Reklama

Reklama

Carnivale

(seriál)
  • USA Carnivàle
Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2003–2005), 20 h 17 min (Minutáž: 44–56 min)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Michael J. Anderson, Nick Stahl, Adrienne Barbeau, Patrick Bauchau, Debra Christofferson, Tim DeKay, Cynthia Ettinger, John Fleck, Carla Gallo, Toby Huss (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Strhující drama odehrávající se ve 30. letech v poušti Velkých rovin.  1934. Pouštní kraj Velkých rovin v Oklahomě. Tohle je poslední velký magický věk. V čase obrovských písečných bouří, děsivého sucha, záplav a epidemií – znamení božího hněvu a předpovědí Apokalypsy – začíná konečné účtování mezi dobrem a zlem. Bitva se odehrává v samém srdci říše zvaná Amerika. A až skončí, lidstvo navždy pochopí, proč se stal zázrak. Dvanáct dílů tohoto dramatického seriálu se odehrává při putování cirkusu pouštní krajinou v Oklahomě a sleduje osudy tajemného osmnáctiletého uprchlíka se skrytými schopnostmi a charismatického misionáře, jejichž cesty se zkříží. Je to doba, kdy je zlo na vzestupu po celém světě, protože velká ekonomická i sociální krize napáchala nenapravitelné škody. Po matčině smrti se Ben Hawkinson, který utekl od gangu, hledaného pro vraždu, přidá k cirkusu. Vede jej tajemný impresário zvaný „Šéf“. Ve společnosti vyděděnců Hawkins náhodou objeví své nadpřirozené schopnosti. Mezitím je metodista Justin Crowe, pastor v kalifornském městečku Mitern, sužován apokalyptickými sny a vizemi. On sám také vládne dlouho potlačovanými mimořádnými schopnostmi. Ben a bratr Justin, oba vytrženi ze svých životů, zjišťují, že svět, který znali, je znovu uvržen do pradávného konfliktu mezi Světlem a Temnotou a oni jsou v této bitvě hlavními hráči. V hlavních rolích hrají: Nick Stahl (V ložnici, Terminátor 3), Clancy Brown (Vykoupení z věznice Sahwshank), Michael J. Anderson (Twin Peaks), Adrienne Barbeau (Útěk z New Yorku), Patrick Bauchau (Cela) a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (198)

gambit 

všechny recenze uživatele

Bravo! Smekám před HBO, nevzpomenu si na jediný jejich projekt, který by nedopadl minimálně nadprůměrně... Tenhle seriál jsem celý dokoukal až teď, dříve jako menší jsem se u něj příliš bál. Přesto ve mě atmosféra prostředí těch mnoho let přetrvala aniž bych viděl byť jen jeden díl v kuse. To už samo o sobě něco znamená :) A nakonec jsem i rád, že jsem se do něj pustil až teď, příběh je pomerně komplexní a člověk musí často přemýšlet, hledat mezi řádky.. No každopádně už jen za tu výpravu/kameru/kostýmy by to bylo minimálně za 4*, já bych objektivně hodnotil 4 a půl, a to především kvůli rozvleklejší první sezóně. Domnívám se, že se dala zkrátit klidně o 4 epizody a tempu by to jedině prospělo. A celkově stejně hodnotím pěti hvězdičkami, protože v druhé sérii už bych chybu hledal jen hodně těžko, seriál má myšlenku, začátek a konec (ač otevřený, přesto mám pocit kompaktnosti). A ještě k tomu finále první série za doprovodu mého uplně nejmilovanějšího soundtracku vůbec od Zimmera? Není co řešit :) ()

Suzana 

všechny recenze uživatele

3 a půl za první sérii -obvzláště se líbil mi finálový díl, tématika a prostředí ... ale.. zalichotím tvrzením, že je to směska Lynche (mystery), Gaimana (postavičky) a Barkera (sex, leckdy perverzní nádech a trošku brutalita). Někdy ovšem tajemno vyzní dost dementně, seriál nedá moc šancí přilnout k nějaké postavě. Jako plus - nic zde není vyloženě černobílé. ()

Reklama

Aiax 

všechny recenze uživatele

Většina seriálů tohoto střihu začíná ve zběsilém tempu a v případě úspěchu pak přidává do dalších a dalších dílů větší a větší množství vaty. Carnivale jako by nad první fází ohrnul nos a začal rovnou cestovním tempem cirkusové maringotky. Vážím si většinového názoru, 89% na CSFD je skvělá známka, ale mně už první díl hrubě nepřesvědčil. Tvůrcům tleskám za rozhodně perfektní, neotřelý námět, jenže marná sláva, celou dobu jsem měl neodbytný pocit, že režisér (a možná i scénárista) hrozně chtějí něco, nač evidentně nemají. Holt ne každý je David Lynch umění natočit mystickou, psychedelickou scénu se musí v člověku narodit, nedá se odpozorovat ani "vychtít". Pro mě osobně tak z Karnevalu na mnoha místech prosvítá místo magie a tajemna lehce upocená snaha o mystiku, rutinérství a ošoupanost filmových postupů. I přes tak ostrou kritiku se však nedá říct, že by mně seriál znechutil, spíš mi přišlo líto nevyužité šance, kdyby tak samotná realizace dopadla stejně jako skvělý námět.... Ale drtivé většině diváků to zjevně stačí a já proti tomu neřeknu ani půl slova. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Odporná, do uší sa zarezávajúca hudba urobila z tohto prašného diela pre mňa nesledovateľnú záležitosť. A to som vlastne bol ešte rád, keď tam bolo vo vzduchu veľa piesku, pretože niektorí herci sú tu nepozerateľní. Nie preto, že by nevedeli hrať. Proste sa doslova na nich nedá pozerať. Michael J. Anderson za to asi nemôže, ale predsa len nespĺňa tie najnižšie estetické štandardy ani pre horor. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

HBO dělá bezesporu zajímavé seriály, které dokážou zaujmout jejich publikum, a jsou velebené a oslavované, ať už jde o Bratrstvo, The Wire nebo v poslední době Game of Thrones. Takže není překvapení, že i Carnivale má takovou reputaci jakou má. Celý seriál provází poměrně zvláštní atmosféra, nejen kvůli špinavým kolotočářům nebo trochu podivnému knězovi. Takže mě to svým způsobem navnadilo k dalšímu sledování, i když je to jeden z mála seriálů, u kterého nemůžu sledovat víc dílů najednou, protože jsou opravdu hutné a těžké na zpracování. Po první sérii vím jen to, že musím vidět druhou, abych se dočkal alespoň několika odpovědí. Neboť první série mi přinesla jen nekončící vlnu otázek a to jak v příběhu Bena Hawkinse, tak i v příběhu fanatického kněze Justina Crowea. Taky jsem rád za obsazení Cleyi DuVall (Fakulta) a Carly Gallo (Bones). *** Druhá série přeci jen některé odpovědi poodkryla a hlavně přinesla závěrečný souboj, ke kterému se schylovalo od začátku. Náročnost a hutnost zpracování pro mě nepolevuje a opravdu mi trvalo než jsem to dokoukal. Přes všechny klady, které o seriálu kolují je pro mě spíše průměrem. Atmosféra je sice zajímavá, ale do noty se mi to úplně netrefilo. Konec mě trošku zklamal, čekal jsem od něj víc.. I když byl dostatečně uzavřen, přišlo okénko pro potenciální třetí sérii. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (7)

  • Ve třetí epizodě vyškrtne Varlyn při prohlížení pomníku mrtvých horníků všechna jména ze seznamu kromě dvou: Henry Scudder a Kenneth Requa. Kenneth je asistent post-produkce seriálu. (PußyMagnet)
  • V závěru druhé série můžeme vidět Sofie (Clea DuVall), jak pracuje s klasickým mopem na podlahu. Ten, tak jak jej známe dnes, byl ovšem vynalezen až o několik let později, konkrétně v roce 1956. (Conspi)

Reklama

Reklama