať už bez hakuny nebo s matlákem. Ač dobou vzniku nejmladší (a rovnou na DVD směřovaný) díl série, nemá nárok na nic jiného než na označení za trapnou snahu vydolovat po deseti letech ještě něco z dobře uleželých pozůstatků Lvího Krále, čemuž naprosto odpovídá v americké distribuci přiznaná "provázanost" (což je asi podobný eufemismus jako že Zeman, Trump a Putin jsou výrazné osobnosti se specifickým stylem komunikace s veřejností) s legendárním animovaným spektáklem. O čem to je? O tom, jak Timon a Pumba čučí v domácím kině na prvního Lvího Krále, a vysvětlují průběžně, jak se to vlastně celé seběhlo z jejich pohledu, přičemž se ukáže jak se poznali, a jak se ve forrestgumpovském duchu nachomýtli tu nebo náhodně vypomohli tamhle. A vznikají přitom rozličné "humory" založené na pádech na tlamy (jsou to zvířata, ne?) nebo na smrdutých kančích větrech. No zkrátka bžunda jako na TV Barrandov. Jediné štěstí je, že je to tak krátké. Nic to nemění na tom, že jde o úplně zbytečný film, který nemá žádnou vlastní hodnotu, a žije jen a pouze z přisátí se na první díl. 50 %, protože to má alespoň jakous takous vizuální kvalitu... a hlavně si ještě pamatuju, jak jsme se smíchy váleli u blbostí typu Taz-Mania;) ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Celkem se mi to líbilo, film plný neskutečných hlášek v podání mé oblíbené dvojice Timona a Pumby. I když dodatečně cítím, že původní film je velmi shozen v mnoha scénách, i když vtipně. Ale např. scéna, kdy se zvířata klaní narozenému Simbovi je v původním filmu dechberoucí a tady působí hodně shozeným dojmem. Ale co, stejně jsem se dobře bavil, Hakuna matata! ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Jediný snímek z celé frančízy, na který jsem se po letech znovu nepodíval, ale asi si ještě něco pamatuji. Inspirace Rosencrantzem a Guildensternem je zde jasně kamufláží pro pár dolarů navíc. Zatímco dvojka byla mezi hromadou direct-to-video sequelů něco neuvěřitelného, toto je očividný parazit, ale s tou nejzábavnější dvojkou, se kterým Disneyho společnost přišla. Timona a Pumbau prostě miluju a nepřesvědčí mě ani mučení ve stylu Clockwork Orange. Vypráví se zde o tom, jak se ti dva potkali, dostaneme se do styku s Timonovou rodinou a i když některé postavy tu jsou kriminálně nevyužity (Mufasa, Scar, Zazu), užijeme si aspoň opět hyeny a nová moudra Rafikiho. Ta premisa s Timonem a Pumbaou v kině správně dává otázku stalo se/nestalo, celkem dobrou nadsázku, ale taky vlastně zároveň trochu zabíjí emoce na obrazovce. Pasáž s výchovou malého Simby je bez ironie straaaašně sladká! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (11)

  • Postavičky, které jsou ukázané v závěrečných titulcích, jsou (ne popořadě): Mickey Mouse, kačer Donald, Goofy, Stitch, Pocahontas, Peter Pan, Tinkilinka, Lost Boys, Aladin, Jasmína, džin, Quasimodo, chrlič Hugo, Victor a Lavern, Terk, Balú, Mauglí, Sněhurka a všech sedm trpaslíků, Lady a Tramp, hroch z filmu Fantasia (1940), Kráska a zvíře, čajová konvice paní Potts a hodiny Chip, Dumbo, Flora, Fauna a Merriweather ze Šípkové růženky (1959), Brer Bear, šílený Kloboučník a pan Králík. (HappySmile)
  • Ani v jednom díle Lvího krále nezazní, že Timon je surikata. (Winster)
  • Zatímco první lví král je založen na Hamletovi, tento film se inspiroval hrou Rosencrantz a Guildenstern jsou mrtvi, která popisuje Shakespearova Hamleta očima jeho dvou přátel z dětství. (HappySmile)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno